سفری برای کاهش تنش

ســفر امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجــه ایران به عربستان و دیدار وی با بن سلمان، ولیعهد و بن فرحان، وزیر خارجه در چارچوب توافقنامه پکن بین ایران و عربستان قابل تجزیه و تحلیل است. با توجه به اینکه بعد از این توافقنامه و افتتاح سفارتخانه های دو کشور در عربستان و ایران، فضای تعامل دلپذیرتری بین ایران و عربستان به وجود آمد؛ این رویکرد دو کشور برای کاهش تنش ها و رسیدن به نقطه قابل اتکای همکاری منطقه ای موجب شده بسیاری از رخدادهای منطقه تحت تاثیر فضای جدید تعاملات و همگرایی ایران و عربستان قرار گیرد.
تصویر سفری برای کاهش تنش

به گزارش سایت خبری پرسون، حسن هانی زاده کارشناس جهان عرب در یادداشتی نوشت: ســفر امیر عبداللهیــان، وزیر امور خارجــه ایران به عربستان و دیدار وی با بن سلمان، ولیعهد و بن فرحان، وزیر خارجه در چارچوب توافقنامه پکن بین ایران و عربستان قابل تجزیه و تحلیل است.

با توجه به اینکه بعد از این توافقنامه و افتتاح سفارتخانه های دو کشور در عربستان و ایران، فضای تعامل دلپذیرتری بین ایران و عربستان به وجود آمد؛ این رویکرد دو کشور برای کاهش تنش ها و رسیدن به نقطه قابل اتکای همکاری منطقه ای موجب شده بسیاری از رخدادهای منطقه تحت تاثیر فضای جدید تعاملات و همگرایی ایران و عربستان قرار گیرد.

یکی از خروجی های تعامل ایران و عربستان ارتقای سطح مناسبات بین آنها و انزوای اسرائیل است. با توجه به اینکه اسرائیل در طول سال های اخیر از رهگذر طرح صلح آبراهام قصد داشــته نفوذ توســعه طلبانه ای در جنوب خلیج فارس داشــته باشــد، به همین دلیل توافقنامه ایران و عربستان و ارتقای سطح مناسبات به شکست طرح صلح آبراهام منجر خواهد شد. از سوی دیگر الان شــرایط منطقه به گونه ای است که ایران یک جایگاه سیاسی بالاتری در سطح منطقه پیدا کرده چرا که بسیاری از کشورهای عرب منطقه از جمله مصر و اردن در پی کاهش تنش های ایران و عربستان به دنبال آن هستند که مناســبات خود را با تهران در سطح قابل قبولی ارتقا دهند.

سفر آقای امیرعبداللهیان و استقبال گرمی که از سوی مقامات سعودی از وزیر خارجه به عمل آمده نشان می دهد که عربستان به طور جدی به دنبال کاهش تنش هاست و فصل جدیدی از مناسبات با ایران از سوی عربستان در حال شکل گیری است. دستیابی دو کشور به یک توافق پایدار می تواند شرایط بهتری را برای همکاری های اقتصادی و توافقات تجاری بین کشورهای دو سوی ساحل خلیج فارس به وجود آورد. مساله بومی سازی امنیت خلیج فارس و کاهش تنش های منطقه ای هم بخشی از اراده مقامات ایرانی و سعودی است که می تواند در آینده منطقه و ثبات خاورمیانه کامال اثرگذار باشد و به همین علت این سفر کامال راهبردی است و می تواند دستاوردهای مناسبی برای ارتقای سطح مناســبات و افزایش همکاری های امنیتی و سیاسی بین تهران و ریاض داشته باشد.

منبع: آرمان ملی

507337