به گزارش سایت خبری پرسون، کارشناس مسئول بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماریهای آبزیان ادارهکل دامپزشکی یزد گفت: ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی خریداری کنید.
حمید پورمیرزایی افزود: مهمترین نکته در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک انسان و ماهی قرمز، خرید از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی و اطمینان از سلامت این موجود زینتی است.
وی درباره ویژگی ماهی قرمز سالم ادامه داد: ماهی سالم دارای بالههای کاملا باز و سالم و سطح بدن فاقد هرگونه لکههای پنبه مانند و تحرک مناسب و تعادل در شنا است و نباید بیقرار و دارای چشمهای به صورت یک یا دو طرفه بیرون زده و پولکهای ریخته شده یا ساییده باشد.
این مسئول با بیان اینکه ماهی قرمز باید در محیط مناسب از نظر اکسیژن، دما، فضای کافی و آب تمیز نگهداری شود، اظهار داشت: به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند، توصیه نمیشود.
پورمیرزایی خاطرنشان کرد: برای دست زدن به ماهی و جابجایی آن از دستکش استفاده و از تماس کودکان با ماهی جلوگیری کنید، با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونی سازی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام و یا سایر مواد مناسب به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک کرده و مانع از بروز ابتلا به بیماریهای مشترک شوند.
وی اسهال، استفراغ و تهوع در افراد حساس و دارای آلرژی را از بیماری قابل انتقال از ماهی قرمز به انسان عنوان کرد و گفت: درصورت عدم امکان نگهداری صحیح از ماهی پس از پایان مراسم سال نو بهتر است به طبیعت بازگردانده شود.