گروسی:

نمی‌دانیم در برنامه هسته‌ای ایران چه رخ می‌دهد

مدیر کل آژانس اتمی گفت: آژانس هیچ اطلاعاتی درباره اینکه ایران بر روی سلاح اتمی کار می‌کند، به‌دست نیاورده است.

تصویر نمی‌دانیم در برنامه هسته‌ای ایران چه رخ می‌دهد

به گزارش سایت خبری پرسون، «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه «سی‌‌اِن‌اِن» گزارش‌های ادعایی درباره فعالیت ایران روی تسلیحات اتمی را رد کرد.

«سارا سیدنر» مجری شبکه با اشاره به اظهارات گروسی در مصاحبه با نشریه «اِل پایس» مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران با سرعت به پیش می‌رود، پرسید: «می‌توانید دقیقا بگویید که ایران چقدر به ساخت بالقوه سلاح اتمی نزدیک است، چون دهه‌هاست که می‌شنویم که آنها نزدیک شده‌اند، نزدیک شده‌اند، نزدیک شده‌اند؛ اما واقعا چقد نزدیک هستند؟»
گروسی پاسخ داد: «باید بگویم که آژانس اتمی که هیچوقت چنین تخمین‌ها و ارزیابی‌هایی انجام نداده است. این [تخمین‌ها] برای تحلیلگران و خبرنگاران است. چیزی که ما گزارش می‌کنیم درباره فعالیت‌های هسته‌ای در یک کشور و اینکه به چه نحوی پیش می‌رود، است».
وی با بیان اینکه ایران هم‌اکنون مشغول غنی‌سازی هرچه بیشتر اورانیوم در سطوح بالا است، گفت: «ایران در حال راه‌اندازی سانتریفیوژهای نسل جدید است که برای غنی‌سازی ضروری هستند. اما من باید تاکید کنم که هیچ اطلاعاتی درباره اینکه آنها مشغول تولید سلاح اتمی هستند، نداریم».
مدیر کل آژانس اتمی اما در اظهاراتی دوپهلو مبنی بر اینکه درجه غنی‌سازی اورانیوم در ایران اکنون بسیار بالا بوده و نزدیک به درجه خلوص تسلیحاتی است، اظهار داشت: «آنها دسترسی بازرسان ما را محدود کرده‌اند و دیدی که آژانس بر این فعالیت‌های [هسته‌ای ایران] داشت، قطع شده است؛ همانطور که خودشان گفته‌اند تعدادی از دوربین‌های نصب‌شده ما را برداشته‌اند».
گروسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایران چقد به غنی‌سازی اورانیوم با درجه تسلیحاتی نزدیک است، توضیح داد: «به‌نظرم چیزی که اینجا مهم است، این است که به حقایق همانطور که هستند نگاه کنیم و بر اساس آنها ارزیابی داشته باشیم. مواد اتمی که می‌توانند در یک سلاح اتمی استفاده شوند، اکنون در جهان بسیار زیاد هستند ولی مسئله مهم این است که نظارتی بر آنها وجود دارد یا خیر».
وی با غیر معقول خواندن چنین ارزیابی‌هایی مبنی بر اینکه ایران در حال انجام مقدمات تولید سلاح اتمی است، افزود: «اما چیزی که ما می‌گوییم این است که آنها (ایران) باید تمام بازرسی‌های ما را به حالت اول برگردانند، اگر می‌خواهند به آنها اعتماد کنیم. در حوزه اتمی، تنها را برای اعتماد داشتن نیز تحت بازرسی بودن است. صحبت‌های خوب، فایده ندارد».
منبع: فارس

407504