به گزارش سایت خبری پرسون، با افزایش گرمای بیسابقهای که در کشور روی داده است، بخشهایی از شهرستان کرج دچار مشکلات جدی در بخش توزیع برق و تأمین آب مصرفی شدند. کرج، محمدشهر، ماهدشت، فردیس و کمالشهر از جمله مناطقی از استان البرز بودند که در چند روز گذشته با کمبود آب آشامیدنی و قطعی های مکرر برق مواجه شده بودند.
حسن کریمی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق البرز علت قطعی برق در چند روز اخیر را مصرف مشترکان خانگی میداند و میگوید: چند روز گذشته با افزایش دمای هوای استان شاهد افزایش بیسابقه مصرف برق هستیم.
وی میگوید: با توجه به اینکه خدمترسانی در حوزه برق به مرز هشدار رسیده از شهروندان تقاضا میشود موضوع صرفهجویی را جدی بگیرند و ما را در تأمین برق پایدار و مستمر یاری کنند تا منازل همه شهروندان خنک و روشن بماند و از پاداش صرفهجویی برق بهرهمند شوند.
در این میان، مهدی مهرور در اولین روز انتصابش به عنوان مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز با اعلام این مطلب که افزایش مصرف علت قطعی آب و برق در برخی از نقاط شهرستان کرج بوده است، از مردم خواست نسبت به کاهش مصرف اقدام کنند.
هرچند این توصیه مهدی مهرور همواره باید مدنظر شهروندان و مردم باشد، اما به نظر میرسد علت اصلی قطعیهای مکرر آب و برق در استان البرز جای دیگری است.
مهرور با اشاره به گلایه ساکنان برخی مناطق استان از قطعی آب گفت: این قطعی به خاطر نوسانات برق بوده و خوشبختانه مشکل برطرف شده و در حال حاضر مشکل جدی در این زمینه وجود ندارد.
این سخنان در حالی است که برخی نمایندگان کرج در مجلس شورای اسلامی همچون علیرضا عباسی علت قطعی های مکرر آب و برق را عدم توجه به زیرساختهای موجود در حوزه زیرساختی استان البرز میداند.
وی در جلسه شورای برنامهریزی استان البرز گفت: حدود 3.5 میلیون نفر جمعیت در استان سکونت دارند و تقریباً 3.7 از درصد جمعیت کشور را جمعیت استان البرز تشکیل میدهد ولی در حوزه برق، استان البرز 2.4 دهم سهم برق کشور را به خود اختصاص داده و به عبارتی یک عقبماندگی در این حوزه وجود دارد و این زیبنده استان نیست که با قطعی برق، آب استان هم قطع شود.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اضافه کرد: یک عقب ماندگی مفرط به دلیل درصد بالای مهاجرت به استان البرز داریم که باید به این بخش توجه ویژهای شود و زیرساختها برای این جمعیت فراهم شود.
وی با بیان اینکه در 5 سال اخیر 15 درصد به زیرساختهای برق استان اضافه شده ولی 33 درصد مصرف برق استان افزایش یافته است، اظهار کرد: این ناترازی را چه کسی باید جبران کند؟ مجموعه برق استان به فکر این موضوع است یا بیتفاوت از آن عبور میکند؟ 3.7 جمعیت کشور و 13 درصد صنعت کشور در استان البرز وجود دارد در حالیکه 2.4 درصد برق کشور به استان اختصاص داده شده و این امر به معنای ناترازی کامل است.
عباسی ادامه داد: با اضافه شدن جمعیت، شهرک و بارگزاری نهضت ملی مسکن در استان باید زیرساختهای لازم همچون آب، برق، گاز فراهم شود. مدیران البرز با میزان رفع مشکلات و آوردهای که از وزارتخانه مربوطه برای استان به ارمغان میآورند، باید ارزیابی شوند، اما متأسفانه مدیران بیشتر مواقع در این بخشها کوتاهی کردهاند.
وی در جلسه هفته پیش شورای برنامهریزی استان البرز، علت اصلی را عقب ماندگی مفرط استان به دلیل مهاجرت میداند و معتقد است مدیران شرکتهای خدماتی در استان نباید بنشینند و بگویند چون همه کشور مشکل دارد ما هم مشکل داریم پس کاری نمی توانیم انجام دهیم. آقایان همه کشور، مشکل استان البرز را ندارد.
عمار ایزدیار نایب رئیس شوری اسلامی شهر کرج نیز نظری مشابه عباسی نماینده کرج دارد؛ او معتقد است: استان البرز و شهرستان کرج نتوانستهاند از ظرفیتی که برای دریافت 55 میلیون متر مکعب آب از سد کرج ایجاد شده و موافقتهای آن از وزارتخانههای متبوع اخذ شده است، استفاده کنند.
او ادامه داد: عدم وجود تصفیهخانه علت اصلی این موضوع است در حالی که استان البرز و شهرستان کرج آب دارد، اما این روزها ما با کمبود آب به دلیلی که عرض شد مواجهیم.
نامداری مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز هم علت قطعیهای مکرر آب را محدودیتی که در شبکه توزیع برق به وجود آمده دانست و گفت: در تأمین آب شهرستان کرج مشکلی نداریم و تنها مشکل عدم وجود برق لازم برای فعال بودن شبکه است.
شاید بتوان دلیل بخش عمدهای از قطعیهای آب ناشی از قطع برق را در صحبت 2 سال پیش مهدی عسگری نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی پیدا کرد؛ آنجا که او گفته بود: به دلیل اینکه بیشتر آب مصرفی در شهرستان کرج از چاههای زیر زمینی استحصال میشود و برای این چاهها، برق اضطراری در نظر نگرفتهاند، با قطع شدن برق آب منطقه نیز قطع میشود.
به گفته رضاییفر، مدیرعامل سابق شرکت آب وفاضلاب استان البرز، حدود 400 حلقه چاه آب در سطح استان وظیفه تأمین 80 درصد آب مصرفی استان را بر عهده دارد.
در حالی که برخی مدیران کل استان تلاش دارند علت اصلی قطعی آب و برق را مصرف بیش از ظرفیت بدانند، اما مشکل در عدم وجود زیرساختهای استان است که باید با برنامهریزی کوتاه مدت و بلندمدت به رفع این مشکلات بپردازند.
منبع: تسنیم