مشاور وزیر نیرو: ادارات موظفند‌ مصرف برق را در ساعات کاری ۳۰ درصد ‌کاهش دهند

مشاور وزیر نیرو در امور زنان و خانواده گفت: امسال 140 برنامه اقدام در حوزه مدیریت انرژی آب و برق اجرا می‌کنیم و اعتقاد داریم با تحقق این برنامه‌ها می‌توانیم از تابستان امسال هم بدون خاموشی گذر کنیم.
تصویر مشاور وزیر نیرو: ادارات موظفند‌ مصرف برق را در ساعات کاری ۳۰ درصد ‌کاهش دهند

به گزارش سایت خبری پرسون، سمیه خداپرست امروز در نشست با مدیران نیروگاه تولید برق حرارتی شهیدرجایی که در سالن جلسات این نیروگاه برگزار شد، اظهار داشت: امسال 140 برنامه اقدام در حوزه مدیریت انرژی آب و برق اجرا می‌کنیم و اعتقاد داریم با تحقق این برنامه‌ها می‌توانیم از تابستان امسال هم بدون خاموشی گذر کنیم.

وی با بیان اینکه 32 درصد مصرف برق کشور در بخش خانگی، 30 درصد در بخش صنعت و 45 درصد در بخش کشاورزی اتفاق می‌افتد، اضافه کرد: اما 87 درصد مصرف آب ما در بخش کشاورزی،‌10 درصد در بخش شرب و آشامیدنی و 3 درصد هم در بخش صنعت صورت می‌گیرد و اگر بتوانیم مصرف آب کشاورزی و شرب را مدیریت کنیم، می‌توانیم این آب را سمت صنعت ببریم و به رشد تولید کمک کنیم.

خداپرست با بیان اینکه از 140 برنامه 30 برنامه مربوط به مدیریت مصرف برق است که در روزهای آینده هم از این برنامه‌ها رونمایی خواهد شد، ادامه داد: تابستان سال قبل از نظر الگوی مصرف کشور را به 5 منطقه تقسیم کردیم که شامل یک منطقه عادی و 4 منطقه گرمسیری بود که مناطق گرمسیری از درجه یک تا 4 درجه‌بندی می‌شدند و هر کدام یک سطح از الگوی مصرف داشتند. بنا به میزان صرفه‌جویی که در هر شهر با توجه به شرایط اقلیمی و دمایی داشتند، پاداش‌هایی به کسانی که در مصرف برق صرفه‌جویی کردند، تعلق گرفت.

پرداخت 1378 میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی به مشترکان خانگی

وی تصریح کرد: سال پیش 1378 میلیارد تومان پاداش خانگی به مشترکان خوش‌مصرف پرداخت کردیم و با وجود اینکه این پاداش به خانواده‌های صرفه‌جو تعلق گرفت، اما بیشتر این خانواده‌ها متوجه این پاداش‌ها نشدند. امسال تلاش می‌کنیم با اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی آنها را بیشتر در مسیر مصرف بهینه هدایت کرده و به میزان مناسبی از مصرف برسیم.

مشاور وزیر نیرو با اذعان به اینکه ناترازی در حوزه تولید برق داریم، گفت: در دولت سیزدهم مقرر شده که 7 هزار و 787 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود که تا امروز 6 هزار و 100 مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه‌ها در کشور اضافه شده که در تاریخ صنعت برق کشور بی‌نظیر است.

خداپرست با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه هوشمندسازی و بهره‌وری برق افزود: امسال هم ادارات موظف هستند که مصرف برق خود را در ساعات کاری 30 درصد و در ساعت‌های غیرکاری 60 درصد کاهش دهند و این کار باید با هوشمندسازی مدیریت مصرف برق صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه امسال شاهد افزایش دمای محسوس در کشور هستیم، ادامه داد: بنا بر پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته در بعضی مناطق نیم تا یک درجه و در برخی مناطق هم یک تا 2 درجه میانگین دما افزایش می‌یابد و به ازای یک‌درجه گرم‌تر شدن هوا باید 1500 مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاهی در کشور اضافه کنیم. به همین خاطر باید مدیریت مصرف را بیشتر کنترل کنیم و از تجهیزات انرژی‌بر باید در ساعات پیک مصرف کمتر استفاده کنیم.

لزوم جایگزینی آب مصرفی نیروگاه با پساب

معاون مطالعات و تخصیص آب حوزه آبریز فلات مرکزی هم در این جلسه با اشاره به اقدامات خوبی که برای صرفه‌جویی در مصرف آب در نیروگاه شهیدرجایی صورت گرفته، گفت: با وجود اینکه نیروگاه شهیدرجایی مجوز برداشت 6 میلیون متر مکعب آب در سال را دارد، ولی مصرف آب خود را به 1.7 میلیون متر مکعب کاهش داده است.

زهره قائمی اضافه کرد: با توجه به بحران آب و خشک‌سالی در حال حاضر یکی از سیاست‌های جدی وزارت نیرو جایگزین کردن مصرف آب خام در صنایع و نیروگاه‌ها با پساب‌های صنعتی است و امیدواریم در تعاملات با نیروگاه شهیدرجایی بتوانیم آب مصرفی نیروگاه را با پساب صنعتی جایگزین کنیم و این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت آگاهی‌رسانی در حوزه مدیریت مصرف آب و برق تصربح کرد: خانم‌ها با توجه به نقش اثرگذاری که در فرهنگ خانواده و تربیت فرزند دارند، می‌توانند بهترین عامل برای ترویج الگوی مصرف باشند و این موضوع برای پرورش نسل آتی اهمیت بزرگی دارد.

بومی‌سازی قطعات نیروگاه‌های برق‌آبی

مسئول شیمی و پایش وضعیت نیروگاه شهیدرجایی هم در این جلسه با بیان اینکه طی دهه گذشته در جهت بومی‌سازی تولید قطعات نیروگاه‌های برق‌آبی گام برداشتیم، گفت: عمده کار ما در نیروگاه نظارت بر بهره‌برداری واحدهای شیمیایی نیروگاه تولید برق حرارتی شهیدرجایی است که شامل مجموعه واحدهای تصفیه‌خانه، پساب و سیکل آب و بخار در هر 2 بخش بخار و سیکل ترکیبی نیروگاه است.

جمالی افزود: اعتقاد دارم که به کارگیری نیروهای مرد و زن متخصص در نیروگاه‌ها بسیار کارآمد است و البته اگر حضور خانم‌های متخصص در نیروگاه‌ها پررنگ‌تر شود، کار همزمان با آقایان و خانم‌ها آسان‌تر می‌شود و یک تعادل جنسیتی مناسب در این حوزه به وجود خواهد آمد.

منبع: تسنیم

483087

سازمان آگهی های پرسون