به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره اقدامات انجام شده برای جبران کمبود دارو در کشور گفت: در حال حاضر ۹۶۰۰ قلم دارو در داروخانهها داریم و داروخانهها مملو از دارو بوده ولی ممکن است تنها چند قلم دارو با کمبود مواجه شود که همواره نیز چنین مشکلاتی در کشور وجود داشته و مربوط به این دولت نیست.
وی افزود: کمبود دارویی که اخیرا ایجاد شد، مربوط به آنتیبیوتیک و سرم بود و علت کمبود این دو قلم دارویی نیز این بود که ما با یک آنفلوآنزای زودرس مواجه شدیم.
عیناللهی اظهار کرد: همین معضل در برخی کشورهای پیشرفته مثل آمریکا و کانادا نیز وجود دارد چرا که آنفلوآنزای زودرس باعث بالا رفتن مصرف و مواجه شدن ما با کمبود دارو بود که البته این معضل با واردات و سهشیفته شدن تولیدات در حال جبران است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: این قول را میدهم ظرف یک الی ۲ ماه آینده کمبود این چند قلم دارو جبران شود.
مشکل کمبود دارو همچنان رفع نشده است
این در حالی است که عبدالحسین روح الامینی رئیس کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طی روزهای اخیر از مسئولان داروخانه ۱۳ آبان و داروخانههای مرجع دیگر وضعیت کمبودهای دارویی را پیگیری کردم و اعلام شد که هنوز کمبودهای قابل توجهی وجود دارد که این مسئله قابل قبول نیست.
وی افزود: متأسفانه به رغم تمامی رفت و آمدها، تذکرات و برگزاری نشستها، مشکل کمبود دارو همچنان رفع نشده، در حالی که روندها باید اصلاحی باشد.
روح الامینی ادامه داد: البته با حل نشدن تأمین نقدینگی که ریشه اصلی مشکل است نیز مواجه هستیم و عدم پیشبینی ها، برخورد و تدبیر به هنگام باعث شده شرمنده بیماران باشیم؛ در این رابطه به دنبال رفع مشکلات دارویی مردم و بیماران خاص و تالاسمی، سرُم و درمان هستیم و هیچ خواستهای جز این نداریم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از رئیس سازمان غذا و دارو خواست که توضیح دهد چه اندازه به پیشبینیها برای تأمین دارو عمل شد و همچنین وضعیت عملکرد کمی و کیفی چگونه بوده است.
روح الامینی با عنوان این مطلب که کیفیت دارو از همه مباحث حساستر است، گفت: متأسفانه سازمان غذا و دارو برنامه ریزی مناسبی برای تأمین دارو نداشته و وزارت بهداشت در کنار بی توجهی به مشکلات دارو و درمان به موضوع دیپلماسی سلامت نیز توجه چندانی ندارد و این مهم تنها با برگزاری جلسات و سفر به خارج محقق نمیشود.
ذخایر دارویی بالای ۶ ماه کشور را از ۳۳ درصد به ۵۸ درصد رساندهایم
در همین حال، محمد پیکانپور مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که روند تولید شرکتها به طور مستمر توسط سازمان غذا و دارو در جلسات بازخوانی برنامههای تولید بررسی میشود، گفت: شرکتهای تولیدکننده دارو نیز تمام توان خود را برای رفع کامل مشکلات به کار گرفته اند و در حال حاضر به صورت ۳ شیفت تولیدات خود را ادامه میدهند تا زمانی که بازار از دارو اشباع شود.
وی افزود: برای رفع سریع کمبودها راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت فعال شدند و نتیجه این راهکارها، ذخایر دارویی بالای ۶ ماه کشور را از ۳۳ درصد در ابتدای مهرماه به ۵۸ درصد تا امروز رساند.
وعده حل مشکل دارو تا پایان آذرماه محقق نشد
پیکانپور در حالی از بهبود وضعیت کمبودهای اخیر دارویی صحبت میکند که در هفتههای گذشته رئیس سازمان غذا و دارو وعده داده بود تا پایان آذرماه کمبودهای اخیر برطرف خواهد شد.
حیدر محمدی هفتم آذر ۱۴۰۱ در حاشیه نشست کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته بود که همیشه در برخی اقلام با کمبود حداقلی مواجه هستیم که برآورد ما این است که تا پایان آذرماه مشکل اصلی کمبودهای دارویی رفع خواهد شد و مردم از اوایل دیماه مشکل حادی در تأمین دارو نخواهند داشت.
کد خبر 729331
منبع: مهر