به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از دانشگاه امیرکبیر، در بیانیه مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی آمده است:
"بسمالله الرحمن الرحیم
خداوند منان را شاکریم که برای نوبتی دیگر این توفیق و فرصت را فراهم آورد تا جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور به دیدار مقام معظم رهبری بشتابند و از نگاه و اندیشه راهبردی ایشان بهرهمند و مستفیض شوند. معتقدیم در طول دهههای اخیر، آنکسی که به صورت ویژه کاروان علمی کشور را به سمت مطلوبها و افقهای برتر سوق داده و با حمایت و راهبری هوشمندانه کوشیده است مسیر توسعه علمی جدید کشور را بر روی ریل جدیدی به سمت تحول حرکت دهد، شخص رهبری فرزانه انقلاب است؛ و اینک در دیدار اخیر، ایشان همچون سنوات گذشته نکات آیندهشناسانه و عمیقی را مطرح فرمودند که بر همه اصحاب علم و دانش و متصدیان پژوهش و دانشگاه لازم و واجب است که با تمام توان و نیرو برای تحقق این رهنمودها، بکوشند و از جان و وجود برای پیادهسازی این اندیشههای کلیدی مایه بگذارند.
همانگونه که رهبری عزیز انقلاب فرمودند حرکت ویژه علمی کشور از دو دهه پیش آغاز شده و با شعارهایی نظیر عبور از مرزهای علمی کشور و حرکت نرمافزاری، تحرک و جوشش جدیدی را در محیطهای دانشگاهی پدیدار کرده است. این حرکت، مستمر و جهشی بوده و مورد گواهی و اذعان مراکز داوری جهانی در حوزههای علمی قرار گرفته است.
همچنین بر اساس فرمایشات ایشان اعتقاد راسخ داریم که با حفظ جایگاه علمی و مرجعیت علمی کشور در آینده، نباید فعالیتهای علمی صرفا در انتشار مقالات علمی دیده شود. نیاز امروز کشور و شرایط و اقتضایات حاکم ایجاب میکند که توجه دانشگاهها علاوه بر افزایش مستندات علمی، شامل فعالیتهای فناورانه و نوآورانه نیز باشد. دانشگاهها امروز نقش مهمی در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور ایفا میکنند، ولی تا نقطه مطلوب فاصله زیادی است که امید میرود با همت مضاعف دانشگاهیان و نخبگان کشور رشد و شتاب علمی کشور و به ویژه در تحقق اقتصاد دانش بنیان افزایش یابد.
اما تأکید مهم و راهبردی رهبر فرزانه آن است که ما به این شتاب علمی مغرور نشویم و این سرعت رشد را کافی ندانیم، چراکه هنوز عقبماندگیهای جدی و مزمنی نسبت به نظامات و جایگاه برتر علمی دنیا داریم.
بازخوانی متن بیانات مقام معظم رهبری در این دیدار، نشان میدهد ایشان کلانایده چندساحتی را هدف گرفتهاند که در مرکزیت آن مساله فصل تازه در تحرک علمی کشور قرار دارد:
«من میخواهم بگویم که ما برای ورود به یک فصل تازهای از تحرّک علمی باید خودمان را آماده کنیم؛ یعنی درست است که جهش علمی انجام گرفته، حرکت علمی خوب بوده، در یک جاهایی رتبههای بالای علمی پیدا کردهایم، رتبه علمیمان در دنیا رتبه نسبتاً خوبی است، امّا امروز ما احتیاج داریم به یک حرکت مبتکرانهای از سوی دستگاههای علمی کشور تا عقب نیفتیم».
امتداد این کلانایده، حوزههای موضوعی و مسؤولیتی مختلف و متنوعی را به یاری میطلبد، از موضوع سرمایهگذاریهای مادی و معنوی گرفته تا زمینهسازی حضور بخش خصوصی در توسعه علمی کشور و نوآوریهای علمی و اتخاذ ابتکارات نوآور و جستن راههای میانبر.
فحوای کلام و مطالبه مقام معظم رهبری در این دیدار از مسؤولین و دانشگاهیان یک چیز است: یک حرکت جدید و مبتکرانه و یک خیز جدید.
ما دانشگاهیان انقلاب اسلامی، با بینش و اندیشه محکم و با اعتقاد به آینده روشنی که پیشروی ملت ایران است، به این ندای قدرتمندانه و متحولانه رهبری لبیک میگوییم و عنوان میکنیم این راهبردها را در محوریت برنامهها و طرحهای خود قرار داده و با فضل و اذن خداوند و به همت جوانان پراستعداد و غیور کشور فصل نوینی را در حرکت شتابان علمی ایران اسلامی آغاز میکنیم تا در این پیچ تاریخی و در نقطه کانونی نظم نوین جهانی، ایران اسلامی را به تمدن نوین رسانده و بر صدر قلههای بلند علم و معنویت مستقر سازیم.
در خاتمه با تمام غیظ و غضب و برائت مؤمنانه، جنایتهای ددمنشانه رژیم جعلی و غاصب اسرائیل را در سرزمین مظلوم فلسطین و به ویژه بمباران بیمارستان غزه را محکوم میکنیم و به جهانیان اعلام میداریم ما ذرهای و برای لحظهای از پیگیری آرمانهای قدس شریف کوتاه نمیآییم.
تِلکَ الدّارُ الآخِرَه نَجعَلُها للَّذینَ لا یُریدونَ عُلُوًّا فی الأَرضِ ولا فَسادًا وَ العاقِبَه لِلمُتَّقین."
منبع: مهر