به گزارش سایت خبری پرسون، همانطور که میدانیم شب یلدا یکی از سنتهای کهن ماست. در این شب بلند خانوادهها دور هم جمع میشوند و در کنار هم میوه و تنقلات مخصوص این شب را میل میکنند. معمولا میزبان برای برگزرای مهمانی شب یلدا تلاش میکند تا بهترین و مناسبترین خوراکیها را که با فرهنگ این شب همخوانی بیشتری دارد، برای مهمانان تهیه کنند، از تزیین هندوانه و درست کردن انواع دسرهای انار و هندوانه گرفته تا پختن غذاهایی مثل آش انار یا خورشت ناردون و.... در این میان سالادها هم از قافله یلدا دور نماندهاند. سالاد گل کلم و زیتون یکی از سالادهای زیبا و خوشمزه پاییزی است که به دلیل داشتن دانههای انار، زیتون و گل کلم سرشار از خاصیت است و با داشتن گردو در ترکیباتش یک وعده غذای کامل و مغذی محسوب میشود. در این مطلب با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا و اهمیت زیادی که میوه انار و دانههای خوشرنگ آن در فرهنگ ما دارد، طرز تهیه یک سالاد یلدایی ویژه و خوشمزه و درعینحال زیبا برای پذیرایی در شب یلدا را با روشی بسیار آسان همراه با نکات مهم مربوط به تهیه آن تقدیم به شما خواهد شد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم
- گل کلم خرد شده: ۲ پیمانه
- زیتون بدون هسته: ۱ پیمانه
- انار دانه شده: یک و نیم پیمانه
- گردو خرد شده: دو سوم پیمانه
- سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
- ماست پرچرب یا هم زده: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- آبلیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این سالاد خوشمزه گل کلم را خوب بشویید و خرد کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید. زیتون بدون هسته را خرد کنید و همراه با گردوی خرد شده و انار دانه شده به گل کلم اضافه کنید. حالا سس مایونز و ماست را همراه با نمک و فلفل سیاه و آبلیموی تازه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. ظرف سالاد را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزهها به خورد هم بروند و بعد داخل ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی
۱ ـ گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامینهای گروه c، b، k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکههای سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است. سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. همچنین برگهای گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را میتوانید بدون اینکه بشویید، به مدت ۵ روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید.
۲ ـ همیشه وقتی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عدهای میپرسند، آیا میشود به جای آن از ماست استفاده کرد؟ این مسئله تا حدودی سلیقهای است. اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن را ندارید، میتوانید ماست چکیده را جایگزین کنید؛ اما ماست معمولاً آب میاندازد؛ بنابراین توصیه میشود برای مهمانیها این کار را انجام ندهید.
منبع: فرارو