به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از تاس نوشت: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در کنفرانس امنیت بینالمللی در مسکو ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: چنین گفتگوهای آزاد، صادقانه و بی طرفانه امروز بسیار مهم و مورد تقاضا است زیرا همه ما، کل جامعه جهانی، با هم و در موقعیتی برابر هستیم که باید خطوط آینده را ایجاد کنیم.
او گفت: نمایندگان دپارتمانهای دفاعی، دیپلماتها و کارشناسان بار دیگر در مسکو گرد هم آمدهاند تا در مورد موضوعات در دستور کار جهانی و منطقهای بحث کنند. چنین بحثهای آزاد، صادقانه و بیطرفانه امروز بسیار مهم و مورد تقاضا است، زیرا همه ما، کل جامعه جهانی با هم، در شرایط مساوی، آینده را شکل دهیم. امروزه شکل گیری جهان چند قطبی در حال انجام است.
وی خاطرنشان نمود: اکثر دولتها آماده دفاع از حاکمیت و منافع ملی، سنت ها، فرهنگ و شیوه زندگی خود هستند. مراکز جدید اقتصادی و سیاسی در حال تحکیم و تقویت هستند. همه اینها میتواند مبنای مهمی برای توسعه پایدار و مترقی جهانی، برای حل عادلانه و مهمتر از همه، واقعی مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فناوری و زیست محیطی، برای بهبود کیفیت زندگی و رفاه میلیونها انسان بشود.
پوتین تصریح کرد: کشورهای غربی در حال برنامهریزی برای ادغام نیروهای ناتو با پیمان امنیتی آکوس بین استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده هستند.
وی افزود: ما رد نمیکنیم که موضوع به سمت ادغام کامل نیروهای ناتو با ساختارهای بلوک آکوس در حال ایجاد باشد.
استرالیا، ایالات متحده و بریتانیا در سپتامبر ۲۰۲۱ یک شراکت دفاعی سه جانبه جدید به نام آکوس را اعلام کردند. اولین ابتکار اعلام شده تحت پیمان دفاعی آکوس، توسعه فناوری زیردریایی هستهای برای نیروی دریایی سلطنتی استرالیا بود، بنابراین دولت استرالیا تصمیم به کنار گذاشتن توافق با فرانسه گرفت. در آن زمان قرارداد استرالیا با گروه نیروی دریایی فرانسه برای ساخت زیردریاییهای دیزلی-الکتریکی ۶۶ میلیارد دلار تخمین زده شد.
رئیس جمهور روسیه گفت: ناتو به اعمال فشارهای نظامی و غیرنظامی ادامه میدهد و آمریکا در تلاش است در منطقه آسیا و اقیانوسیه نفوذ بیشتری داشته باشد.
پوتین گفت: اوکراین نمونهای از تلاش غرب برای کشاندن سایر کشورها به درگیری با ریختن نفت بر روی آتش است. با این حال اکثر کشورها آماده دفاع از حاکمیت و استقلال خود هستند.
کنفرانس امنیت بینالمللی مسکو
یازدهمین کنفرانس امنیت بینالمللی مسکو امروز سهشنبه در مرکز کنگره و نمایشگاه پاتریوت کار خود را آغاز کرد. نمایندگان بخشهای دفاعی و سازمانهای بینالمللی، کارشناسان نظامی و دیپلماتهای دهها کشور درباره تهدیدهای مشترک علیه ثبات جهانی و منطقهای و همچنین جنبههای مختلف امنیت در آسیا، آفریقا، خاورمیانه، آمریکای لاتین و اروپا گفتگو خواهند کرد.
موضوع اصلی این رویداد که توسط وزارت دفاع روسیه برگزار میشود، ایجاد همکاری در واقعیتهای جدید ناشی از روند ایجاد نظم جهانی چند قطبی خواهد بود.
سرگئی شویگو، مقام ارشد دفاعی روسیه در سخنرانی افتتاحیه گفت: این کنفرانس از زمان تأسیس در سال ۲۰۱۲ به یک بستر محبوب برای بحث در مورد مشکلات حاد بینالمللی تبدیل شده است، اما این بار در شرایط "تغییرات اساسی در ارتش" برگزار میشود. در این زمینه، نمایندگانی از نقاط مختلف جهان دعوت شدهاند تا فرصتهایی را برای تقویت همکاریها در زمینه چالشهای امروز بررسی کنند.
لی شانگفو، وزیر دفاع چین که روز دوشنبه وارد مسکو شد و تا ۱۹ اوت در روسیه خواهد ماند، قرار است در این مجمع سخنرانی کند. وزارت دفاع روسیه گفت: دیدگاهها و ارزیابیها از وضعیت موجود در سخنرانیهای وزرای دفاع چین، بلاروس، جانشین رئیس ستاد کل ارتش ایران و همچنین روسای ادارات دفاعی حدود ۲۰ کشور دوست دیگر ارائه خواهد شد.
تاندی مودیسه، وزیر دفاع آفریقای جنوبی، تین آنگ سان، معاون نخست وزیر میانمار، ژنرال حمود اوز زمان خان، معاون اول وزیر دفاع پاکستان از دیگر شرکتکنندگان هستند. کارین کنایسل، وزیر خارجه اسبق اتریش نیز در این کنفرانس شرکت خواهد کرد.
به گفته وزارت دفاع روسیه، در مجموع بیش از ۸۰۰ نماینده از ۷۶ کشور جهان در این کنفرانس شرکت دارند. این فهرست شامل کشورهای غربی نمیشود. بر اساس این برنامه، چین، هند، آفریقای جنوبی، ترکیه، مکزیک، امارات، عربستان سعودی و کره شمالی دعوت شدهاند. نمایندهای از رژیم صهیونیستی نیز از جمله مدعوین است.
نمایندگان هشت سازمان بینالمللی از جمله سازمان ملل، سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای، آسه آن، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا نیز قرار است در این کنفرانس شرکت کنند.
این رویداد با بحث در مورد "واقعیتهای امنیتی جهانی در یک جهان چند قطبی" آغاز خواهد شد. این برنامه شامل سه جلسه عمومی خواهد بود: "جنبههای نظامی امنیت در خاورمیانه و قاره آفریقا"، "امنیت در منطقه آسیا و اقیانوسیه"، "تعامل آژانسهای نظامی: شرایط و انتظارات".
علاوه بر این، کارشناسان مستقل میتوانند در قالب باشگاه گفتگوی "یک جهان - امنیت مشترک" در مورد موضوعات فوری در دستور کار بحث کنند.
منبع: ایسنا