کدام امور قضایی الکترونیکی شده است؟

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: حدود ۸۰ درصد دادرسی‌ها در کشور الکترونیکی شده است.

تصویر کدام امور قضایی الکترونیکی شده است؟

به گزارش سایت خبری پرسون، محمد کاظمی‌فرد عصر امروز ۲۷ آذرماه در جلسه شورای قضایی استان کرمان گفت: برخی از نیروهای قضایی استفاده از ابزارها و تجهیزات فناوری را به خوبی کار کرده‌اند. اجباری برای قضات جهت استفاده از فناوری نوین وجود ندارد.

او، با بیان این مطلب که فرایند رسیدگی مهمترین قسمت دادرسی است، اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد دادرسی‌ها در کشور الکترونیکی شده است.

به گفته رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، استفاده از فناوری های نوین از سیاست‌های ‌کلان کشور است و در این حرکت باید همه بدنه دستگاه قضا همراه شوند.

او برداشتن زمان و مکان را از مزیت‌های فناوری شدن برخی خدمات دستگاه قضا دانست و عنوان کرد: دو میلیون درخواست عدم سوءپیشینه در سال گذشته در کشور انجام شده که ۳۰ درصد آنها از سوی متقاضی‌ در خانه‌هایشان صورت گرفته است.

به گفته کاظمی‌فرد، از سال ۹۸ تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون تراکنش با دستگاه‌های خارج از قوه قضائیه انجام شده است.

"ابلاغ الکترونیک از سال ۹۶ آغاز شده و باوجود اینکه در ابتدا برخی‌ها آن را غیرممکن می دانستند، اکنون ۹۳ درصد ابلاغیه‌ها الکترونیکی شده‌اند." این بخش دیگری از سخنان کاظمی‌فر در شورای قضائی استان کرمان گفت.

او می‌افزاید: تنها نهادی هستیم که امکان عقد قرارداد فیزیکی بین موکل و وکیل وجود ندارد و باید به صورت الکترونیکی انجام شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه می‌گوید: در زمینه آمارسازی ما هم شاکی هستیم و بیشتر مختومه شدن پرونده‌ها در آخر ماه‌ها انجام می‌شود.

او در ادامه اظهار کرد: در دستگاه قضا سامانه مدیریت پرونده و اخیرا نیز سابقه یابی هوشمند نیز ایجاد شده و همچنین سامانه الکترونیکی شناسایی شهود و سامانه استعلامات مالی نیز برای قضات اجرا شده است.

کاظمی فرد به نرم افزار تبدیل گفتار به متن با همکاری یک شرکت دانش بنیان نیز اشاره کرد و افزود: ۲۳ هزار پابند الکترونیکی با همکاری شرکت های دانش بنیان ساخته شده است.

442546

سازمان آگهی های پرسون