به گزارش سایت خبری پرسون، سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در تشریح جزئیات این خبر گفت: با مراجعه تعدادی از شهروندان پایتخت به این پلیس مبنی بر کلاهبرداری تحت عنوان سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال از آنها، موضوع بصورت ویژه در دستور کار پلیس فتا پایتخت قرار گرفت.
این مقام مسئول با بیان این که هرگونه فعالیتی که وعده درآمدزایی نجومی و تضمینی یا نامتعارف دارد یا دریافت سود آن منوط به وارد کردن اعضای جدید است، میتواند ترفندی برای کلاهبرداری پانزی باشد، خاطرنشان کرد: پس از دریافت گزارشهای مردمی، کارشناسان پلیس فتای پایتخت اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و بعد از بررسی اظهارات شکات پرونده و تحقیقات فنی پلیسی متوجه شدند مجرمین اینترنتی در قالب یک باند کلاهبرداری در پوشش یک سایت موسوم به OpenSoil با ترفند سوددهی چندین برابر در ازای سرمایه گذاری و عضوگیری فعالیت دارند و دریافتیهای مالی خود را جهت سرمایهگذاری صرفا به صورت اینترنتی و با ارزهای دیجیتال از جمله تتر و ... دریافت می کنند.
معظمی گودرزی با اشاره به اینکه این فرآیند دسیسه پانزی تلقی میشود، ادامه داد: ماهیت تبلیغی این قبیل شرکتها کلاهبرداری بوده و با ارائه خدمات ارز دیجیتال و کسب سود، با ادعاهای دروغین وعده سرمایهگذاری در برنامههای درآمدزایی، سودهای ثابت ماهیانه به سرمایهگذاران، وعده پاداش درصدی چشمگیر به ازای معرفی افراد جدید برای عضوگیری و تعادل در افراد زیرمجموعه را میدهند که این طرح در زمره فعالیتهای پانزی قرار میگیرد.
رئیس پلیس فتای پایتخت با اشاره به این که تا کنون بیش از 500 نفر از شکات پرونده به این پلیس مراجعه کرده و ارزش ریالی پرونده به بیش از چهارصد میلیارد ریال رسیده است و تعداد مالباختگان همچنان در حال افزایش است، اظهار داشت: با تلاش شبانهروزی افسران سایبری این پلیس هویت تمامی اعضای این باند کلاهبرداری به دست آمد و پس از تشریفات قضایی تعداد 4 نفر از مجرمین توسط تیم های عملیات این پلیس در یک عملیات همزمان در چند نقطه از تهران بزرگ دستگیر شدند.
وی با اشاره به این که در این روش کلاهبرداری ممکن است جهت اعتمادسازی تا مدتی هم از سرمایه افراد جدید سود افراد قبلی را بپردازند، افزود: با توجه به ویژگیهای ذاتی فضای سایبری و عدم وجود مرز جغرافیایی کلاهبرداران در هر نقطه از کره زمین قادر به رسیدن به مطامع شوم خود هستند، بنابراین تا قبل از اطمینان و آگاهی لازم در حوزه رمزارزها از هرگونه سرمایهگذاری در این زمینه خودداری کنید.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: فریب ظاهر و تبلیغات دروغ سایتهای کلاهبرداری را نخورید و جهت اطلاعات بیشتر و دریافت آموزشهای لازم از طریق مرکز فوریتهای سایبری به شماره 096380 و یا سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir اقدام و پیگیری کنید.