کف‌نشینی گندم ادامه دار شد

بخش قابل توجهی از مواد غذایی از روند افزایشی ایجاد شده در سایر بازارهای کالایی ظرف هفته‌های ابتدایی سال جدید میلادی جا ماندند
تصویر کف‌نشینی گندم ادامه دار شد

به گزارش سایت خبری پرسون، واحد مطالعات اقتصادی گروه EIU از احتمال کاهش ۸.۶ درصدی بهای شاخص مواد غذایی در سال ۲۰۲۳ خبر می‌دهد. به این ترتیب می‌توان به افت نسبی قیمت این محصولات که رابطه مستقیمی به تامین امنیت مواد غذایی در دنیا دارد، امیدوار بود. البته نباید فراموش کرد که در شرایط کنونی بهای اغلب محصولات غذایی در نرخی بالاتر از میانگین بلند مدت قرار دارد و بنابراین این افت نرخ به مفهوم ارزانی نبوده و تنها محصولات غذایی از قله‌های پیشین ثبت شده فاصله گرفته‌اند.

افزایش عرضه و فروکش تقاضا مهم‌ترین دلیل احتمال کاهش نرخ در بازار غذایی است. با این وجود افزایش درگیری در دریا سیاه و جلوگیری از صادرات غلات اوکراین می‌تواند، بر نرخ غلات اثرگذار شود و آن را وضعیت فعلی خود خارج کند.

گندم زیر فشار رشد عرضه

افزایش عرضه گندم در سال زراعی گذشته و احتمال استمرار این رویه در سال زراعی جدید از مهم‌ترین دلایل عقبگرد بهای این محصول در بازارهای جهانی ظرف ماه‌های اخیر است. روسیه از جمله بزرگترین بازیگران معاملات گندم در سطح جهانی است؛ سوکان، به عنوان موسسه تحقیقاتی کشاورزی روسیه، از افزایش 200 هزار تنی صادرات گندم روسیه در سال زراعی جاری خبر داد، افزایش سطح برداشت و ذخایر غلات در این کشور عامل این رشد صادراتی بود.

روسیه از دیگر تولیدکنندگان بزرگ گندم در بازارهای جهانی است که این کشور نیز احتمال می‌دهد که سطح برداشت گندم در سال زراعی پیشین به 42 میلیون تن برسد.

این رشد عرضه در سایر بازارهای جهانی نیز رقم خورده است. هند و آرژانتین جزو بازیگران بزرگ این بازار هستند که در جدیدترین گزارش‌ها از رشد عرضه این محصول برای سال زراعی جاری خبر داده‌اند.

459641

سازمان آگهی های پرسون