به گزارش سایت خبری پرسون، حدیث فروریختنِ عظمت متروپل با سازههای غولپیکرش، حدیث عزاداری مردم شریف آبادان و جاری شدن اشکهای بیپایان است؛ قصهی ساخت و سازهای بیرویه و خوش ظاهری است که هیچ زمان پایان شاهنامهشان خوش نبوده؛ ستونها علم میشوند و امضاها برای نظارت بر ساخت و بیمه کارگران سازنده، پای برگههای رسمی ثبت میشوند و شهرها در محاصرهی غولهای سازهای درمیآیند؛ به ظاهر قرار است شهرها زیباتر شود؛ برجی بر برجها افزوده شود و آدمها حظ بصری ببرند و از امکانات ساختمانهای بلندمرتبه بهرهمند شوند اما وقتی جای خیلی چیزها خالیست، همان که قرار است زیبا باشد و سر به آسمان بساید، آواری میشود بر سر همان شهروندانی که نه امضایی پای برگهای گذاشته بودند و نه سودی از ساخت و سازها داشتند؛ حداکثرش، بیخبر از همه جا آمده بودند چرخی بزنند یا دلخراشتر، نانی به سفره ببرند.
9 روز از ریزش ساختمان مترو پل گذشت و امدادگران همچنان در تلاشند تا بتوانند چند جسد باقی مانده را از زیر اوار خارج کنند و طبق اعلام مسئولان کار آواربرداری از دو روز پیش وارد فاز جدیدی شده و حضور مردم برای حفظ جان آنها در صحنه مدیریت و کمتر شده است و کار جستجو شتاب خیلی خوبی گرفته است.
برابر پروتکلهای امدادی امکان زنده ماندن و خروج افرادی که در زیر لایههای آواری در سه روز اول ماندهاند امکانپذیر است و باید جستجو و تفحص توسط تجهیزات انفرادی انجام شود و اگر تجهیزات لجستیک سنگین وارد شود امکان فوت کسانی که زیر زمین هستند، وجود دارد.با گذشت یک هفته از ریزش ساختمان متروپل، مردم همچنان در خط مقدم امدادرسانی بی وقفه در تلاشند، ایستگاههای مردمی با استقرار در حوالی ساختمان فروریخته متروپل، به پشتیبانی از امدادگران مشغولند.
9:59 ـ پرداخت خسارت آسیبدیدگان از محل اموال مالک متروپل
صادق خلیلیان استاندار خوزستان با اشاره به نحوه جبران خسارت وارد شده به خسارتدیدگان متروپل اظهار کرد: مسیر و نحوه پرداخت خسارات به خانوادههایی که در حادثه متروپل دچار خسارت شدهاند، مشخص است.
وی افزود: خانوادههایی که خانههایشان در اطراف متروپل بوده و یا فروشگاههایی که اطراف این ساختمان هستند، تعیین تکلیف خواهند شد و خسارت به آنها پرداخت میشود.
استاندار خوزستان گفت: خسارت وارد شده به خانوادهها، از اموال مالک متروپل به آنها پرداخت خواهد شد و بیمه نیز بخشی از این خسارتها را جبران خواهد کرد.
خلیلیان عنوان کرد: دیه همه افراد متوفی و افرادی که در حادثه ریزش متروپل مجروح شدهاند نیز از سوی دادستانی تعیین تکلیف و برای پرداخت آن اقدام میشود.
وی با بیان اینکه نیازی به جمعآوری کمک های مالی برای متروپل نیست، گفت: باید مراقبت شود که افرادی نخواهند بدون اطلاع و هماهنگی برای جمعآوری کمک مالی دست به اقدامی بزنند که ضرورتی نداشته باشد.
9:17 ـ تعداد جانباختگان متروپل به 34 نفر رسید
احسان عباسپور فرماندار آبادان صبح امروز در جمع خبرنگاران در محل ساختمان متروپل اظهار داشت: با تلاش گروههای جست و جو پیکر یکی دیگر از شهروندان حادثه متروپل از زیر آوار بیرون کشیده شد.
