به گزارش سایت خبری پرسون، در اینجا برخی از جنبههای روانی مرتبط را مرور میکنیم:
حس هدف داشتن: برای بسیاری از کلکسیونرها، جستجو، به دست آوردن و سازماندهی اقلام حس هدف داشتن فراهم میکند و به زندگیشان جهتم میدهد وبه آنها چیزی برای تمرکز و هدفی برای دنبال کردن میدهد.
بیان هویت: جمعآوری اشیا میتواند راهی برای افراد برای بیان هویت و علایق خود باشد. چیزهایی که جمعآوری میکنند اغلب نشاندهنده شخصیت، ارزشها و علایق آنهاست. برای مثال، کسی که کتابهای کمیاب را جمعآوری میکند ممکن است خود را روشنفکر یا محقق بداند.
کنترل و تسلط: جمعآوری به افراد اجازه میدهد تا بر محیط خود کنترل و تسلط داشته باشند. آنها میتوانند با دقت مجموعه و اقلام تحقیقی خود را سازماندهی کنند و در زمینه انتخابی خود متخصص شوند. این حس کنترل میتواند آرامش بخش باشد، به خصوص در دنیایی که ممکن است بسیاری از چیزها نامطمئن باشند.
نوستالژی و احساسات: بسیاری از مجموعهداران به سوی چیزهایی جذب میشوند که احساسات نوستالژی یا احساساتی بودن را برمی انگیزند. این موارد ممکن است آنها را به یاد دوران کودکی، تجربیات گذشته یا عزیزانشان بیاندازد. جمعآوری آنها به افراد این امکان را میدهد که این خاطرات را حفظ کرده و دوباره مرور کنند.
تلاش برای کامل بودن: برخی از مجموعهداران با میل به کامل بودن یا کمال هدایت میشوند. آنها تلاش میکنند تا هر آیتم را در یک دسته خاص به دست آورند یا قطعات کمیاب و ارزشمند را برای ارتقای مجموعه خود به دست آورند.
حس موفقیت: یافتن و به دست آوردن آیتمهای جدید برای یک مجموعه میتواند حس موفقیت و رضایت را ایجاد کند. هر اضافه شده به مجموعه نشاندهنده یک پیروزی کوچک است و فداکاری و پشتکار مجموعه را تقویت میکند.
گریز: برای برخی افراد، جمعآوری به عنوان نوعی فرار از استرسها و چالشهای زندگی روزمره عمل میکند. غوطه ور شدن در یک سرگرمی میتواند به طور موقت از نگرانیها و مسئولیتها خلاص شود.
سرمایهگذاری و سود مالی: اگرچه انگیزه اصلی برای همه مجموعهداران نیست، برخی ممکن است جمعآوری را به عنوان یک فرصت سرمایهگذاری بالقوه در نظر بگیرند. آنها ممکن است امیدوار باشند که مجموعه آنها در طول زمان ارزش پیدا کند و بازده مالی زیادی برایشان در پی داشته باشد.
منبع: برترین ها