در زمان شروع دولت سیزدهم وضعیت خزانه مناسب نبود

معاون اول رئیس‌جمهور با یادآوری وضعیت کشور در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم گفت: در زمان شروع دولت، وضعیت خزانه مناسب نبود، میزان فروش نفت پایین و درآمدهای حاصل از فروش در اختیار دولت قرار نمی‌گرفت.
تصویر در زمان شروع دولت سیزدهم  وضعیت خزانه مناسب نبود

به گزارش سایت خبری پرسون، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور با حضور در وزارت امور اقتصادی و دارایی، از بخش‌های مختلف خزانه‌داری کل کشور بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت‌ها و اقدامات این نهاد مالی قرار گرفت.

وی ظهر امروز(شنبه) در جریان این بازدید که در آخرین روز کاری سال 1400 و در واپسین ساعات باقیمانده از فعالیت رسمی اداری در سال جاری انجام شد، از کارکنان بخش‌های مختلف خزانه‌داری کل کشور به‌خاطر تلاش‌ها و اقدامات انجام شده به‌ویژه در روزهای پایانی سال قدردانی کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین پس از این بازدید در جمع معاونین و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی، این وزارتخانه را از مهمترین دستگاه‌های اجرایی برای اداره امور مالی کشور برشمرد و گفت: خزانه در طول تاریخ همواره بعنوان امین حکومت‌ها مطرح بوده و اگر عملکرد این نهاد مناسب باشد شاهد بالندگی اقتصاد کشور خواهیم بود.

مخبر با یادآوری وضعیت کشور در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم گفت: در زمان شروع دولت، وضعیت خزانه مناسب نبود، میزان فروش نفت پایین و درآمدهای حاصل از فروش در اختیار دولت قرار نمی‌گرفت.

وی افزود: ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی در برخی استان‌ها نامناسب بود و شاهد آمار بالای فوتی ناشی از کرونا بودیم ضمن آنکه دشمنان از یک طرف شرکت‌های تولیدکننده واکسن در کشور را تحریم می‌کردند تا به تجهیزات و مواد اولیه دسترسی نداشته باشند و از طرف دیگر از واردات واکسن به کشور نیز جلوگیری می‌کردند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: 8 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کل سال 1400 درنظر گرفته شده بود که تقریبا تمام آن ظرف چند ماه نخست سال هزینه و به اتمام رسید و به همین دلیل دولت سیزدهم در آن مقطع با مشکل کمبود منابع و اعتبارات مواجه شده بود.

مخبر ادامه داد: با لطف خداوند، حمایت مقام معظم رهبری و اقدامات مجاهدانه شخص رئیس‌جمهور و سایر اعضای مجموعه دولت، توانستیم ظرف سه ماه فروش نفت را به بیش از یک میلیون بشکه در روز برسانیم و ضمن آزاد کردن بخشی از دارایی‌های مسدود شده در کشورهای دیگر، ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی را نیز بالا ببریم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران امروز جزو چند کشور نخست در مدیریت و کنترل بیماری کرونا است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه سال آینده سالی بسیار بهتر و پربارتر خواهد بود، اظهار داشت: خوشبختانه قوای سه‌گانه همراهی و همکاری کامل دارند و به فضل الهی این کشتی به ساحل امن خواهد رسید.

مخبر با تاکید بر ضرورت اصلاح ساختار بودجه و کاهش وابستگی آن به درآمدهای نفتی تصریح کرد: درآمدهای حاصل از فروش نفت باید صرف سرمایه‌گذاری در کشور شود و باید تلاش کنیم از خام‌فروشی نفت جلوگیری شود و آن را تا زنجیره‌های پایین به فراورده تبدیل کنیم تا به ارزش افزوده بیشتر دست یابیم.

وی تاکید کرد: دولت‌ها اداره‌کننده و بنگاه‌دار خوبی نیستند و باید دارایی‌ها به مردم واگذار شود تا چرخه سرمایه‌گذاری در کشور راه بیفتند.

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: درآمدهای دولت حتی اگر یک ریال هم باشد باید از مسیر خزانه وارد چرخه اداره کشور شود و حساب و کتاب آن به صورت دقیق و شفاف مشخص باشد.

مخبر ساماندهی بانک‌ها و اصلاح نظام بانکی کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: اصلاح نظام بانکی کشور باید در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی باشد و امیدوارم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده شاهد بهبود و اصلاح نظام بانکی و تبلور کامل بانکداری اسلامی در کشور باشیم.

وی با اشاره به گزارش‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص برنامه‌های در دست اقدام جهت هوشمندسازی و الکترونیکی‌شدن فرایندها، گفت: تا دولت الکترونیک بصورت کامل حاکم نشود، نه از فساد جلوگیری خواهد شد و نه درآمدها و هزینه‌های دولت به‌درستی ساماندهی می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: شفاف‌سازی و الکترونیکی‌شدن امور امری ضروری در همه دستگاه‌های اجرایی است اما نقش و اثرگذاری آن در وزارت امور اقتصادی و دارایی بسیار پررنگ‌تر از سایر دستگاه‌ها است چراکه می‌تواند موجب رضایتمندی مردم و ساماندهی سازمان‌هایی نظیر سازمان مالیات و گمرک شود که نقشی مهم در اقتصاد کشور دارند.

مخبر در ادامه سخنان خود بکارگیری مدیران جوان، توانمند و مسلط را از ویژگی‌های دولت سیزدهم برشمرد و گفت: بکارگیری مدیران جوان فرصتی است تا کاستی‌ها و نواقص گذشته اصلاح شود البته تجربه نیز باید با دانش و توانمندی عجین شود.

در این جلسه وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته ارائه داد و گفت: برنامه راهبردی سال 1401 این وزارتخانه نهایی شده و این برنامه مبنای عملکرد هر یک از سازمان‌های تابعه خواهد بود.

وی از اعطای قریب به 200 هزار فقره تسهیلات بدون ضامن از زمان دستور رئیس‌جمهور تاکنون خبر داد و گفت: یکی دیگر از اقدامات وزارت اقتصاد ساماندهی دستگاه‌های پُز بوده است و امیدواریم سال 1401 در شرایطی آغاز شود که هیچ دستگاه پُز بدون اتصال به سازمان امور مالیاتی فعالیت نداشته باشد.

در این جلسه خزانه‌دار کل کشور نیز با بیان اینکه حضور معاون اول رئیس‌جمهور در خزانه‌داری کل کشور بی‌سابقه است و باعث شادی کارکنان شده، گزارشی از آخرین وضعیت دریافت‌ها و پرداخت‌های دولت ارائه کرد.

وی همچنین درخصوص خزانه‌داری الکترونیکی و هوشمند به ارائه گزارشی پرداخت و افزود: با الکترونیکی شدن این امور، شاهد جلوگیری از ناترازی مالی و برقراری انضباط مالی خواهیم بود.

389648

سازمان آگهی های پرسون