سخنگوی حادثه ساختمان متروپل آبادان تعداد کشته شدگان در حادثه متروپل را تا صبح سه شنبه 34 نفر عنوان کرد و ادامه داد: تلاش برای یافتن تمامی پیکرهای زیر آوار توسط گروههای امدادی ادامه دارد.
فرماندار ویژه آبادان گفت: همچنین 37 نفر از شهروندان در این حادثه مصدوم شدند که 35 نفر پس از مداوا از بیمارستان مرخص و دو نفر نیز برای مداوای بیشتر در بیمارستان بستری هستند.
8:58 ـ تشکیل کارگروه ویژه حقوقی ـ قضایی بررسی ابعاد حادثه متروپل
علی دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان اظهار کرد: به مردم شریف استان خوزستان به خصوص مردم عزیز آبادان و خرمشهر اطمینان میدهیم که حسب دستور مقام معظم رهبری و ریاست محترم قوه قضائیه در حداقل زمان ممکن جهت بررسی کلیه ابعاد موضوع حادثه آبادان اقدام کرده و به پرونده همه کسانی که در این حادثه نقش داشته اند، اعم از کسانی که ترک فعل کرده و یا مرتکب جرم شده اند با کمال دقت و قاطعیت و سرعت رسیدگی میشود.وی افزود: آنچه امروز مورد مطالبه مردم است این است که دستگاه عدلیه با تاکید مقام معظم رهبری و ریاست مکرم قوه قضائیه به موضوع حادثه آبادان با سرعت و دقت رسیدگی کند که این مطالبه عمومی در راس اولویت کاری دادگستری خوزستان است.
رئیس کل دادگستری خوزستان افزود: کارگروه ویژه ای با حضور کارشناسان زبده حقوقی استان خوزستان تشکیل شده که ابعاد مختلف قضایی و حقوقی موضوع حادثه متروپل را بررسی و نتیجه تحقیقات خود را به دادگستری استان ارائه کنند.
دهقانی گفت: تاکنون تعداد 13 نفر از عاملان و مسببان که در حادثه متروپل آبادان نقش داشته اند، دستگیر و دستور انجام تحقیقات کارشناسی فنی و همه جانبه برای بررسی همه جانبه ابعاداین حادثه صادر و شعبه ویژه ای نیز برای رسیدگی به این پرونده تشکیل شده است.
دیدار نماینده ولی فقیه در خوزستان با خانوادههای جانباختگان متروپل
حجتالاسلام والمسلمین سید نبی موسوی در دیدار با خانوادههای بازماندگان حادثه متروپل از نزدیک ضمن تسلیت به بازماندگان تاکید کرد: موضوع ریزش ساختمان متروپل پیگیری و با مسببان حادثه برخورد جدی می شود.
خانوادههای جانباختگان نیز با اشاره به کامل نبودن بیمه متوفیان گفتند: این فاجعه باید برای آنان که جان مردم برایشان بی اهمیت است درس عبرت شود و تلاش شود با ثبت و ضبط آن از وقوع حوادثی مشابه متروپل پیشگیری شود تا خانوادههای دیگری داغدار نشوند.
آنها همچنین خواستار رسیدگی به اوضاع معیشتی خانوادههای بازماندگان شدند و گفتند: آنهایی که با اقدامات هدفمند از جمله تخریب اموال عمومی در حال بهره برداری از این موضوع هستند بدانند مسیر ما از آنها جداست و مطالبه گری ما در آرامش و مطابق قانون انجام خواهد شد.
افزایش آمار جانباختههای حادثه متروپل به 33 نفر
استاندار خوزستان با اشاره به ادامه آواربرداری و جستجوی مفقودان حادثه متروپل آبادان گفت: متاسفانه با کشف پیکر یکی دیگر از جان باختگان از زیر آوار تعداد آنها به 33 نفر رسید.
صادق خلیلیان خاطر نشان کرد: عملیات آواربرداری و امدادرسانی بدون لحظهای وقفه در حال انجام است و تلاش برای یافتن دیگر مفقودان این حادثه دلخراش ادامه دارد.آوار برداری تا یافتن آخرین مفقود شده در این حادثه ادامه دارد.
