مقررات اسکان در خوابگاه های متاهلی علوم پزشکی اعلام شد

جزئیات مقررات جدید اسکان در خوابگاه های متاهلی علوم پزشکی از سوی اداره کل امور دانشجویان وزارت بهداشت منتشر شد.
تصویر مقررات اسکان در خوابگاه های متاهلی علوم پزشکی اعلام شد

به گزارش سایت خبری پرسون، جدیدترین آیین نامه اسکان، نحوه اداره و مقررات عمومی - انضباطی خوابگاه های دانشجویی متاهلی و مجردی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از سوی اداره کل امور دانشجویان وزارت بهداشت ابلاغ شد.

اسناد بالادستی در این رابطه، مفاد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مصوبه جلسه ۵۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص «سیاست های فرهنگی اجتماعی بهینه سازی وضعیت خوابگاه های دانشجویی کشور»، قانون پنجساله ششم توسعه مبنی بر تسهیل و بهبود کیفیت و ماده ۷ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مبنی بر احداث خوابگاه های زندگی در خوابگاه هیا دانشجویی و متاهلی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور است.

در این آیین نامه اهدافی از جمله ترویج و تسهیل ازدواج دانشجویی، رفع دغدغه تأمین مسکن، تسهیل و بهبود کیفیت زندگی در خوابگاه های دانشجویی از طریق تدوین مقررات و ضوابط راهگشا و شفاف با هدف رعایت حقوق فردی و جمعی، تقویت روحیه مسئولیت پذیری و خودباوری، تامین امنیت و قانونمند کردن سکونت دانشجویان در محیط دانشگاه و توجه به آیین نامه پیوست فرهنگی و اجتماعی خوابگاه های دانشجویی پیگیری می‌شود.

آیین نامه در دو بخش نحوه اداره و مقررات عمومی - انضباطی خوابگاه های دانشجویی متاهلی و مجردی ابلاغ شده است.

بخش اول؛ نحوه اداره و مقررات عمومی - انضباطی خوابگاه های دانشجویی متاهلی

در این آیین نامه خوابگاه متاهلی به محدوده ای از فضای در اختیار دانشگاه اطلاق می شود که طبق ضوابط، شرایط و به موجب امتیازات تعیین شده در این آیین نامه، با هدف تامین نیازهای رفاهی، معیشتی، فرهنگی و امور فوق برنامه در اختیار دانشجویان متاهل واجد شرایط قرار می گیرد.

نحوه اداره خوابگاه های دانشجویی متاهلی

مدیریت خوابگاه متاهلی و مسئولیت حفظ اموال عمومی، اماکن، تاسیسات، بهداشت و اجرای مقررات عمومی بر عهده اداره امور خوابگاه ها است.

در زمان واگذاری خوابگاه کلیه قوانین و مقررات داخلی، نحوه ثبت مشکلات تاسیساتی و معرفی قسمت های عمومی، نحوه تقسیم قبوض مصرفی مشترک، مقررات پارکینگ و غیره توسط مسئول خوابگاه صورت می پذیرد.

تبصره: ساکنین خوابگاه جهت انجام امور جاری ساختمان اعم از آب، برق، گاز، تعمیر و نگهداری آسانسور و غیره با هماهنگی اداره خوابگاه ها می توانند، یک نفر را به عنوان نماینده انتخاب کنند. در صورت تشکیل شورای صنفی دانشجویی و دستیاران این وظیفه بر عهده دبیر شورای صنفی خوابگاه است.

معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه موظف است پایان هر نیمسال تحصیلی با تکمیل سامانه رصد فعالیتهای اداره خوابگاه های دانشجویی، گزارش وضعیت خوابگاه های دانشجویی را به حوزه ریاست دانشگاه و اداره کل امور دانشجویان وزارت بهداشت ارائه کند.

مسئولان دانشگاه ملزم به برنامه ریزی و پیگیری جهت بکارگیری افراد متاهل، متعهد و دارای تحصیلات دانشگاهی (ترجیحاً در رشته های روانشناسی و مددکاری اجتماعی یا دارای سوابق فرهنگی) برای تصدی مسئولیت خوابگاه های متاهلی هستند.

واحد/ سوئیت و اموال در بدو ورود دانشجو به خوابگاه طبق صورتجلسه به ایشان تحویل داده می‌شود و در زمان پایان مدت قرارداد، تسویه حساب و تخلیه خوابگاه، مطابق صورتجلسه گرفته می‌شود. مسئولیت خسارت وارده یا کسر اموال تحویلی به عهده شخص تحویل گیرنده خواهد بود و قبل از تسویه حساب نهایی مبلغ خسارت از آنها دریافت خواهد شد.

