دست مخابرات این بار در جیب مردم/ آقا هزینه ورشکستگی مخابرات را هم مردم باید بدهند؟!

مخابرات پس از دریافت هزینه 20 هزار تومانی، امروز اعلام کرده که هزینه مکالمات تلفن تصاعدی حساب می‌شود. مخابرات برای جلوگیری از ورشکستگی دست در جیب مردم کرده است.
تصویر دست مخابرات این بار در جیب مردم/ آقا هزینه ورشکستگی مخابرات را هم مردم باید بدهند؟!

به گزارش سایت خبری پرسون، پس از صدور دستور توقف افزایش هزینه‌های مشترکین ثابت شرکت مخابرات ، وزیر ارتباطات حمایت خود از این طرح را اعلام کرد و آن را برای توسعه شرکت مخابرات ضروری خواند. اما این پرسش مطرح است که چرا مشترکین باید هزینه توسعه این شرکت را بپردازند و چرا دست مخابرات در جیب مردم است؟

براساس مصوبه جدیدی که امروز وزارت ارتباطات اعلام کرد، هزینه مکالمات درون شهری و برون شهری به صورت تصاعدی محاسبه می‌شود.

این فرمول جدید و هزینه‌بر برای مشترکان در حالی است که همین شرکت هفته گذشته اعلام کرد که از تمام مشترکان خود، بدون احتساب اینکه از تلفن استفاده می‌کنند یا نه، ماهانه 20 هزار تومان آبونمان دریافت می‌کند. نکته مهم دریافت این هزینه 20 هزار تومانی ماهانه این است که چندی پیش شورای رقابت دستور توقف دریافت این مبلغ را صادر کرده بود اما مخابرات به مصوبه این شورا توجهی نکرده است.

بسیاری از نمایندگان مجلس نیز مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند. با وجود این مخالفت‌ها اما وزیر ارتباطات، با اشاره به اینکه ثابت ماندن تعرفه مخابرات در سال‌های اخیر باعث جلوگیری از توسعه این شرکت شده است، اعلام کرد: اگر برای مخابرات منابع تامین نشود، عملا ورشکست می‌شود و از آنجاکه اپراتورهای دیگر نیز از مخابرات سرویس دریافت می‌کنند با مشکل روبه رو می‌شوند.

گرفتن هزینه از مشترکین نوعی اجهاف در حق آنان است

به نظر می‌رسد مخابرات قصد دارد برای تامین هزینه‌های خود دست در جیب مردم کند. این موضوعی است که بهزاد رحیمی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز روی آن تاکید دارد. او در این‌باره به تجارت‌نیوز گفت: چیزی که به ما گفتند این است که هرکس ماهانه تا این سقف مکالمه داشته باشد، از پرداخت هزینه معاف است. ما این را قبول داریم ولی مسئله اینجاست که کسی که اصلا از تلفن استفاده نمی‌کند و هیچ مکالمه‌ای ندارد چرا باید هزینه‌اش را بپردازد. ما دنبال توجیه این هستیم.

رحیمی با اشاره به اینکه مخابرات جدا از اینکه یک نهاد خدماتی به حساب می‌آید، دنبال منافع خودش نیز هست افزود: این شرکت باید برای جبران کسری بودجه‌اش دنبال روش‌های کسب درآمدی دیگری باشد؛ نه اینکه بخواهد از مردم پول بگیرد.

این نماینده مجلس همچنین پیرامون راه‌های افزایش درآمد مخابرات خاطرنشان کرد: مخابرات می‌تواند خدماتش را بیشتر کند و از این روش درآمد خود را برای توسعه‌ به‌دست آورد ولی اینکه بخواهد آن را از مشترکین بگیرد، نوعی اجهاف در حق آنان است.

افزایش تعرفه‌های مشترکین ثابت

امروز وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات، مصوبه ستاد تنظیم بازار پیرامون هزینه حداقل نگهداری تلفن ثابت در راستای اجرای مصوبه این ستاد مورخ 06/06/1401 مبنی بر نحوه تنظیم هزینه ماهانه تلفن ثابت و همچنین اجرایی شدن مصوبه شماره 466 شورای رقابت در قالب مصوبه شماره 338 کمیسیون تنظیم مقررات با موضوع فوق را به شرکت مخابرات ایران ابلاغ کرد.

مصوبه 328 چه می‌گوید؟

بر اساس مصوبه شماره 328 کمیسیون تنظیم مقررات، دقایق مکالمه درون شبکه درون استانی بر حسب مناطق شهری و روستایی ارائه شده است.

طبق این مصوبه برای تعیین هزینه تلفن ثابت فرمولی ارائه شده که بر اساس آن سقف مبلغ صورت‌حساب ماهانه خدمات مکالمه صوتی هریک از مشترکین تلفن ثابت، برابر با ماکسیمم حاصل‌ضرب دقایق خدمات مکالمه صوتی، برابر با بیشینه مجموع حاصل‌ضرب دقایق مکالمه استفاده‌شده مشترک در نرخ‌های متناظر هر یک از خدمات مکالمه صوتی مصوب کمیسیون و حاصل‌ضرب دقایق مکالمه تعیین‌شده است.

این درحالی است که ستاد تنظیم بازار در 2 مردادماه امسال مبالغی را به‌عنوان حداقل کارکرد ماهانه برای مشترکین تلفن ثابت درنظر گرفت. این قیمت‌ها، که بالاترین رقم آن برای مشترکان تهرانی (20 هزار تومان) بود، در شهریورماه امسال اعمال شد. اما مدتی بعد، شورای رقابت در مصوبه‌ای دستور توقف آن را صادر کرد.

تجارت نیوز

440975

سازمان آگهی های پرسون