به گزارش سایت خبری پرسون، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به منظور سنجش میزان تمایل مردم به مشارکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سه موج نظرسنجی ملی را در هفته اول آبان، هفته آخر دی و آخرین موج نظرسنجی را طی دو روز گذشته یعنی در هفتم و هشتم اسفند ماه برگزار کرده است که نتایج موج سوم این نظرسنجی حاکی از افزایش درصد افراد شرکت کننده در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی و کاهش درصد افرادی است که در ابتدا اعلام کرده بودند احتمال کمی دارد در انتخابات پیشرو شرکت کنند و یا به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نخواهند کرد.
این نظرسنجی در مقیاس ملی با رعایت اصول علمی و با در نظر گرفتن جمعیت بالای ۱۸ سال کل کشور (اعم از مناطق شهری و روستایی) با اندازه نمونه ۵۱۲۱ نفر به شیوه مصاحبه حضوری انجام شده است که ۵۰.۹ درصد پاسخگویان آن مردان و ۴۹.۱ درصد زنان بودهاند.
همچنین بازه سنی ۲۶.۵ درصد آنها در رده سنی ۲۹-۱۸ سال، ۴۷.۲ درصد در رده سنی ۴۹-۳۰ سال و ۲۶.۳ درصد ۵۰ سال و بالاتر بوده است. ۶۶.۱ درصد پاسخگویان میزان تحصیلات خود را غیردانشگاهی و ۳۳.۶ درصد دانشگاهی اعلام کردهاند. ۳۶.۹ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی ساکن مرکز استان، ۳۶.۴ درصد ساکن شهرهای غیر از مرکز استان و ۲۶.۸ درصد ساکن روستا بودهاند.
افزایش درصد رای دهندگان کل کشور در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی
نتایج موج سوم نظرسنجی یاد شده حاکی از افزایش درصد افرادی است که اعلام کردهاند «قطعا» در انتخابات مجلس شرکت خواهند کرد. به طوری که در نظرسنجی موج اول هفته اول آبان، ۲۷.۹ درصد مردم گفته بودند قطعا در این انتخابات شرکت میکنند، در نظرسنجی موج دوم هفته آخر دی، ۲۸.۶ درصد مردم گفته بودند قطعا در این انتخابات شرکت میکنند اما در آخرین نظرسنجی که طی دو روز گذشته یعنی هفتم و هشتم اسفند ماه برگزار شده است، ۳۸.۵ درصد مردم گفتهاند که قطعا در این انتخابات شرکت می کنند. این یعنی نسبت کسانی که گفتهاند «قطعا در انتخابات مجلس شرکت میکنند» از ۲۷.۹ درصد در نظرسنجی موج اول اوایل آبان ماه به ۳۸.۵ درصد در موج سوم نظرسنجی طی دو روز اخیر رسیده است.
همچنین ۷.۶ درصد مردم نیز در نظرسنجی موج سوم اعلام کردهاند که «به احتمال زیاد» در این انتخابات شرکت خواهند کرد. از سوی دیگر ۱۶ درصد مردم نیز اظهار کردهاند که هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه نگرفتهاند و احتمال آن دور از ذهن نیست که این دسته از مردم در دقایق آخر به جمع رای دهندگان اضافه شوند.
کاهش درصد افرادی که پیشتر اعلام کرده بودند «به هیچ وجه» در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نمیکنند
همچنین متقابلا، قیاس نتایج سه موج نظرسنجی ایسپا درباره مشارکت سیاسی مردم در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی نشان میدهد که درصد افرادی که پیشتر اعلام کرده بودند «هنوز هیچ تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفته اند»، «احتمال کمی دارد در این انتخابات شرکت کنند» و یا «به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نمیکنند» کاهش پیدا کرده است.
در موج اول نظرسنجی در آبان ماه ۲۱.۹ درصد مردم اعلام کرده بودند که هنوز هیچ تصمیم برای شرکت در انتخابات ندارند، اما آمار این دسته از مردم در موج سوم نظرسنجی یاد شده به ۱۶ درصد کاهش یافته است.
علاوه بر آن، ۶.۸ درصد مردم در آبان ماه اعلام کرده بودند که احتمال کمی دارد در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی شرکت کنند اما این آمار طی نظرسنجی هفت و هشت اسفند ماه به ۵.۴ درصد تقلیل یافته است.
از سوی دیگر درصد افرادی که معتقد بودند «یه هیچ وجه در انتخابات مجلس شرکت نخواهند کرد» از ۳۶ درصد در موج اول نظرسنجی مذکور به ۳۲.۶ درصد در موج سوم نظرسنجی رسیده است.
افزایش درصد مشارکت مردم تهران در انتخابات مجلس به ۲۳.۵ درصد
قیاس آمارهای به دست آمده از موج اول، دوم و سوم نظرسنجی ایسپا در خصوص میزان مشارکت مردم تهران برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اســلامشهر و پـردیس نیز حاکی از افزایش درصد مشارکت مردم تهران در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی دارد.
به طوری که ۱۵.۸ درصد تهرانیها در موج اول نظرسنجی اعلام کرده بودند «قطعا» در انتخابات پیش روی مجلس شرکت میکنند اما این رقم در موج دوم نظرسنجی به ۱۸.۹ درصد و نهایتا در موج سوم نظرسنجی به ۲۳.۵ درصد رسیده است.
درواقع طبق آخرین نظرسنجی این مرکز، برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اســلامشهر و پـردیس نیز میتوان میزان مشارکت مردم را نزدیک به درصد «قطعا در انتخابات شرکت میکنم» ۲۳.۵ درصد با سطح اطمینان ۲± دانست.
همچنین آنطور که ایسپا با توجه به روند افزایشی میزان مشارکت قطعی مردم در موج سوم نظرسنجی ایسپا نسبت به دو موج قبلی برآورد کرده است، میزان مشارکت مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی براساس آخرین نظرسنجی، حدود ۴۱ درصد با سطح اطمینان ۲± خواهد بود.
منبع: همشهری آنلاین