چین برای حضور روسیه در مذاکرات صلح اوکراین در تلاش است

روزنامه «سوث چاینا مورنینگ پست» به نقل از منابع آگاه گزارش داد، چین و سوئیس در پشت صحنه تلاش می‌کنند تا روسیه به مذاکرات پیشنهادی به میزبانی سوئیس با هدف پایان دادن به جنگ میان کی‌یف و مسکو دعوت شود.
تصویر چین برای حضور روسیه در مذاکرات صلح اوکراین در تلاش است

به گزارش سایت خبری پرسون، ماه گذشته، سوئیس برنامه‌های خود را برای سازماندهی یک نشست صلح «تا تابستان» اعلام کرد. هنوز تاریخ مشخصی اعلام نشده و تعداد شرکت‌کنندگان بالقوه این نشست هم مشخص نشده است. با این حال، اوکراین اعلام کرد روسیه تنها در صورتی می‌تواند به نشست دعوت شود که از قبل با یک سری پیش شرط موافقت کند.

براساس گزارش روزنامه سوث چاینا مورنینگ پست، «لی هوی» نماینده چین در امور اوراسیا به مقامات اتحادیه اروپا تاکید کرده که این اجلاس «نمی‌تواند آن کنفرانسی باشد که طرحی به دنبال داشته باشد که روس‌ها مجبور به پذیرش آن شوند.» این منابع همچنین به این نشریه گفتند چین و سوئیس هر دو دیدگاه «عملی‌گرایانه» دارند، مبنی بر اینکه چنین مذاکراتی نباید صرفا نمایشی باشد.

برخلاف بسیاری از کشورهای غربی، پکن از مقصر دانستن مسکو بابت آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ خودداری کرده و تاکید کرده است که این درگیری تنها از طریق دیپلماسی قابل حل و خاتمه یافتن است.

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه در یک رویداد حزبی در پکن به خبرنگاران گفت: «هرچه مذاکرات زودتر آغاز شود، صلح زودتر به دست خواهد آمد.» او افزود: «عدم گفت‌وگوهای صلح ممکن است به یک بحران بزرگتر منجر شود.»

به گزارش راشا تودی، چین در فوریه ۲۰۲۳ یک نقشه راه ۱۲ ماده‌ای برای صلح اوکراین پیشنهاد کرد اما این ابتکارعمل از سوی کی‌یف رد شد. ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم به نوبه خود تاکید کرده که حل و فصل جنگ تنها براساس «فرمول صلح» ۱۰ ماده‌ای است که او در پایان سال ۲۰۲۲ از آن رونمایی کرد.

روسیه شرایط زلنسکی را غیرواقعی خوانده و استدلال می‌کند هرگز شبه‌جزیره کریمه را که پس از کودتای مورد حمایت غرب در کی‌یف در سال ۲۰۱۴ به روسیه ملحق شد و همچنین چهار منطقه اوکراین که در سپتامبر ۲۰۲۲ همین رویه را در پیش گرفتند، تسلیم نخواهد کرد.

اوکراین و حامیان غربی آن همه‌پرسی الحاق را «ساختگی» خواندند و روسیه را به اشغال غیرقانونی اراضی اوکراین متهم کردند. آنها بعدا گفتند که صلح فقط با شرایط کی‌یف می‌تواند حاصل شود.

در همین حال سرگئی گارمونین، سفیر روسیه در سوئیس در ژانویه ۲۰۲۴ به رسانه‌های محلی گفت برگزاری یک نشست صلح بدون مشارکت روسیه محکوم به شکست خواهد بود. مسکو تاکید دارد که آماده مذاکره است، اما با شرایط قابل قبول.

بر اساس گزارش روزنامه سوث چاینا مورنینگ پست، لی هوی نماینده چین به همتایان خود در اتحادیه اروپا تاکید کرده که مسکو دو پیش شرط برای گفت‌وگو دارد؛ توقف تحویل تسلیحات غربی به اوکراین و لغو فرمان زلنسکی در سال ۲۰۲۲ مبنی بر اینکه مذاکره با پوتین «غیرممکن» است.

منبع: ایسنا

613132

سازمان آگهی های پرسون