به گزارش سایت خبری پرسون، اولین روز از ماه ذیالحجه مصادف با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به نام روز ازدواج نامگذاری شده است.
علاوه بر این که در دیدگاه اعتقادی مسلمانان ازدواج توصیه شده است؛ فوایدی برای سلامت روح و جسم نیز دارد.
ازدواج و فرزندآوری به قدرت و پیشرفت یک کشور نیز کمک خواهد کرد.
حال با بررسی چند مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که آیا ازدواج، صرفا برای سلامتی جسم هم مفید است؟ و این مزایا برای سلامتی شامل چه مواردی میشوند؟
با استناد به تحقیقهای علمی ازدواج به سادگی میتواند برای قلب، استخوان و سایر اندامهای بدن مفید باشد.
به گفته محققان طول عمر متاهلها از افراد مجرد همسن خود بیشتر است و از خطرات جدی تا حد زیادی در امان هستند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۳ در مرکز پزشکی دانشگاه دوک دورهام نشان داده است که از بین افراد میانسال، ۵۰ درصد آنهایی که متاهل هستند و رابطه پایدار دارند، شانس بیشتری برای داشتن عمر طولانی نسبت به مجردهای همسن خود دارند.
مطالعه دیگری که در دانشگاه شیکاگو و دانشگاهی در اوانستون انجام شده است، نشان داد که وقتی شرایط پراسترس و پرفشار است، افزایش هورمون استرس (کورتیزول) در مجردها بیشتر از متاهلها است.
میزان بالای استرس، بستری برای ابتلا به بیماریهای مختلفی چون ضعف سیستم ایمنی بدن و مشکلات گوارشی را فراهم میکند.
محققان بر این باورند که ازدواج هورمونهای استرس را کاهش میدهد؛ در نتیجه افراد با سلامت و قدرت ذهنی کافی میتوانند با مشکلات رو به رو شوند.
نتیجه مطالعهای که در مجله پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق منتشر شد، نشان میدهد احتمال بروز حملات قلبی کشنده در متاهلین بسیار کمتر است.
پیش بینی میشود که متاهلها در صورت ابتلا به عوارض قلبی شرایط بهتری را تجربه کنند.
به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، ازدواج برای سلامت پوست و استخوان هم مفید است.
ازدواج به بهبود تراکم استخوان کمک کرده و خطر افزایش میزان پوکی استخوان را کاهش میدهد.
گزارشهایی نشان میدهند که استرس رابطه مستقیمی با پوکی استخوان دارد؛ بنابراین داشتن یک همسر حامی در کاهش میزان استرس و احتمال ابتلا به پوکی استخوان موثر است.
طبق نتایج یک مطالعه در دانشگاه نیوجرسی، افرادی که متاهل هستند و تحت عمل جراحی قلب قرار میگیرند؛ ۳ برابر بیشتر از مجردها، بیش از ۳ ماه زنده میمانند.
دکتر جف بال، مدیر اجرایی مرکز درمانی در غرب لس آنجلس گفته است: اگر از لحاظ عاطفی به کسی وابستگی دارید، پس انگیزهای برای زندگی دارید.
محققان دانشگاههای هیوستون و فیلادلفیا بیش از یک میلیون نفر را در طول ۲۰ سال بررسی کردند و مشخص شد که احتمال فوت مردان و بانوانی که از همسر خود جدا شده اند، در اثر خطرات غیر قابل پیش بینی شبیه به آتش سوزی، مسمومیت، استنشاق دود و ... ۲ برابر بیشتر است.
دانشمندان میگویند ازدواج با ایجاد یک رابطه پیوسته نزدیک، طرفین را از خطرات اورژانسی حفظ میکند.
دکتر سالتز، استاد روانپزشکی در بیمارستان پروتستان نیویورک و مدرسه پزشکی کرونل ویل گفته است: اولین علامت افسردگی، از دست دادن خودادراکی و خودباوری است. همسرتان میتواند به تشخیص و جلوگیری از افسردگی در شما کمک کند.
طبق نتایج تحقیقی که در مجله انکولوژی در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، دانشمندان متوجه شدند افرادی که متاهل و مبتلا به سرطانهای بسیار خطرناک بودند، ۲۰ درصد بیشتر از دیگران شانس مقابله با آن را داشتند و حتی نتایج حاصل از برخی انواع شیمی درمانی نیز موفقیت آمیزتر بود.
آنها معتقدند داشتن یک رابطه پایدار به تشخیص زودهنگام سرطان و شکست دادنش کمک میکند.
دکتر پراکاش، استاد علوم رفتاری مرکز پزشکی دانشگاه دوک گفته است: همسران میتوانند رفتارهای بهداشتی مناسب مانند استفاده به موقع و درست از داروها و یا مصرف کمتر دخانیات را در دیگری تقویت کنند.
در یک مطالعه ۲۰۰۰ خانم و آقای میانسال در فنلاند در طول ۲۰ سال تحت نظر بودند.
نتایج حاصل نشان دادند افرادی که با همسر خود زندگی میکنند، ۵۰ درصد بیشتر از مجردها از ابتلا به جنون مصون هستند.
دانشمندان در دانشگاه میسوری در کلمبیا نیز متوجه شدند متاهلهایی که احساس خوشبختی میکنند، کمتر به دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و اسکلتی – عضلانی نسبت به مجردان مبتلا می شوند.
دکتر الیزابت لمباردو، نویسنده و محقق گفته است: هر عاملی که استرس را افزایش دهد؛ مانند انتقادهای بیش از حد، خشم و کینه توزی، تاثیر بدی روی بدن میگذارد. بنابراین کلید رهایی از بسیاری بیماریهای مزمن، ازدواج سالم است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان