به گزارش سایت خبری پرسون، بیماری غلظت خون چیست؟ غلظت خون با نام علمی پلیسیتمی (Polycythemia) و اریتروسیتوز (Erythrocytosis)، نوعی بیماری است که در آن تعداد گلبولهای قرمز خون زیاد میشوند. این افزایش به نفع بافتها و ارگانهای بدن نیست و میتواند باعث بروز علائم و عوارض خطرناکی در فرد شوند. در این مطلب به بررسی علائم و راههای طبیعی درمان غلظت خون میپردازد.
علائم بیماری غلظت خون
موارد زیر علائم غلظت خون در مردان و زنان است و اگر این علائم را دارید ممکن است به غلظت خون مبتلا شده باشید:
- زخم معده
- دردهای استخوانی
- سنگ کلیه
- نقرس
- ضعف، بیحالی و خستگی در بیمار
- سردرد و سرگیجه
- اختلالات بینایی مثل تاری دید
- سبکی سر
- تنگی نفس
- خارشهای پوستی بعد از حمامرفتن
- برجستگی وریدهای چشم
- بزرگی کبد و طحال
- بنفششدن قسمتهایی از بدن مثل لب، زیر ناخنها و انگشتان دست و پا
- احساس گِزگِز در دست و پا (علائم غلطت خون در پاها)
علتهای ابتلا به غلظت خون
- استعمال دخانیات و کشیدن سیگار
- زندگی در ارتفاعات و مناطق کوهستانی (بهخاطر کمبود اکسیژن در آنجا)
- مشکلات خونی
- کیستهای متعدد کلیه
- استرس و فشارهای روانی
- بیماریهای قلبی و ریوی
- بیماریهای زمینهای
- تعریق و اسهالهای شدید
- مسمومیت با مونوکسیدکربن
- تورمهای بدخیم کلیوی و کبدی در بزرگسالان
- فیبرومهای رحمی در زنان
عوارض غلظت خون
غلظت خون میتواند عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در ادامه با برخی از این عوارض آشنا میشوید.
- افزایش غلظت خون، میتواند باعث آمبولی ریوی شود.
- باعث خونریزی از بینی میشود.
- افزایش غلظت خون در بدن باعث کندشدن حرکت خون در قلب و رگها میشود که باعث گرفتگی اندامهایی مانند دست و پا یا سکته مغزی خواهد شد.
- غلظت خون باعث بزرگی کبد و طحال میشود.
راههای پیشگیری از ابتلا به غلظتخون
در ادامه به بررسی درمانهای خانگی غلظت خون میپردازیم.
زیاد سیر بخورید
یکی از موادغذایی مفید برای بدن سیر است. سیر خاصیت رقیقکنندگی فوقالعادهای برای خون دارد. مصرف سیر بهصورت روزانه، باعث جلوگیری از لختهشدن خون میشود.
ویتامین E مصرف کنید
ویتامین E باعث جلوگیری از تشکیل لختهخون میشود. این ویتامین از موادی است که اصطلاحا خون را رقیق میکند. مواد غذایی زیر دارای این ویتامین هستند.
- بادام
- تخم آفتابگردان
- تخممرغ
- آجیل
روغن زیتون را جایگزین روغنهای دیگر کنید
مصرف روزانه روغن زیتون یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به غلظت خون است. فنولهای موجود در روغنزیتون، خطر لختهشدن خون را کم میکند. این روغن، چسبندگی پلاکتهای خون را نیز به تاخیر میاندازد و روی پلاکتهای خون هم اثر مثبتی دارد.
زنجبیل بخورید
زنجبیل هم یکی دیگر از مواد غذایی مفیدی است که در درمان و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها نقش مهمی را ایفا میکند. «سالیسیلات اسید» موجود در زنجبیل، باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی میشود؛ مصرف منظم آن هم، باعث کاهش غلظت خون میگردد.
خون بدهید
کسانیکه به غلظت خون مبتلا هستند، میتوانند با تشخیص پزشک خون بدهند. خانمها بهتر است هر ۴ ماه یکبار و آقایان هر ۳ ماه یکبار خون بدهند.
سیگار نکشید
یکی از دلایل اصلی ابتلا به غلظت خون مصرف دخانیات و کشیدن سیگار است. برای پیشگیری از آن، سیگارکشیدن را متوقف کنید.
پرخوری نکنید
کمتحرکی و پرخوری، دو عامل اصلی ابتلا به غلظت خون هستند. انجام کارهای زیر شما را از غلظت خون و عوارض مرگبار ناشی از آن مصون نگهمیدارد.
- به اندازه غذا بخورید و هرگز پرخوری نکنید.
- روزه بگیرید و گاهی به معدهتان استراحت بدهید.
- ورزشهای سبک یا پیادهروی روزانه را حتما در برنامهتان جا دهید.
- اگر در رژیم غذایی، فستفودها و غذاهای ناسالم زیاد به چشم میخورد، در آن تجدید نظر کنید.
- میوهها و سبزیجات تازه مصرف کنید.