ماهواره مُرده ناسا به زمین سقوط می‌کند

انتظار می‌رود ماهواره ۵۴۰۰ پوندی(۲۴۴۹ کیلوگرمی) «ERBS» ناسا عصر روز یکشنبه(هشتم ژانویه/ ۱۸ دی) وارد جو زمین شود.
تصویر ماهواره مُرده ناسا به زمین سقوط می‌کند

به گزارش سایت خبری پرسون، ارتش ایالات متحده پیش‌بینی می‌کند که «ERBS» حوالی ساعت ۱۸:۴۰ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۳:۱۰ بامداد دوشنبه به وقت ایران) وارد جو زمین شود. در حال حاضر ۱۷ ساعت احتمال خطا برای زمان ورود این ماهواره وجود دارد.

زمانی که یک ماهواره در حال وارد شدن به جو زمین است در مدار شروع به کاهش ارتفاع می‌کند و با نزدیک‌تر شدن هرچه بیشتر آن، محققان می‌توانند زمان ورود آن را به صورت دقیق‌تر تخمین بزنند.

زمان ورود این ماهواره به جو سیاره ما در حال حاضر دقت بالایی ندارد و احتمال می‌رود ۱۷ ساعت زودتر یا دیرتر از زمان اعلام شده‌ی کنونی اتفاق بیوفتد.

مقامات آژانس فضایی ناسا عصر روز جمعه نوشتند: ناسا انتظار دارد که بخش زیادی از این ماهواره هنگام ورود به جو بسوزد، اما انتظار می‌رود بخشی از اجزای آن نیز پس از ورود مجدد باقی بمانند. خطر آسیب رسیدن به افراد روی زمین بسیار کم یعنی تقریباً یک در ۹۴۰۰ است.

ماهواره «ERBS»، بخشی از ماموریت سه ماهواره‌ای ناسا بود که در سال ۱۹۸۴ سوار بر شاتل فضایی چلنجر به مدار پایین زمین پرتاب شد.

این ماهواره از سه ابزار علمی برای مطالعه نحوه جذب و تابش انرژی خورشیدی از سوی سیاره ما استفاده کرد. «ERBS» تنها برای دو سال طراحی شده بود، اما تا سال ۲۰۰۵ به فعالیت خود ادامه داد و پس از آن به یک زباله فضایی تبدیل شد. از آن زمان کشش سطحی زمین آن را به تدریج به سمت پایین کشیده است.

سقوط «ERBS» به دنبال برخی سقوط‌های فضایی دراماتیک‌تر رخ خواهد داد.

برای مثال، در سال ۲۰۲۲، دو مرحله از موشک چینی لانگ مارچ ۵B که تقریباً ۲۳ تن وزن داشتند خارج از کنترل روی زمین سقوط کردند. این سقوط‌ها به ترتیب در ماه‌های ژوئیه و نوامبر اتفاق افتاد که حدود یک هفته پس از رساندن ماژول‌های جدید به ایستگاه فضایی تیانگونگ چین توسط این موشک‌ها بود.

بخش‌های اولیه موشک‌های مداری دیگری وجود دارند که درست پس از بلند شدن برای نابودی کنترل شده به سمت بخشی از زمین هدایت می‌شوند یا برای فرودی ایمن و استفاده مجدد در آینده بر روی سکویی مخصوص فرود می‌آیند.

«ERBS» یک مورد متفاوت است زیرا نزدیک به چهار دهه است که این ماهواره در مدار زمین قرار دارد و بازگشت آن به جو یادآور این موضوع است که زباله‌های فضایی زیادی در مدار سیاره ما وجود دارند و این مجموعه به صورت روز افزون در حال افزایش است.

منبع: ایسنا

455678

سازمان آگهی های پرسون