تبصره ۱: خسارت ایجاد شده به اموال تحویلی/ مصرفی در پایان مدت/ تمدید قرارداد توسط اداره امور خوابگاه محاسبه و پس از تایید معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه به حساب درآمدهای اختصاصی معاونت دانشجویی و فرهنگی که به تایید مدیریت مالی دانشگاه رسیده است، واریز شود. اداره امور خوابگاه ها فقط در صورت پرداخت خسارت ایجاد شده، نسبت به تمدید کارت سکونت دانشجو اقدام خواهد کرد.

تبصره ۲: دانشگاه تعهدی طبری در مورد تامین اثاث و وسایل واحد/ سوئیت ندارد. نصب کابینت آشپزخانه، وسایل گرمایشی و سرمایشی برعهده دانشگاه است.

تبصره ۳: لازم است کلید یدک کلیه واحد/ سوئیت ها و اماکن عمومی خوابگاه جهت استفاده در مواقع ضروری با حفظ امانت داری در اختیار مسئول خوابگاه قرار گیرد. در صورت عدم تحویل کلید یدک مسئولیت هرگونه اتفاقی برعهده تحویل گیرنده واحد/ سوئیت خواهد بود.

دانشگاه می تواند به منظور اداره مطلوب خوابگاه متاهلی در حد مقدورات از مشارکت دانشجویان ساکن خوابگاه برابر مفاد مندرج در آیین نامه فعالیت دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی استفاده کند.

لازم است در هر نیمسال تحصیلی شناسنامه واحد/ سوئیت توسط اداره امور خوابگاه ها تهیه و ثبت شود. این شناسنامه مشتمل بر اطلاعات فنی مربوط به واحد/ سوئیت، تعداد دانشجویان به همراه تعداد افراد تحت تکفل، اطلاعات هویتی، اطلاعات دانشجویی، اموال تحویل گرفته شده توسط هر دانشجو، نشانی های تایید شده است که در اختیار مسئول خوابگاه قرار می‌گیرد.

اطلاعات فنی ساختمانی که در شرایط بحرانی مورد نیاز است، تهیه و در دفتر خوابگاه نگهداری شود.

نصب هر گونه اطلاعیه در محیط خوابگاه فقط با مجوز اداره امور خوابگاه ها امکان پذیر بوده و این اداره ملزم به جمع آوری کلیه اطلاعیه های فاقد مجوز است.

شرایط واگذاری خوابگاه و نحوه اسکان دانشجویان متاهل

خوابگاه دانشجویی به کلیه دانشجویان متاهل روزانه در تمامی مقاطع بر اساس جدول امتیاز بندی زیر و نظر کمیته اسکان در حد امکانات و مقدورات تعلق می گیرد.

ردیف عناوین امتیاز استفاده از خوابگاه متاهلی حداقل امتیاز حداکثر امتیاز

1 دانشجویان دارای فرزند زیر ۱۸ سال (به ازای هر فرزند ۱۰ امتیاز) ۱۰ امتیاز ۳۰ امتیاز

2 دانشجو بودن همسر در دانشگاه محل تحصیل دانشجوی متأهل - ۱۰ امتیاز

3 دانشجو بودن همسر در یکی از دانشگاه های شهر محل تحصیل دانشجوی متأهل - ۵ امتیاز

4 فرزندان شهدا، جانبازان، ایثارگران و خانواده شهدا - ۱۵ امتیاز

5 دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد و سازمان بهزیستی) با ارائه گواهی مربوطه - ۲۰ امتیاز

6 دانشجویان دارای رتبه برتر در المپیادهای علمی، ورزشی و جشنواره های فرهنگی ملی و بین‌المللی با ارائه گواهی معتبر (رتبه اول ۵، رتبه دوم ۴ و رتبه سوم ۳ امتیاز) ۳ امتیاز ۳۰ امتیاز

7 دانشجویان فعال در نهادهای فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی محل تحصیل با تایید معاونت فرهنگی دانشجویی/ دانشجویان استعداد درخشان - ۱۵ امتیاز

8 دانشجویانی که به دلیل داشتن بیماری های خاص (سرطان، ام اس، دیالیز، معلولیت جسمی - حرکتی و غیره) نیاز به مراقبت دارند با تایید کمیسیون پزشکی دانشگاه - ۱۵ امتیاز

9 دانشجویانی که رتبه اول تا دهم کشوری در آزمون سراسری را کسب کرده اند ۵ امتیاز ۵۰ امتیاز

10 دانشجویانی که رتبه اول تا سوم کشوری در آزمون های تحصیلات تکمیلی را کسب کرده اند ۵ امتیاز ۱۵ امتیاز

11 ازدواج در دوران دانشجویی همان مقطع و هر نوبت فرزندآوری (۱۰ امتیاز) ۱۰ امتیاز ۳۰ امتیاز

