به گزارش سایت خبری پرسون، حبیب اسدالله نژاد با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی دولت در یکی دو سال گذشته انحراف ارز ترجیحی تخصیص داده شده و نرسیدن آن به دهکهای هدف جامعه بوده است، گفت: اصلاح نظام یارانهای کشور مسئله قابل پیشبینیای بود و دولت باید دیر یا زود این کار را انجام میداد. اگر چه تبعات آن قطعا هم بر بازار تولید و هم بر بازار مصرف و حتی فشارهای آن بر دولت بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: قطعا باید به گونهای برنامهریزی شود که بازار تولید و مرغدار پایدار و تولید استمرار داشته باشد، اشتغال حفظ و سطح معیشت مردم هم در نظر گرفته شود. همچنین مرغ نیز سر سفره های مردم باقی بماند و مردم بتوانند همچنان از این محصول غذایی با ارزش و ارزان قیمت استفاده کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اضافه کرد: باید تولید به اندازه نیاز بازار کنترل شود تا شاهد بر هم خوردن تناسب بین عرضه و تقاضا و به تبع آن قیمت تمام شده با قیمت فروش نباشیم.
وی تصریح کرد:تامین سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای مرغداری با شرایط آسان و نرخ سود پایین یکی از موارد دیگری است که باید برای جبران سرمایه در گردش مورد نیاز با توجه به افزایش قیمت مولفههای تولید مورد توجه قرار بگیرد.
اسدالله نژاد در ادامه گفت: یکی از بزرگترین اقدامات دولت در ۲۰ سال اخیر طراحی و ایجاد سامانه بازارگاه بود که باعث شد دست حلقههای واسطه و سودجو از نهادههای دامی کوتاه شود و ضمن ایجاد شفافیت ، مرغدار هم بتواند مستقیم از وارد کننده محصول خود را خریداری کند. اصرار ما حفظ این سامانه و عرضه نهادههای دامی از طریق این سامانه است.
به گفته وی قیمت گذاریهایی که احیانا در برخی از مقاطع قرار است اتفاق بیفتد باید بر اساس اخذ نظرات کارشناسی تشکلها و واقعیتهای موجود باشد. همچنین شرکت پشتیبانی امور دام باید آمادگی لازم را داشته باشد تا هر آنچه که مرغ مازاد در سطح کشور وجود دارد، جمع آوری کند. زیرا ماندن مرغ در واحدهای مرغداری بعد از یک سن مشخص هم ضریب تبدیل را افزایش خواهد داد و هم شاخص تولید را کاهش می دهد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ دولت باید در ردیف بودجه خود حتماً مشوق های صادراتی را در نظر بگیرد، افزود: تصمیمات جزیرهای باید حذف شود و همچنین نباید شاهد محدودیت در ورود و خروج مرغ زنده از استان ها حتی به صورت محدود باشیم.
وی خطاب به تولیدگنندگان عنوان کرد: شرایطی که با آن مواجه هستیم بالاخره باید اتفاق می افتاد. باید تولید را مدیریت و تلاش کنیم در ضریب تبدیل، بهبود تولید ، افزایش شاخص تولید و مدیریت فارم خودمان نهایت دقت را داشته تا بهره وری بیشتری از تولید داشته باشیم. البته یکی از راه های افزایش بهره وری تولید مرغ سایز است.
به گفته وی باید مرغ را با وزن پایین تر وارد بازار کنیم که خوشبختانه دولت وعده خرید مرغ مازاد واحدهای تولیدی را با نرخ مصوب و ارائه تسهیلات با نرخ سود پایین و شرایط آسان داده است.
وی در پایان خطاب به مردم گفت: تولید کننده ها هم از جنس مردم هستند. شرایط مردم را درک می کنند. نهایت تلاشمان را خواهیم کرد که با حداقل سود محصول مورد نیاز مردم را تامین کنیم مردم هیچ نگرانی از بابت تامین مرغ نداشته باشند، زیرا تولیدکنندگان مرغ را با کیفیت بسیار بالا و قیمت مناسب تامین خواهند کرد.