به گزارش سایت خبری پرسون، چند ماه پیش بود که انتشار فیلمی از نوجوانان طرفدار محمدرضا گلزار، جنجال زیادی در فضای مجازی به پا کرد؛ نوجوانانی که از او به عنوان یک "الگوی موفق" در زندگیشان یاد میکردند و حتی با تصور زندگی بدون حضور او در این دنیا، اشک میریختند.
اخیراً هم انتشار تصاویری جدید از ازدواج رضا گلزار و تأیید رسمی ازدواج از سوی او در صفحه شخصیاش، باعث شکل گرفتن موج جدیدی از واکنشهای نوجوانان و برخی دختران جوان شد؛ این بار نیز برخی از هواداران گلزار با اقداماتی عجیب، واکنشهای شدیدی نسبت به خبر ازدواج آقای بازیگر 46 ساله نشان دادند!
به طوری که صاحبان برخی از صفحات هواداری او، تصاویری از آسیب به خود را در فضای مجازی منتشر کردند! هوادارانی که شاید بتوان گفت که بخش عمدهای از آنها نوجوان هستند؛ با انتشار تصاویری از ناراحتی، سرخوردگی و حتی خودآسیبی در فضای مجازی، بار دیگر این سؤال مطرح میشود که چه چیزی باعث میشود که یک بازیگر تا این حد در فضای مجازی محبوب نوجوانان و جوانان شود تا حدی که شیفتگان او، از شنیدن خبر ازدواجش اقدام به خودآسیبی کنند؟!
در همین راستا، محمدرضا خدائی؛ استاد روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درباره علت بروز چنین مسئلهای اظهار کرد: در سنین نوجوانی، فرد به دنبال یافتن هویت خودش است؛ یعنی فرد از دوران کودکی که تحت آموزش والدین بوده به سویی میرود که خودش برای خودش تصمیم بگیرد و هویت داشته باشد؛ به همین دلیل در سن 13 تا 18 سالگی، بحران نوجوانی به وجود میآید. در این سن، نوجوانان به دنبال هویت هستند و در جامعه به دنبال الگوپذیری و مدلسازی از افرادی هستند که مورد توجه و احترام و مورد پذیرش جامعه قرار دارند.
وی افزود: یکی از گروههایی که مورد توجه و پذیرش جامعه هستند، افراد مشهور و به اصطلاح سلبریتیها هستند که نوجوانان خود را در آینه آنها میبینند و به همین دلیل است که اخبار مربوط به افراد مشهور را نیز به طور جدی دنبال میکنند.
این استاد روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه داد: نوجوانان در ذهن خود از فرد مشهور، بت میسازند و اگر اتفاقی برای این فرد بیفتد، ممکن است واکنشهای هیجانی نسبت به این موضوع نشان دهند.
خدائی تصریح کرد: برخی افراد تصورات و خیالبافی و فانتزیهای ذهنی دارند و تصور میکنند که با فرد مشهور در حال زندگی کردن هستند و وقتی اتفاقی برای این فرد سلبریتی میفتد، گاهی رفتارهای هیجانی نشان میدهند. در سنین نوجوانی و جوانی رفتارهای هیجانی زیادی بروز پیدا میکند؛ برخی نوجوانان ممکن است واکنشهای کوتاهمدت ناگهانی مانند گریه و ناراحتی و پرخاشگری از خود نشان دهند اما درصد کمی از افراد که صفات شخصی نامتعادل یا اختلالات خلقی دارند، نمیتوانند این هیجانات را کنترل کنند و اقدام به برخی کارها مانند خودکشی میکنند یا دچار افکار خودکشی، افت تحصیلی، پرخاشگری و عصبانیت شدید میشوند. این افراد معمولاً ثبات شخصیتی و خلقی کامل و کافی ندارند و نمیتوانند مسائل هیجانی را به صورت عقلانی حل کنند.
این روانپزشک با ارائه توصیه به خانوادهها و سیاستگذاران متذکر شد: به خانوادهها توصیه میشود که در سنین بحرانی رشد نوجوانان به آنها توجه بیشتری داشته باشند و با برنامهریزی برای آنها، وقتشان را با کارهای مفید پُر کنند و مهارتهای فردی و روابط اجتماعی آنها را افزایش دهند تا احساس خودکمبینی در فرد نوجوان، کمرنگ شود و اعتماد بهنفس آنها افزایش یابد و احساس ارزشمندی و هویت داشتن پیدا کنند. خانوادهها در این دوران باید وقت بیشتری را با فرزندان خود بگذرانند.
استاد روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: در سیاستگذاریها نیز باید از قهرمانان ورزشی، دانشمندان، افراد فرهنگی، هنرمندان و اشخاص برجسته در حوزههای مختلف، الگوسازی شود تا نوجوانان به سوی ورزش، هنر و علم سوق پیدا کنند و کمتر شاهد چنین آسیبهایی باشیم.
منبع: تسنیم