12 دانشجوی متاهل جدید الورود به دانشگاه - ۱۰ امتیاز

13 دستیاران و دانشجویان دوره دکتری تخصصی - ۵ امتیاز

14 به ازای هر ۶ واحد درسی گذرانده شده دوره دکتری عمومی - ۴ امتیاز

15 به ازای هر ۹ واحد درسی گذرانده شده دوره کارشناسی ارشد - ۳ امتیاز

16 به ازای هر ۱۵ واحد درسی گذرانده شده دوره کارشناسی - ۲ امتیاز

17 دانشجوی متخلف دارای حکم در شورای انضباطی به ازای شدت حکم صادره - ۲۰ امتیاز منفی

18 دانشجوی مشروطی به ازای هر ترم مشروطی - ۱۰ امتیاز منفی

19 شاغل بودن همسر دانشجو - ۱۰ امتیاز منفی

در صورت وجود ظرفیت، واگذاری خوابگاه به دانشجویان متاهل شهریه پرداز، مهمان، انتقالی، بین الملل و بورسیه بانظر کمیته اسکان طبق جدول امتیازدهی بلامانع است.

دانشجو موظف است در زمان واگذاری خوابگاه طبق ضوابط صندوق رفاه دانشجویان و دانشگاه عمل کند.

تبصره ۱: حضور همسر در کنار دانشجوی متقاضی خوابگاه متاهلی الزامی است.

تبصره ۲: با توجه به ماهیت خوابگاه متاهلی در صورتی که مشخص شود دانشجو به خوابگاه نیاز ندارد (برای نمونه مدت زیادی در واحد حضور ندارد، از واحد به صورت مجردی استفاده می کند، واحد را به دیگران واگذار کرده و غیره) با نظر کمیته اسکان، اسکان وی لغو شده و به دلیل محروم کردن سایر دانشجویان نیازمند خوابگاه، با دانشجوی خاطی برخورد انضباطی خواهد شد.

تبصره ۳: دانشجویانی که وام ودیعه مسکن دریافت می کنند مجاز به استفاده از خوابگاه متاهلی نیستند.

تبصره ۴: در صورت برابر بودن امتیاز دانشجویان متقاضی خوابگاه، اولویت با دانشجویان مرد است.

مجوز استفاده و ادامه سکونت در خوابگاه به دانشجویان پس از پایان مدت قرارداد، انصراف، اخراج از دانشگاه یا قطع ارتباط آموزشی (مرخصی تحصیلی و تعلیق انضباطی) باطل و ممنوع است.

تعویض واحد/ سوئیتی که دانشجو به آن معرفی شده است فقط در موارد ضروری با تایید اداره امور خوابگاه ها، میسر خواهد بود.

در صورت وجود امکانات، دانشجویان واجد شرایط می توانند نیمی از دوره تحصیل مجاز (بدون سنوات) را از خوابگاه متاهلی استفاده کنند.

افزایش دوره اسکان در موارد خاص با تصویب کمیته اسکان و با رعایت مقررات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت امکان پذیر است.

چنانچه دانشجوی ساکن خوابگاه در موعد تعیین شده خوابگاه را تخلیه نکند، واحد/ سوئیت مربوطه با حضور نمایندگان معرفی شده از طرف حراست دانشگاه، اداره امور خوابگاه ها و نماینده شورای انضباطی طی صورتجلسه ای تخلیه می شود.

تبصره: چنانچه نظر کمیته اسکان مبنی بر لغو مجوز سکونت دانشجو در خوابگاه و تخلیه واحد/ سوئیت باشد، دانشجو موظف به تکمیل است. در صورت عدم تخلیه واحد/ سوئیت، امکان انتخاب واحد و استمرار فرآیند آموزشی دانشجو با هماهنگی معاونت آموزشی می تواند محدود شود.

مقررات عمومی خوابگاه های متاهلی

هماهنگی تردد برای ساکنین خوابگاه با مسئول خوابگاه است.

مدت مسافرت یا عدم حضور دانشجو، باید قبلاً تعیین شده و دانشجو موظف است پس از پایان مدت و بازگشت از مسافرت، حضور خود را به مسئول خوابگاه اعلام کند.

دانشجو موظف به پرداخت هزینه های جانبی از جمله قبوض مصرفی آب، برق، گاز، تلفن واحد/ سوئیت و شارژ ساختمان است. در صورت عدم پرداخت توسط دانشجو، طبق مقررات و با نظر کمیته اسکان برخورد خواهد شد.

کمیته اسکان می تواند در صورت صلاحدید و تامین اعتبار بخشی از هزینه های مشترک ساختمان را از معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه تامین کند.

رعایت پوشش مناسب بر اساس آیین‌نامه و شیوه‌نامه قانونی رفتار و پوشش حرفه ای دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تمامی ساکنین خوابگاه الزامی است.

