به گزارش سایت خبری پرسون، محققان کالج پزشکی اشمیت دانشگاه آتلانتیک فلوریدا طی مطالعات جدید خود دریافتند غذاهای فراوری شده و فست فودها می توانند باعث خشم و افسردگی شوند.
این محصولات زمانی که از بسته بندی خارج می شوند آماده مصرف هستند. آنها به طور کلی راحت، ارزان و سریع آماده شده و از فرمول های صنعتی روغن ها، چربی ها، قند ها، نشاسته و مواد پروتئینی تشکیل شده اند. غذاهای فرآوری شده نیز اغلب حاوی طعم دهنده ها، رنگ ها، امولسیفایرها و سایر افزودنی هایی هستند که ارزش غذایی کمی دارند.به گزارش سیناپرس، نمونه های رایج این محصولات شامل نوشیدنی هایی مانند نوشابه، فست فود، چیپس سیب زمینی، آب نبات، شیرینی های بسته بندی شده و گوشت های فرآوری شده مانند همبرگر و سوسیس است.
محققان در این رابطه می گویند: مطالعات قبلی، ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و افسردگی را نشان می دهد، اما تعداد کمی از مطالعات به ضعف سلامت روانی که افراد از خوردن غذاهای ناسالم تجربه می کنند، پرداخته است.
این مطالعه جدید افراد مختلفی از طیف بزرگسالان را مورد بررسی قرار داد تا ببیند آیا مصرف غذاهای فوق فرآوری شده منجر به افزایش تعداد روزهای ناسالم روانی می شود یا خیر.
این تیم موارد افسردگی خفیف، تعداد روزهای ناسالم روانی و تعداد روزهای مضطرب را در بین ۱۰ هزار و ۳۵۹ بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده شرکت کردند، اندازه گیری کردند.
نتایج نشان می دهد:افرادی که بیشترین مقدار غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف می کنند، گزارش کردند که در مقایسه با افرادی که معمولاً از این غذاها اجتناب می کنند، روزهای ناسالم ذهنی و اضطراب بیشتری داشته اند.
دکتر اریک هخت، پژوهشگر ارشد این تیم مطالعاتی و استادیار دانشکده پزشکی اشمیت در این رابطه گفت: فرآوری غذا، ارزش غذایی آن را کاهش داده و همچنین باعث افزایش میزان کالری می شود، زیرا غذاهای فوق فرآوری شده دارای قند افزوده، چربی اشباع و نمک زیاد هستند در حالی که پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و گیاهی آن ها کم هستند.
نویسندگان این مطالعه خاطرنشان می کنند که آنها در طول تحقیقات خود از طبقه بندی مواد غذایی NOVA استفاده کردند. این سیستم اخیراً توسط سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد پذیرفته شده است.
NOVA ماهیت، میزان و هدف پردازش مواد غذایی را قبل از دسته بندی غذاها و نوشیدنی ها به چهار گروه بررسی می کند: غذاهای فرآوری نشده یا حداقل فرآوری شده، مواد غذایی فرآوری شده، غذاهای فرآوری شده و غذاهای فوق فرآوری شده است.
شرح کامل این یافته ها در آخرین شماره مجله تخصصی Public Health Nutrition منتشر شده است.