به گزارش سایت خبری پرسون، جالب است بدانید که فصل میوه بالنگ از شهریور تا بهمن ماه است. بالنگ میوه ای سرشار از انواع آنتی اکسیدانها و املاح مفید مانند آهن، روی، کلسیم و پتاسیم است. به علاوه، مقدار فیبر طبیعی موجود در این میوه هم قابل توجه بوده و خواص بسیاری برای سلامتی دارد.
بالنگ یا ترنج دارای خواص بسیاری است که عبارتند از:
1.این میوه دارای دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ می گویند.
2. طبیعت پوست زرد آن، گرم و خشک است و شحم آن یعنی گوشت آن که زیر پوست زرد آن است و شیرین مزه و سرد و تر است ولی سردی آن زیادتر از تری آن است و مغز ترش آن سرد و خشک است.
3. بالنگ ترش، ملطف و صاف کننده روح طبیعی و خون از صفرا و مسکن قی (استفراغ) صفراوی است.
4. بالنگ ترش برای خفقان قلب, تقویت کبد, معده و تسکین حرارت احشا مفید است.
خواص بالنگ
از خواص بالنگ میتوان به این مورد اشاره کرد:
بالنگ دشمن نفخ است و هضم غذا را برای شما آسان می کند.
همچنین میتوانید میوه بالنگ و سرکه را ترکیب کنید. این ضماد درد مفصل، نقرس و ورم های مختلف را درمان میکند.
خواص بالنگ شامل ضد سرفه بودن، نرم کننده سینه، ارامش بخش بودن و خنک کننده بودن است.
برای ارامش اعصاب میتوانید میوه بالنگ میل کنید.
بالنگ برای بهبود گردش خون بسیار پر فایده است و کمبود آب بدن را جبران میکند.
برای ناراحتی های مربوط به دوران قاعدگی بالنگ مصرف کنید.
پوست میوه بالنگ را دم کنید و میل کنید. این دمنوش مسکن مناسبی برای شما است.
برای خوشبو شدن دهان پوست بالنگ را امتحان کنید.
بالنگ قلب و معده را تقویت میکند و در سلامت آن تاثیر بسزایی دارد.
همچنین تخم میوه بالنگ دشمن تب است.
برای درمان مسمومیت غذایی پوست بالنگ را خشک کرده و بکوبید. سپس با عسل میل کنید.
دانه های بالنگ برای درمان زخم حشرات و مار افعی بسیار موثر است.
پوست بالنگ ویتامین های زیادی دارد. سموم کبد را پاک میکند و باعث سلامت کبد می شود.
بالنگ کلسیم زیادی دارد. در نتیجه نشاطر اور و آرامبخش است و دشمن غم و غصه میباشد.
برای درمان اسهال روزانه سه بار هر بار نیم استکان عرق بالنگ میل کنید.
برای رفع بیدگرفتگی لباس میتوانید پوست بالنگ خشک را در لباس بگذارید.
برای درد مثانه، درد کمر، درد عصبی، درد سیاتیک و درد مفاصل از روغن بالنگ استفاده کنید.
برای درمان سردردهای مزمن که بدلیل ناراحتی گوارش است کافیست نانی را در آبی که بالنگ در آن خیسانده شده یا عصاره بالنگ بخیسانید و بخورید.
عوارض مصرف میوه بالنگ
برخی افراد ممکن است به بالنگ حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند خارش، تورم، تاول، قرمزی و سوزش پوست مشخص می شود.
طرز تهیه دمنوش بالنگ
۳ تا ۴ میوه رسیده بالنگ را انتخاب کنید، از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید
حالا بالنگ ها را به چهار قاچ تقسیم کنید
در یک ظرف دیگر ۳/۴ فنجان عسل طبیعی را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ ایجاد شود.
بالنگ ها را به این شربت اضافه کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. این مخلوط یوجا چانگ نام دارد.
برای تهیه یک فنجان دمنوش بالنگ، یک قاشق چای خوری یوجا چانگ را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، هم بزنید و بنوشید.
طرز تهیه مربا بالنگ
مواد لازم:
دو عدد بالنگ
شکر به اندازه تعداد بالنگ
گلاب و زعفران
روش تهیه:
ابتدا پوست میوه بالنگ را جدا کرده و سعی کنید لایه ای از پوست، روی بالنگ نماند زیرا سبب تلخ شدن مربا می شود. سپس، بالنگ ها را به دو نیم کرده و داخل آن را خالی کنید.
پس از آن، میوه بالنگ را برش داده و بهتر است که این برش ها زیاد کوچک نباشد. بالنگ ها را حدودا ۱۲ ساعت در آب بخیسانید تا آب را به خود جذب کند.
سپس میزان لازم شکر را در دو لیوان آب بجوشانید و بالنگ ها را از آب خارج کرده و با فشار، آب آن را خارج کنید. سپس، بالنگ ها را در آب ریخته و بگذارید بجوشد.
بهتر است دو بار این کار تکرار شود تا تلخی آن گرفته شود.
چند بار این کار تکرار کرده و سپس آن ها را از آب خارج کرده و از صافی رد کنید.
سپس، روی بالنگ ها آب سرد ریخته و آن ها را در شهد شکر بریزید پس از دو سه جوش زدن و قوام آمدن مربای بالنگ آماده است.
منبع: سرگرمی روز