وخامت روابط روسیه و اسرائیل اینگونه آشکار شد

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که حمله نیروهای مقاومت به مواضع صهیونیستی و خودداری ولادیمیر پوتین در محکومیت آن، عمق وخامت روابط مسکو و رژیم صهیونیستی را برملا کرده است.
تصویر وخامت روابط روسیه و اسرائیل اینگونه آشکار شد

به گزارش سایت خبری پرسون، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت، روسیه بعد از حمله حماس و خودداری پوتین از ابراز همدردی با رژیم صهیونیستی «حس تفاهم» با اسرائیل را از دست داده و اکنون همکاری دو طرف متوقف شده است.

به نوشته این روزنامه، مسکو و تل آویو به حفظ روابط خود حتی بعد از حمله به اوکراین ادامه دادند و رژیم صهیونیستی به رغم فشار غرب، از ارسال کمک نظامی به کی یف خودداری کرد. اما بعد از حمله حماس، پوتین از محکومیت رسمی این حمله و ابراز تسلیت به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خودداری کرد؛ موضوعی که به روایت روزنامه آمریکایی به روابط دو طرف پایان داد و تغییر بزرگ در نقش روسیه در خاورمیانه را از زمان جنگ اوکراین نشان داد.

وال استریت ژورنال افزود: در مقابل، روسیه روابط خود را به سمت روابط نزدیک تر با ایران به عنوان دشمن اصلی اسرائیل تغییر داده و تقویت روابط خود با کشورهای عربی را آغاز کرده است.

این روزنامه مدعی شد کرملین به دلایل داخلی از آغاز جنگی فراتر از مرزهایش به منظور سلب توجهات به مشکلات داخلی روسیه و جنگ اوکراین استقبال می کند.

پوتین در واکنش به جنگ غزه آن را نمونه روشن شکست سیاست آمریکا توصیف و دلیل آن را بی توجهی آمریکا به منافع فلسطینی ها با تشکیل کشور مستقل اعلام کرد.

گاردین نیز در مطلبی به مساله وخامت روابط روسیه و رژیم صهیونیستی پرداخته و خودداری پوتین از محکوم کردن حمله به این رژیم را علت مساله دانست و نوشت، رئیس جمهوری روسیه وضعیت به بار آمده را ناشی از شکست دیپلماسی آمریکا توصیف کرد.

گاردین افزود، نتانیاهو مدتهاست که خود را دوست پوتین نشان می دهد. وی در خاطرات خود که در طول جنگ اوکراین منتشر شد بارها رئیس جمهوری روسیه را به دلیل درایت و «رویکرد به ویژه دوستانه اش» در قبال مردم یهود تحسین کرد.

پوتین نیز سال ها خود را به عنوان متحدی وفادار نشان داده و به گسترش روابط فرهنگی و سفر بدون روادید بین مسکو و تل آویو کمک کرده است.

این روزنامه انگلیسی نیز با اشاره به وخامت روابط دو طرف به دنبال حمله حماس تایید کرد که چهار روز بعد از حمله شگفت انگیز حماس به مواضع صهیونیستی، پوتین از تماس با نتانیاهو خودداری کرد و کرملین نیز بر خلاف ژست دیپلماتیکی که روسیه به طور معمول بعد از اتفاقات مرگبار در داخل کشورها برای سران آنها ارسال می کند، پیام تسلیتی نفرستاد.

رئیس جمهوری روسیه در اولین واکنش خود به حمله حماس گفت: انفجار خشونت فلسطینی ها در مقابل اسرائیل نشان داد که سیاست آمریکا در مطنقه خاورمیانه شکست خورده است.

این تغییر لحن پوتین به اختلافات گسترده تری بین روسیه و رژیم صهیونیستی اشاره داشت که از زمان آغاز جنگ اوکراین بروز کرده است.

پوتین در ادامه سیاست کشورش از دوران شوروی سابق، سالها تلاش کرده روابط قوی با اسرائیل را حفظ کرده و همزمان از مساله فلسطین حمایت کند.

به نوشته گاردین، به نظر می رسد دیپلماسی شکننده روسیه در مقابل رژیم صهیونیستی در خودداری تل آویو از مشارکت در تحریم های غرب علیه روسیه نتیجه داد و کی یف رژیم صهیونیستی را به نادیده گرفتن درد و رنج یهودیان اوکراین متهم کرد.

نشانه هایی از وخامت بیشتر روابط دو طرف زمانی بشتر نمایان شد که پوتین از جنگ کشورش با «نئونازیسم» در اوکراین سخن گفت و رویکرد مسکو به سمت ایران متمایل شد.

پینچاس گلد اسمیت (Pinchas Goldschmidt) خاخام ارشدی که به دلیل مخالفت با جنگ اوکراین بعد از ۳۰ سال زندگی در مسکو از این کشور گریخت، گفت: روابط گرم روسیه و اسرائیل که سال ها تحت حکومت پوتین ادامه داشته به سردی گراییده است. ما اکنون درجهان دیگری بسر می بریم.

وی افزود: اسرائیل همواره مراقب حفظ روابط خوب با مسکو به دلیل حضور جمعیت بزرگ یهودیان در خاک روسیه و نفوذ این کشور در سوریه بوده است.

گلداسمیت در ارتباط تلفنی با گاردین مدعی شد بسیاری از جامعه یهودیان عمیقا نگران مقایسه ای است که پوتین بین دولت اوکراین با آلمان نازی برای توجیه حمله خود به کی یف کرده است.

به نوشته گاردین، تابستان گذشته هنگامی که مقامات روسیه رژیم صهیونیستی را به حمایت از رژیم نئوازی در کی یف متهم کردند، برای اولین بار تنش بین روسیه و رژیم صهیونیستی بر ملا شد.

کرملین همچنین اقدامات شدیدی را علیه شعبه روسی یک آژانس یهودی بکار بسته که گفته می شود به ده ها هزار نیروی ماهر یهودی روس کمک کرده تا به تل آویو مهاجرت کنند. این آژانس یک موسسه خیریه خصوصی وابسته به رژیم صهیونیستی است.

گاردین در بخشی از گزارش خود آورده است: در حالی که آمریکا بعد از حمله حماس به کمک های نظامی به اسرائیل متعهد است، برخی از مفسران طرفدار کرملین ابراز امیدواری کرده اند که جنگ حماس-اسرائیل منابع غرب برای کمک به اوکراین را کاهش دهد. مسکو همچنین از اشتباهات نظامی و اطلاعاتی اسرائیل که شاهدی بر ضعف غرب معرفی شده است، خرسند است.

گاردین در پایان نوشت به نظر می رسد که اوکراین نیز نگرانی های گذشته خود درباره رژیم صهیونیستی را کنار گذاشته است و علاقه مند است خلا ناشی از توقف روابط دوستانه این رژیم با روسیه را پر کند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در سخنانی حمله حماس را با حمله روسیه به اوکراین مقایسه کرد و گفت اوکراینی ها در کنار اسرائیلی ها هستند زیرا مفهوم دردکشیدن از حملات تروریستی را درک می کنند.

وی مدعی شد: تنها فرق آن این است که در آنجا یک گروه تروریستی به اسرائیل حمله کرده و این جا یک کشور تروریستی به اوکراین حمله کرده است.

منبع: ایرنا

543966

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون