حقوق هیات علمی دانشگاه‌ها افزایش می‌یابد؟

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری طی نامه‌ای پاسخ درخواست اخیر رئیس دانشگاه تربیت بدنی را داد.
تصویر حقوق هیات علمی دانشگاه‌ها افزایش می‌یابد؟

به گزارش پرسون، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس تیرماه امسال در نامه ای به رئیس جمهور با موضوع «نکاتی درباره چند مسئله راهبردی دانشگاه‌ها» به کمبود حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی و مهاجرت اساتید و کمبود بودجه دانشگاه‌ها و ناکارآمدی نحوه تخصیص اشاره کرد و نسبت به خطر مهاجرت اساتید جوان و نخبه کشور هشدار داد، این نامه پس از بررسی توسط رئیس دفتر محترم رئیس‌جمهور به وزیر علوم تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک برای پیگیری و اعلام نتیجه ارسال شد.

حال محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری طی نامه‌ای در پاسخ به نامه دانشجو اعلام کرد: این مرکز به منظور توجه هر چه بیشتر به اعضای هیأت علمی و ارائه پیشنهاد مناسب برای جبران خدمات اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی، پیشنهاداتی را در قالب دستورالعمل نحوه محاسبه فوق العاده سرآمدی تدوین و به ریاست جمهور ارسال کرده و هم اکنون در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار گرفته است.

متن کامل این نامه به شرح ذیل است:

« جناب آقای دکتر اسماعیلی

رئیس دفتر محترم رئیس‌جمهور

با سلام و احترام

بازگشت به نامه شماره ۵۹۸۷۹ مورخ 1401.4.12 در خصوص «نکاتی درباره چند مسئله راهبردی دانشگاه‌ها» ارائه شده توسط ریاست محترم دانشگاه تربیت مدرس، موارد ذیل به استحضار می‌رساند:

الف) در خصوص مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان، دغدغه مطرح شده در خصوص حفظ کیفیت و دقت در ارزیابی شرکت‌ها حائز اهمیت بوده و در چند مرحله نیز مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است. در بررسی‌های کارشناسی انجام شده با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این مسأله مورد بررسی قرار گرفته که نکات زیر حائز اهمیت است:

1 ) در ارزیابی شرکت‌های متقاضی دانش‌بنیان، حفظ و ارتقای کیفیت همواره مورد تأکید بوده است. در این رابطه :

ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان مبتنی بر تجمیع گزارشات کارشناسی توسط کارگزاران آموزش دیده و نظر خبرگی‌شوراهای تخصصی است. این گزارشات در پرونده شرکت‌های دانش‌بنیان موجود بوده و در اختیار نهادهای حمایتی قرار‌ می‌گیرد. همچنین چکیده ای از آن به اطلاع شرکت رسانده می‌شود.

کلیه محصولات اعلامی از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت مجزا مورد بررسی کارگزاران قرار می‌گیرد و حمایت‌ها تنها به محصولات تایید شده اختصاص پیدا می‌کند.

تاکنون بیش از ۱۸۰۰ شرکت درخواست‌کننده دانش‌بنیانی در ارزیابی اولیه تأیید شده‌اند اما در ارزیابی‌های دوره‌ای بعدی به علت عدم ارتقای مناسب و افزایش استانداردهای پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان عدم تأیید گردیده‌اند.

۲) در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان صرفا افزایش کمی آنها هدف‌گیری نمی‌شود، بلکه حمایت‌ها در جهت ارتقای کیفیت و نیازمندی‌های کسب و کار شرکت اعطا می‌گردد چنانچه اشتغال، درآمد و صادرات را به عنوان مهمترین شاخص‌های کیفی مناسب جهت ارتقای کیفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر بگیریم، طبق اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ به شرح ذیل بوده است:

اشتغال شرکت‌های دانش بنیان از ۱۲۲٫۰۰۰نفره به ۳۰۰,۰۰۰ نفر بالغ گردیده است.

فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از ۳۶ هزار میلیارد تومان به ۱۷۸ هزار میلیارد تومان بالغ گردیده است.

صادرات شرکت‌های دانش بنیان از ۳۲۳ میلیون دلار به ۶۰۳ میلیون دلار بالغ گردیده است.

۳)دغدغه رئیس محترم دانشگاه تربیت مدرس درخصوص دانش‌بنیان شدن واحدهای فناور پارک‌های علم و فناوری بدون اخذ استانداردهای لازم کاملا وارد است که طبق اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون با این مسأله مقابله شده‌ است اما در ادامه مسیر هم مراقبت در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد.

ب) نکته دیگری که در نامه رئیس محترم دانشگاه تربیت مدرس مورد تاکید قرار گرفته است کمبود حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی است که در این خصوص مرکز بررسی‌های استراتژیک به منظور توجه هر چه بیشتر به اعضای هیأت علمی و ارائه پیشنهاد مناسب جهت جبران خدمات اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی، ضمن برگزاری جلسات مختلف با چند تن از رؤسای دانشگاه‌های مختلف، نمایندگان وزارت علوم، بهداشت و سازمان برنامه و بودجه، پیشنهاداتی را در قالب دستورالعمل نحوه محاسبه فوق العاده سرآمدی تدوین نمود که طی نامه شماره ۱۵۴۲۰ مورخ ۱۴۰۱/۴/۰۷ به حضور ریاست محترم جمهور ارسال گردید و هم اکنون در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار گرفته است.

ج) در خصوص نکته مطرح شده پیرامون ظرفیت دانشگاه‌های برتر کشور نیز مرکز بررسی‌های استراتژیک حسب دستور ریاست محترم جمهور در نامه شماره ۲۷۲۵ مورخ ۱۴۰۱.۱.۱۴ با راه‌اندازی میز دولت - دانشگاه در دانشگاه‌های مادر کشور به دنبال تسهیل ارتباط میان دانشگاه و دولت و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت دانشگاه‌های کشور است و تا کنون در چهار دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه آزاد تهران مرکز، سیستان و بلوچستان و دانشگاه تهران این میز راه‌اندازی شده است.

د) در رابطه با بند ۳ نامه، اگرچه دولت نسبت به تأمین منابع مالی دانشگاه‌ها اهتمام جدی دارد لکن لازم است دانشگاه‌ها نیز نسبت به متنوع‌سازی تأمین منابع مالی و کاهش وابستگی به بودجه دولت راهکارهای مناسب ارائه نمایند.»

منبع: فارس

411692

سازمان آگهی های پرسون