قرارگاه خاتمالانبیاء برج متروپل تخریب میکند
شهاب صدیقی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این مرحله (تخریب سازه باقی مانده) اهمیت بالایی دارد که در این خصوص قرارگاه خاتم الانبیاء مسئولیت تخریب فنی سازه را با درنظر گرفتن همه جوانب فنی آن برعهده گرفته است و هم اکنون در مرحله تجهیز کارگاه است.
وی شروع زمان تخریب بخش باقی مانده ساختمان متروپل آبادان را منوط به پایان کامل آواربرداری ، خارج کردن اجساد و ایمن سازی محدوده سازه حادثه دیده اعلام کرد.
صدیقی گفت:بازگشت به وضعیت عادی کسب و کار اصناف در محدوده حادثه ریزش ساختمان 11 طبقه متروپل آبادان اندکی زمان بر است.
وی اظهار داشت:برای بازگشت به وضعیت عادی در محدوده حادثه ریزش ساختمان متروپل ، قرار است نشستی با حضور اصناف ، کسبه و اداره صنعت ، معدن و تجارت شهرستان آبادان برگزار شود تا نحوه ازسرگیری فعالیت تجاری و بازرگانی خیابان امیرکبیر که مثابه قلب تجاری شهر بندری آبادان است مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت:هم اکنون از چهارراه خیابان امیرکبیر به سمت خیابان دبستان که محل تردد کامیون ها و فعالیت تجهیزات سنگین مکانیکی برای آواربرداری ساختمان متروپل است برای تردد عموم مردم بسته و خطرآفرین است ولی بخشی غربی خیابان امیرکبیر وضعیت تقریبا" عادی دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان در ادامه با بیان اینکه بازگشت به وضعیت عادی کسب و کار و فعالیت پزشکان در محدوده ساختمان متروپل آبادان از مطالبات و خواسته های به حق مردم است افزود: مدیریت کلان استان نیز روی این موضوع که پس از پایان عملیات آواربرداری و یافتن اجساد باقی مانده در همکف و طبقه زیرین ساختمان متروپل ، فعالیت تجاری کسبه از سرگرفته شود اصرار دارد و ما در مسیر حرکت می کنیم.
صدیقی افزود: فرماندار آبادان در خصوص بازگشت به وضعیت عادی فعالیت کسب و کار در محدوده ساختمان حادثه دی متروپل نیز مسئولیت دارد ولی مجموعه کارها و اقدام هایی که باید در این مرحله صورت گیرد طبق برنامه اولویت بندی شده جلو می رود تا به نقطه آرامش و وضعیت سفید برسیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: بیرون کشیدن اجساد باقی مانده در بخش فروریخته ساختمان فروریخته متروپل آبادان در اولویت اصلی گروه های امداد و نجات است و همه ما بر این موضوع متمرکز شدهایم تا خانواده های داغدیده اجساد عزیزانشان را تحویل بگیرند.
صدیقی افزود:پس از بیرون کشیدن بقیه پیکرهای جانباختگان ساختمان متروپل آبادان که هم اکنون در مرحله پایانی است ، روی تخریب باقی مانده طبقات ساختمان متروپل و چگونگی آن با درنظر گرفتن بروز کوچک ترین خطرات مترتب بر آن متمرکز خواهیم شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان در ادامه این گفتوگو یکی از دلایل کندی عملیات آواربرداری را با وجود گذشت هشت روز از این حادثه غمناک ، حساسیت این مرحله که خارج سازی اجساد از زیرآوار است بیان کرد و افزود: پس از پایان این مرحله که از ظرافت و حساسیت زیادی برخوردار است ، وارد مراحل بعدی خواهیم شد ولی در این مرحله همه جوانب کار با لحاظ کردن نظرات کارشناسان فنی و دستگاه های مسئول در نظر گرفته خواهد شد.
تجهیزات پیشرفته سنگین مورد نیاز برای آواربرداری به کار گرفته شد
احسان عباسپور سخنگوی حادثه ساختمان متروپل آبادان در گفتوگو با خبرنگاران در محل ساختمان فروریخته متروپل آبادان افزود: با فراخوان انجام شده جرثقیل های 160 تنی، 180تنی، 250تنی و دستگاه برش پلاسما که تعداد آنان در سطح کشور بسیار محدود است در عملیات آواربرداری شرکت دارند.
