شناسایی عوارض طولانی کرونا بعد از بهبودی

بر اساس مطالعات جدید محققان، علائم و شیوع طولانی مدت کووید در بیماران غیر بستری مشخص شد.
تصویر شناسایی عوارض طولانی کرونا بعد از بهبودی

به گزارش سایت خبری پرسون، یک مطالعه عظیم جدید قوی‌ترین تحقیقات تا به امروز را در مورد علائم و شیوع طولانی مدت کووید در بیماران غیر بستری ارائه کرده است. این تحقیق مجموعه متنوعی از علائم مرتبط با کووید طولانی، از ریزش مو را شناسایی کرد و پیشنهاد کرد که این بیماری به جای در نظر گرفتن یک بیماری منفرد، باید به سه گروه مجزا طبقه‌بندی شود.

نیواطلس گزارش داد، تعریف بالینی کووید-۱۹ طولانی، همچنین به عنوان PASC (عواقب بعدی کووید شدید) شناخته می شود، هنوز به طرز ناامیدکننده‌ای نامشخص است. به عنوان مثال، سازمان جهانی بهداشت، این بیماری را به عنوان علائم کرونا طبقه بندی می‌کند که بیش از ۱۲ هفته پس از عفونت اولیه باقی می‌ماند، در حالی که نظریه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ایالات متحده تنها تا چهار هفته است. CDC همچنین حدود ۲۰ علامت را فهرست می‌کند که می‌تواند از نشانه‌های کووید طولانی باشد.

این تحقیق جدید تجزیه و تحلیل گسترده‌ای از داده‌های مراقبت‌های بهداشتی را ارائه می‌دهد که شامل ۴۸۶,۱۴۹ نفر در انگلیس با سابقه گزارش شده از کووید-۱۹ خفیف (هیچ بیمار به دلیل عفونت حاد خود در بیمارستان بستری نشده است) می‌شود.

شمیل هارون و آنورادها سوبرامانیان محققان ارشد این مطالعه می‌گویند: برخی از این علائم مانند از دست دادن حس بویایی، تنگی نفس و خستگی قابل انتظار بود، اما برخی از علائمی که متوجه شدیم به شدت با کووید بیش از ۱۲ هفته مرتبط هستند، مانند ریزش مو شگفت‌انگیز و کمتر شناخته شده بودند، علائم دیگر شامل درد قفسه سینه، تب، بی‌اختیاری روده، اختلال نعوظ و تورم اندام بود.

به طور کلی، این مطالعه ۶۲ علامت مختلف را فهرست کرد که ممکن است با کووید طولانی همراه باشد. جالب توجه است، محققان پیشنهاد می‌کنند که بسته به ماهیت علائم، طبقه‌بندی مجدد کووید طولانی به عنوان سه وضعیت متمایز دیگر می‌تواند به بررسی‌های دقیق‌تر کمک کند.

هارون و سوبرامانیان توضیح دادند: «تحلیل ما نشان می‌دهد که کووید طولانی‌مدت را می‌توان به سه گروه مجزا بر اساس خوشه‌هایی از علائم گزارش‌شده مشخص کرد؛ بزرگترین گروه شامل تقریبا ۸۰ درصد از افراد مبتلا به کووید طولانی در مطالعه ما، با طیف گسترده ای از علائم، از خستگی، سردرد و درد مواجه شدند. دومین گروه بزرگ با ۱۵ درصد، عمدتاً دارای علائم سلامت روان و شناختی از جمله افسردگی، اضطراب، مه مغزی و بی خوابی بودند. سومین و کوچکترین گروه که ۵ درصد باقیمانده را به خود اختصاص دادند عمدتاً علائم تنفسی مانند تنگی نفس، سرفه و خس خس سینه داشتند. با تقسیم طولانی مدت کووید به این سه گروه مجزا، این امکان وجود دارد که تحقیقات آینده بتواند تفاوت‌های پاتوفیزیولوژیکی اساسی را شناسایی کند که به درمان‌های هدفمند جدیدتری کمک می‌کند.

409107