رئیس جمهور :

شرط همکاری با دولت، روحیه فسادستیزی است

رئیس جمهور گفت: شفافیت هرچه بیشتر شود، از فساد، روابط ناسالم و پارتی‌بازی جلوگیری می‌شود. بخشی از کار شفافیت خوب پیش‌رفته اما هنوز بخشی از کار به‌دلیل خسّتی که برخی دستگاه‌ها انجام می‌دهند نتوانسته به‌طور جامع مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.
تصویر شرط همکاری با دولت، روحیه فسادستیزی است

به گزارش سایت خبری پرسون، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در اولین همایش ملی ارتقای شفافیت که با حضور سران قوا و جمهی از مسئولان در سالن اجلاس سران برگزار شد، طی سخنانی ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار داشت: قوانین و مقررات ما ریشه در فرهنگ دینی و اسلامی دارد و اساس بر این است که مردم در جریان اطلاعات، قراردادها، فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قرار بگیرند.

وی افزود: امیرالمومنین(ع) به تعبیری فرمودند "من با شما امر پنهانی ندارم جز آن‌چه دشمن از آن سوءاستفاده کند". البته شفافیت در حوزه خصوصی و شخصی معنا ندارد و باید در اختیار خود فرد باشد و این حریم همواره باید محترم شمرده شود.

رئیس‌جمهور گفت: مجالس و پارلمان‌ها با تریبون و شفافیت متولد می‌شوند و سخنان، تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های‌ نمایندگان مردم شفاف است و ما افتخار داریم از ابتدا در جمهوری اسلامی ایران افتتاح مجلس شورای اسلامی همراه با تریبون، اعلام، نطق‌ها و شفافیت سیر تصویب و نهایی شدن قوانین بوده و در اختیار همگان قرار می‌گیرد.

رئیسی عنوان کرد: استنطاق در قوه قضاییه غیرعلنی است اما اگر حکم به قطعیت رسید و مجرمیت فرد مشخص شد، قانون به شفافیت حکم کرده است. قانون اساسی رسیدگی در دادگاه‌ها را شفاف قرار داده الا در موارد خاصی که تشخیص آن با قاضی است.

وی خاطر نشان کرد: روند امور باید در دستگاه‌های اجرایی شفاف باشد و همه از جذب، گزینش، انتصاب، ارتقا، بکارگیری و برنامه‌ی کار مطلع باشند. هم‌چنین شاخص‌های کیفی و کمّی باید در اختیار همه باشد و سازمان‌هایی در این‌باره هستند که وظیفه دارند مردم از این مسائل مطلع شوند.

رئیس‌جمهور با طرح این سوال که چرا قراردادهای اقتصادی شفاف نباشد؟، بیان کرد: شفافیت هرچه بیشتر شود، از فساد، روابط ناسالم و پارتی‌بازی جلوگیری می‌شود. بخشی از کار شفافیت خوب پیش‌رفته اما هنوز بخشی از کار به‌دلیل خسّتی که برخی دستگاه‌ها انجام می‌دهند نتوانسته به‌طور جامع مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

رئیسی ادامه داد: دولت الکترونیک عقب‌ماندگی‌هایی داشت در ابتدای دولت تا حد 25 درصد پیشرفته کرده بود و این میزان قابل قبول نبود؛ ما می‌گویم باید به سمت دولت هوشمند برویم و نیاز است همه دستگاه‌ها در آن مساعدت کنند. گام‌های خوبی برای این امر برداشته شده است.

وی هم‌چنین عنوان کرد: سامانه جامع تجارت از مواردی است که می‌تواند از فسادهای احتمالی جلوگیری کرده و اگر در فرایند کار تجاری و زنجیره تامین و تولید تا مصرف بر اساس این سامانه‌ها دنبال شود، از فسادهای احتمالی جلوگیری خواهد شد. بیش از 90 درصد کار سامانه جامع تجارت انجام شده و تکمیل خواهد شد و می‌تواند کار را برای دستگاه‌های نظارتی و مجریان سهل کند.

رئیس‌جمهور گفت: سامانه مجوزهای کسب و کارها در وزارت اقتصاد فعال شده و بخش قابل توجهی از دستگاه‌ها به آن پیوسته و در حال تکمیل است؛ در حالی‌ست که حدود 13 سال بر آن تأکید شده ولی ما مصمم هستیم این سامانه‌ها در جهت شفاف‌سازی پیش رود.

رئیسی با یادآوری اقدامات دولت سیزدهم عنوان کرد: صدور نسخه الکترونیک و اموراتی که در حوزه سلامت انجام شده می‌تواند در جهت شفاف‌سازی موثر باشد. تأکید داریم شفافیت در حوزه سلامت، مسائل تجاری، مباحث اقتصادی و همه حوزه‌ها به‌جز بخش‌هایی که سبقه‌ی امنیتی دارد و ممکن است مورد سوءاستفاده دشمن قرار بگیرد، می‌تواند به ناظر و مجری کمک کرده و از هرگونه فساد جلوگیری کند.

وی گفت: شفاف‌سازی در حوزه مالیاتی هم نقش بسیاری دارد و در دولت سیزدهم دو میلیون مودی مالیاتی افزوده شدند و تعداد آن به 6.5 میلیون رسیده است. این امور در راستای شفاف‌سازی است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی و غیر بورسی و حدود 400 شرکت انجام گرفته که سابقه ندارد و در راستای شفافیت است. انتشار اسامی افراد بدحساب و یا ابربدهکاران بانکی در این دوره انجام شده و می‌تواند کمک کند؛ البته این تمام کار نیست ولی موثر خواهد بود. این شفافیت‌ها در این دوره اتفاق افتاده و سابقه ندارد. برخی ناباورانه به انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی و غیربورسی نگاه می‌کردند ولی ما انجام دادیم.

رئیسی تأکید کرد: شفافیت در جهت افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بسیار موثر است.

441552

سازمان آگهی های پرسون