فرماندار آبادان در ادامه افزود: تلاش کردیم از دستگاه فوق سنگین به دلیل ارتعاش ایجاد شده استفاده نکنیم تا بخش لرزان ساختمان متروپل دچار ریزش نشود و جان گروه های از جان گذشته امداد و نجات به خطر نیفتد.
عباسپور با بیان اینکه به لحاظ تجهیزات فنی، لجستیک و نیروی انسانی ماهر و کارکشته، هیچ گونه کمبودی برای تداوم عملیات آواربرداری نداریم از عموم ملت شریف و مومن ایران اسلامی خواست با دعا خیر، یاری گر فرزندان خود در عملیات آواربرداری ایمن و بدون حادثه باشند.
سخنگوی حادثه ساختمان متروپل آبادان در ادامه گفت: حفظ جان گروه های امداد و نجات که در کار آواربرداری به صورت تمام وقت در حال کار هستند و بیرون کشیدن اجسادی که گمان می رود همچنان در زیر آوار هستند اولویت ها و خط قرمز ما هستند.
وی گفت: به محض اینکه اطمینان حاصل شود که هیچ پیکری از عزیزان جان باخته زیرآوار نمانده، عملیات آوار برداری وارد مرحله تازهای میشود.
فرماندار آبادان از همراهی و همکاری بسیار نزدیک مردم با مجموع نیروهای انتظامی، گروه های امداد و نجات قدردانی کرد و گفت: بسیاری از شهروندان داغدار آبادانی به رسم میهمان نوازی به صورت خودجوش در حال خدمت رسانی به نیروهای حاضر در محل ساختمان فروریخته متروپل هستند که از همه آنان صمیمانه و متواضعانه تشکر می کنیم.
محاکمه مسببان حادثه متروپل، خواسته خانواده های جانباختگان
جمعی از مردم و خانواده جانباختگان حادثه برج متروپل از دولت انتظار دارند مسببان و دست اندرکاران این حادثه محاکمه شوند .آنها با تاکید بر حفظ آرامش خواستار هوشیاری مردم در سوء استفاده دشمنان شدند.خانواده های جان باختگان اعلام کردند با اینکه از مسئولان گلایه دارند اما از مردم آبادان می خواهند خونسرد باشند و نگذارند کسی از این حادثه سوء استفاده کند.
دسترسی امدادگران به طبقه همکف و زیرزمین ساختمان متروپل
وحید شعبانی مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان بیان کرد: حجم سازه بسیار زیاد است و همین امر تا کنون مانع ورود تیمهای عمل کننده به طبقات زیرین ساختمان متروپل بوده است و امدادگران منتظر هستند تا از اولین منفذ وارد و اجساد احتمالی را خارج کنند.
وی افزود: کار آواربرداری از 2 روز پیش وارد فاز جدیدی شده و حضور مردم برای حفظ جان آنها در صحنه مدیریت و کمتر شده است و کار جستجو شتاب خیلی خوبی گرفته است.
شعبانی گفت: برابر پروتکلهای امدادی امکان زنده ماندن و خروج افرادی که در زیر لایههای آواری در سه روز اول ماندهاند امکانپذیر است و باید جستجو و تفحص توسط تجهیزات انفرادی انجام شود و اگر تجهیزات لجستیک سنگین وارد شود امکان فوت کسانی که زیر زمین هستند، وجود دارد.
وی افزود: از روز سوم تجهیزات سنگین وارد مکان حادثه شدند و تقریبا انبوهی از سازهای بتونی در 2 روز گذشته خارج و بیش از نیمی از کار انجام شده است.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان بیان داشت:هم اکنون تیم امدادی از شهرستانهای خرمشهر، بندماهشهر، شادگان، دشتآزادگان، اهواز و سه تیم از معاونت امداد و نجات در قالب 12 تیم امداد، 220 امدادگر تخصصی، 12 آمبولانس و هفت خودروی نجات در محل حادثه حضور دارند.