جزییات مهم از طرح دارویار /علت گرانی دارو چیست؟

اوایل تیرماه ۱۴۰۱، رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ کدام از اقلام دارویی گران نمی‌شود تلاش کرد به این ماجرای پر تنش سر و سامانی دهد، اما چند روز بعد در رسانه‌ها چیز دیگری گفته شد و آن هم این بود که دارو ۳۰ درصد گران شد.

تصویر جزییات مهم از طرح دارویار /علت گرانی دارو چیست؟

به گزارش سایت خبری پرسون، طرح دارویار در حالی کلید خورده است که زیرساخت اجرایی این طرح فراهم نبوده است. از نظر زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، این طرح شتاب‌زده شروع شد.

انتشار این خبر واکنش‌های زیادی به همراه داشت و نخستین اعتراض‌ها هم از سوی مردم و افرادی بود که در دسته و گروه بیماران خاص قرار دارند و لازم است از داروهایی استفاده کنند.

در این میان دولت و وزارت بهداشت، طرح «دارویار» را کلید زدند تا شرایط را به نفع تولید کنندگان دارو و مردم، تسهیل کنند.

همه چیز درباره طرح دارویار

اجرای طرح دارویار منجر به افزایش پوشش بیمه‌ای دارو می‌شود. در این طرح ۱۰۰ قلم داروی پرمصرف و ۳۶۶ قلم داروی ضروری بیماری‌های مزمن تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و هدف آن، کاهش هزینه‌های بیماران و افزایش پوشش بیمه‌ای اکثر داروها، به نحوی که هیچ تغییری در هزینه دارویی بیماران رخ ندهد، اعلام شده است.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در توئیتر خودش نوشت: «بخشی از یارانه مطابق قانون بودجه از بخش واردات به بیمه منتقل شد و طبق قول رئیس‌جمهوری قیمت داروی تجویزی برای مصرف کننده نهایی ثابت می‌ماند.»

از طرف دیگر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درباره طرح دارویار گفت: هدف اصلی وزارت بهداشت از این طرح این است که پوشش بیمه‌ای داروها را افزایش دهیم و هزینه‌های مربوط به بیماران را در کل کشور تأمین کنیم، بنابراین ثابت ماندن پرداخت از جیب بیماران از اهداف این طرح بوده است.

در صورتی که به گفته یکی از داروخانه داران، در دو روز گذشته قیمت قرص ژلوفن از ۱۳ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان رسیده است.

علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، نظر دیگری دارد و در گفتگویی اعلام کرده بود که کمبود دارو یک وضعیت فزاینده پیدا کرده و هر روز وضعیت آن بغرنج‌تر و لیست کمبودهای دارویی بحرانی‌تر می‌شود، طوری‌که الان نمی‌شود داروی مشخصی را نام برد، از داروهای ایرانی گرفته تا داروی بیماران خاص و وارداتی، دچار کمبود شده‌اند.

واکنش‌ها به گرانی دارو

مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه شرایط تأمین دارو بدتر می‌شود، گفت: باید از ابتدا درست تصمیم می‌گرفتند، اگر قرار بود ارز آزاد شود باید ریال کارخانه‌داران را می‌دادند که بتوانند مواد اولیه را بخرند و بیاورند. چون ارز آزاد شد، قیمت‌ها بالا رفت.

وی گفت: باید شرکت‌های داروسازی با ریال، ارز آزاد می‌گرفتند و مواد اولیه دارو وارد می‌کردند چون ریال نداشتند کمتر خریدند و در نتیجه کم وارد کردند و به همین دلیل نیز دارو کمتر تولید می‌کنند.

پزشکیان تاکید کرد: معتقد بودم باید ارز ترجیحی برای دارو حذف شود ولی نباید شرکت‌های داروسازی را رها می‌کردند که پول نداشته باشند که مواد اولیه بخرند. این بی‌برنامگی فقط مردم را دچار بحران و مشکل می‌کند.

وی گفت: قطعاً همه بیماران چه بیماران خاص و چه سایر بیماران با این روند برای تأمین دارو دچار مشکل می‌شوند و گرفتاری مردم بیشتر می‌شود. علاوه بر اینکه سلامت جسمی افراد تهدید می‌شود، آرامش فکری و روحی خانواده‌ها نیز بهم می‌ریزد. وقتی یک نفر در خانواده مریض است، ۱۰ نفر گرفتار می‌شوند. وقتی دارو نباشد آرامش همه اعضای آن خانواده به هم می‌ریزد.

محسن روح‌الامینی رئیس کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم درباره وضعیت بحرانی دارو در کشور هشدار داد و تصریح کرد: در قانون مصوب شده که ارز به بیمه‌ها انتقال پیدا کند و دارو برای مردم گران نشود. در این رابطه هم ۸۰ هزار میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شد، اما تاکنون قدم اجرایی برای انتقال ارز دارو به بیمه‌ها انجام نشده و این موضوع مشکلات بسیاری را برای مردم ایجاد می‌کند.

محمدعلی محسنی‌بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: سال گذشته قرار بود ارز ترجیحی دارو حذف شود. این در حالی است که مجلس با این کار مخالفت کرد، چراکه نگران التهاب بازار دارو و افزایش قیمت دارو در کشور بود.

وی افزود: در لایحه بودجه امسال پیشنهاد مجلس بود که قیمت کالاهای اساسی مانند شهریور ۱۴۰۰ باشد.

محسنی بندپی، تنها راه کاهش پرداختی از جیب مردم را افزایش تعهد بیمه‌ای و افزایش فرانشیز بیمه‌ها دانست.

نمایندگان مجلس تاکید دارند که دارو گران می‌شود و مردم متضرر می‌شوند. در مقابل دولت مدعی است دارو گران نمی‌شود و مردم نگران نباشند.

منبع: مهر

408014

سازمان آگهی های پرسون