جزییات دخل و خرج دولت در سال آینده

در لایحه بودجه سال آینده درآمدها و هزینه‌های دولت در بخش‌های مختلف مشخص شده است که نهایتا بیش از ۴۷۶ هزار میلیارد تومان تراز عملیاتی آن منفی است.
تصویر جزییات دخل و خرج دولت در سال آینده

به گزارش سایت خبری پرسون، لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ روز گذشته توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد که با رقمی معادل ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومان بسته شد. در این لایحه بودجه مجموع منابع و مصارف و درآمدها و هزینه‌های دولت در سال آینده به طور خلاصه به تفکیک مورد اشاره قرار گرفته است که در زیر به مهم‌ترین بخش‌های آن اشاره خواهیم کرد.

مجموع درآمدهای دولت در لایحه بودجه سال آینده بیش از ۹۷۸ هزار میلیارد تومان است که در بخش‌های مختلف به آن اشاره شده است. البته هزینه‌های دولت نیز در هفت فصل مختلف به ۱۴۵۴ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

مهم‌ترین منابع درآمدی دولت شامل منابع حاصل از فروش نفت، مالیات، اوراق، واگذاری اموال منقول و غیرمنقول و درآمدهای حاصل از فروش کالا و خدمات و واگذاری شرکت‌های دولتی یا همان خصوصی سازی است. البته در جدول خلاصه درآمدها و هزینه‌های دولت در لایحه بودجه به منابع حاصل از فروش نفت اشاره‌ای نشده است.

دولت در سال آینده پیش بینی کرده که بالغ بر ۶۰۳ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی به دست آورد و از محل اخذ مالیات بتواند درآمدهای خود را به میزان ۸۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش دهد. همچنین برای واگذاری اوراق ۱۸۵ هزار میلیارد تومان، واگذاری اموال منقول و غیرمنقول ۱۰۷ هزار میلیارد تومان، ارائه کالا و خدمات ۲۶ هزار میلیارد تومان و واگذاری شرکت‌های دولتی (خصوصی‌سازی) ۱۰۶ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.

البته درآمدهای دولت منابع دیگری مانند جرائم و خسارات و سایر درآمدهای متفرقه دارد که به تفصیل در لایحه بودجه به آن پرداخته شده است و دومین بخش مهم بودجه به هزینه‌های دولت در سال آینده اختصاص دارد که در جدول شماره دو ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مجموع این هزینه‌ها به بیش از ۱۴۵۴ میلیارد تومان رسیده است.

دولت در این زمینه بیش از ۴۰۵ هزار میلیارد تومان برای جبران خدمات کارکنان یا همان حقوق و دستمزد در نظر گرفته است که البته این تنها بخشی از هزینه‌های جاری دولت در سال آینده است و تنها منبع برای جبران خدمت کارکنان این ردیف اعتباری نیست و دولت از ردیف‌های اعتباری دیگر برای پرداخت حقوق و دستمزد استفاده می‌کند.

پرداخت انواع یارانه‌های نقدی و معیشتی، یارانه دارو و یارانه نان بیش از ۴۴۰ هزار میلیارد تومان برای دولت آب می‌خورد همچنین هزینه‌های عمرانی یا همان طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بیش از ۳۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و دولت در بخش‌های دیگر از جمله سلامت، آموزش و کمک به سازمان‌های حمایتی مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور به ترتیب ۱۸۱ هزار میلیارد تومان، ۲۸۴ هزار میلیارد تومان، ۱۲۶هزار میلیارد تومان هزینه برآورد کرده است.

البته هزینه‌های دولت در سایر فصل‌ها از جمله کمک‌های بلاعوض، استفاده از کالاها و خدمات، رفاه اجتماعی، هزینه‌های اموال و دارایی و سایر هزینه‌ها نیز تعریف می‌شود که به صورت مفصل در لایحه بودجه سال آینده مورد بررسی قرار گرفته است.

منبع: ایسنا

456672

سازمان آگهی های پرسون