به گزارش سایت خبری پرسون، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی با ادعای این که ایران نمیتواند برای بازگشت به توافق هستهای به تصمیم برسد، احیای توافق هستهای را «به کلی به نفع ایران» تلقی کرد.
شرمن در این باره گفت: من فکر میکنم این یک توافق بسیار کارآمد است و ایران فقط باید به آن «بله» بگوید.
او با اظهار نظر درباره مواضع ایران در قبال احیای توافق هستهای، مدعی شد: آنها نمیتوانند به تصمیم برسند.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به مزایایی که احیای توافق هستهای برای ایران در بر خواهد داشت، گفت: تحریمهای آنها لغو میشود. اقتصادشان را بهبود میبخشند و دوباره نفتشان را میفروشند و جهان به نفت آنها احتیاج دارد، بنابراین، قیمت خوبی نصیبشان میشود. انجام دادن این کار، به کلی به نفعشان است اما در رسیدن به اتفاق نظر مشکل دارند.
او گفت: اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، انگلیس و روسیه و چین همگی خواهان این توافق هستند.
به گزارش ایسنا، اظهارات شرمن در پی این انجام میشود که آخرین دور از گفتوگوهای غیرمستقیم میان آمریکا و ایران برای حلوفصل آخرین مسائل حل نشده در زمینه احیای توافق هستهای، اخیرا با تسهیلگری اتحادیه اروپا در دوحه انجام شد. این مذاکرات نتیجه راهگشایی به دنبال نداشت.
حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در روزهای گذشته و پس از انجام شدن این گفتوگوها در قطر، در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای قطریاش در تهران در این باره بیان کرد: ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار مصمم هستیم و برخلاف برخی از ادعاهای رسانهای طرف آمریکایی ما هیچ گونه مطالبه زیادهخواهانه و هیچ گونه مطالبه فرابرجامی مورد ادعای آمریکا را نداریم.
وزیر امور خارجه گفت: مطالبات ما کاملا در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵ است و اگر در حوزهای طرف آمریکایی احساس میکند موضوع فرابرجامی است ما در درون گفتوگوها به طرف آمریکایی تأکید کردهایم براساس آنچه که در ماههای گذشته در مذاکرات رخ داد و بارها طرفهای غربی اعلام کردند که هر آنچه که مانع نفع اقتصادی ایران از برجام میشود را برمیدارد. ما در گفتوگوهای اخیر بر یک موضوع اساسی تمرکز کردیم و آن بحث تضمین موثر از سوی آمریکا در حوزههای هر آن چیزی است که بخواهد نفع اقتصادی ایران از برجام را تحت تأثیر قرار دهد و مطالبه و خواسته ما زیادهخواهانه نیست.
امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد: در مسیر اخذ تضمینها آمریکا باید متعهد شود که ایران از مزایای کامل توافق ۲۰۱۵ برخوردار خواهد بود و این چیزی است که تاکنون طرف آمریکایی نتوانسته نسبت به تحقق آن ما را مطمئن کند.
وی افزود: بار دیگر تأکید میکنم که ما حسن نیت داریم. اهل مذاکره منطقی هستیم و در این مسیر جدی هستیم.
منبع: ایسنا