حمل، نگهداری و نصب تجهیزات ماهواره و نگهداری هرگونه حیوان خانگی در خوابگاه ممنوع است.

نگهداری، توزیع، خرید و فروش و استفاده از ابزار غیرقانونی از قبیل لوازم قمار، اسلحه سرد و گرم و غیره به طور کلی ممنوع است و با متخلفین بر اساس آیین نامه و دستورالعمل های صادره از سوی شورای انضباطی دانشجویان رفتار خواهد شد.

نگهداری و استعمال هرگونه مواد افیونی، مشروبات الکلی و داروهای روانگردان (از قبیل مواد دخانی، مواد مخدر، مواد محرک و غیره) و وسایل مرتبط با استعمال مواد مذکور در خوابگاه ممنوع است و ضمن معرفی متخلفین به اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان و شورای انضباطی دانشجویان، کمیته اسکان در خصوص ادامه اقامت ایشان تصمیم گیری می کند.

تعویض قفل در و سایر اموال واحد/ سوئیت مربوطه با هماهنگی مسئول خوابگاه امکان پذیر است.

ساکنین خوابگاه موظف به رعایت حقوق سایرین هستند. در صورت بروز هرگونه مزاحمت، لازم است ساکنین موضوع را جهت رسیدگی به مسئولین ذیربط گزارش داده و کمیته اسکان در این خصوص تصمیم گیری کند.

ساکنین واحد/ سوئیت موظف هستند هنگام خروج از خوابگاه تمامی وسایل برقی، گاز سوز و سیستم های گرمایش و سرمایش را خاموش کنند.

دانشجویان اجازه دخالت در امور تاسیساتی ساختمان را ندارند و در صورت بروز مشکل به منظور پیشگیری از خسارت احتمالی لازم است مراتب را به صورت کتبی به مسئول خوابگاه اعلام کنند. مسئولیت عدم اعلام نیازمندی ها یا دخالت مستقیم در امور تاسیساتی که موجب ضررهای احتمالی جانی و مالی شود به عهده ساکنان واحد/ سوئیت است.

مسئول خوابگاه هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال وسایل و لوازم شخصی داخل واحد/ سوئیت دانشجویان ندارد و ساکنین مسئول حفظ اموال شخصی خود هستند.

تبصره: در صورت بروز سرقت، ساکنین باید مراتب را به مسئول خوابگاه کتبا گزارش کنند تا برابر ضوابط به موضوع رسیدگی می شود.

استفاده از ابزار آلات موسیقی در خوابگاه ممنوع است و با متخلفین بر اساس آیین نامه و دستورالعمل های صادره از سوی شورای انضباطی دانشجویان رفتار خواهد شد.

دانشجو قبل از پذیرش در خوابگاه موظف به ارائه تعهد کتبی مبنی بر رعایت مفاد این آیین نامه است و عدم رعایت مقررات منجر به لغو مجوز اسکان وی با نظر و تایید کمیته اسکان می شود.

شورای صنفی خوابگاه ها بر اساس آیین نامه و دستورالعمل اجرایی انتخاب و در راستای توسعه مشارکت دانشجویان در امور صنفی خود و کمک به بهبود خدمت رسانی در امور رفاهی و صنفی ساکنین خوابگاه ها در چارچوب ضوابط و اختیارات مصوب فعالیت می‌کند.

حضور افراد غیر ساکن تحت عنوان مهمان و غیره، در خوابگاه با هماهنگی مسئول خوابگاه بلامانع است.

تبصره: تمام عواقب و مسئولیت ناشی از حضور افراد غیر ساکن بالاخص فوت و موارد حقوقی به عهده ساکنین واحد/ سوئیت مربوطه است و دانشگاه هیچگونه مسئولیتی در این خصوص ندارد.

جهت حضور مهمانان دانشجویان اتباع غیر ایرانی اخذ مجوز از حراست دانشگاه الزامی است.

دانشگاه تعهدی در خصوص تامین پارکینگ جهت دانشجویان خوابگاه نداشته و در صورت وجود پارکینگ و ظرفیت، مسئول خوابگاه نسبت به زمانبندی استفاده از پارکینگ (صرفاً یک خودرو جهت هر خانواده) اقدام می‌کند .

برگزاری هرگونه مراسم از جمله جشن و سوگواری با نظر و هماهنگی رئیس اداره امور خوابگاه ها امکان پذیر بوده و بدیهی است احترام به شعائر مذهبی و محلی در مناسبت های مختلف به خصوص ماه های محرم و رمضان و نیز هنگام برپایی مراسم رسمی در خوابگاه توسط ساکنین ضروری است.

منبع: مهر

414436

سازمان آگهی های پرسون