یک سکونتگاه هشت‌هزار ساله کشف شد

یک سکونتگاه هشت‌هزار ساله در عربستان توسط باستان‌شناسان عربستانی و فرانسوی کشف شد.
تصویر یک سکونتگاه هشت‌هزار ساله کشف شد

به گزارش سایت خبری پرسون، گروهی از باستان‌شناسان فرانسوی و عربستانی موفق شدند یک سکونتگاه هشت‌هزار ساله را در جنوب‌غربی «ریاض» پایتخت عربستان سعودی کشف کنند.

باستان‌شناسان، این محوطه متعلق به دوران نوسنگی را با استفاده از اسکن لیزری، عکاسی هوایی و روش‌های مختلف تحقیقاتی کشف کردند. این سکونتگاه در محوطه باستانی «ٱلْفَاو» کشف شده است. پیش از این نیز شواهدی از وجود یک شبکه قدرتمند تجاری که نیازهای یک شهر باستانی را تامین می‌کرد کشف شده بود.

محققان با کاوش در امتداد کوهستان «طویق»، یک معبد سنگی و بقایای یک محراب را کشف کردند. باستان‌شناسان معتقدند: این اکتشاف اطلاعات بیشتری درباره آیین‌های مذهبی شهر باستانی ارائه می‌دهد.

در این سکونتگاه باستانی‌ دو هزار و ۸۰۷ قبر متعلق به دوره‌های مختلف تاریخ نیز وجود دارد.

کاوشگران همچنین به بقایای چهار بنای یادبود، برج و حیاط نیز دست‌یافتند که در همگی آن‌ها مخزن‌های زیرزمینی برای ذخیره آب مورد استفاده در کشاورزی وجود داشته است. علاوه‌بر این شواهدی از وجود یک سیستم آبیاری پیچیده شامل کانال و مخزن آب کشف شده است که برای آبیاری چندین زمین کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گرفت. دسترسی به آب، این امکان را فراهم کرد تا این شهر در یکی از خشک‌ترین صحراها پیشرفت کند.

سنگ‌نگاره‌هایی که در روی کوهستان «طویق» حکاکی‌ شده‌اند، ‌فعالیت‌های روزمره‌ای همچون شکار، مبارزه و سفر را به تصویر می‌کشند.

409757