از بین بردن تومور ظرف یک هفته

در میان چالش‌های متعدد برای درمان تومورها، مشکل در رساندن داروهای ضد سرطان به مکان‌ مناسب و در مقادیر مناسب از چالش‌های اصلی است که حال با کمک محققان ایرانی این مشکل در حال حل شدن است.
تصویر از بین بردن تومور ظرف یک هفته

به گزارش سایت خبری پرسون، گروهی از محققان دانشگاه رایس با کمک "امید ویسه" و "امیر جزایری" محققان ایرانی، نوع جدیدی از ایمپلنت را توسعه داده‌اند که با این دو مشکل مقابله می‌کند. به گفته محققان عملکرد این روش بسیار خوب است به طوریکه آنها با آزمایش این ایمپلنت بر روی موش‌ها دریافته‌اند می‌توان ۱۰۰ درصد تومورهای تخمدان موش‌ها را در عرض یک هفته از بین برد.

مهندسان زیستی توسعه دهنده این درمان سرطان، از آن به عنوان یک "کارخانه دارو" یاد کرده‌اند زیرا هنگامیکه دارو در مکان مناسب قرار می‌گیرد می‌تواند به تولید ترکیبات مورد نیاز برای از بین بردن تومورها ادامه دهد. ایمپلنت‌ها از دانه‌های کوچکی به اندازه سر سوزن تشکیل شده‌اند که با سلول‌هایی که به دقت انتخاب شده‌اند و در یک پوسته محافظ قرار گرفته‌اند وارد بدن می‌شوند.

سلول‌های درون این دانه‌ها طوری مهندسی شده‌اند که ترکیبی طبیعی به نام اینترلوکین ۲ (Interleukin 2) تولید کنند و اینترلوکین ۲ نیز سیتوکینی که باعث می‌شود گلبول‌های سفید خون برای مبارزه با سرطان فعال شوند.

سپس آزمایش‌هایی روی مدل‌های موش مبتلا به سرطان تخمدان پیشرفته و سرطان روده بزرگ انجام شد. این دانه‌ها دوباره عملکرد فوق‌العاده‌ای داشتند و تومورهای جوندگان را در کمتر از شش روز از بین بردند. نکته مهم این است که آنها فقط غلظت بالایی از داروها را در محل تومور برده و دارو را تحویل داده و با این کار از خطر سمیت سلول‌های سالم جلوگیری می‌کنند.

امید ویسه، استادیار مهندسی زیستی این مطالعه گفت: ما تنها یک بار از این روش استفاده می‌کنیم، اما کارخانه‌های دارو هر روز دوز را در جایی که لازم است تا زمانی که سرطان از بین برود، تولید می‌کنند. هنگامی که دوز صحیح را تعیین کردیم به چند کارخانه نیاز داشتیم و در نهایت توانستیم تومورها را در ۱۰۰ درصد حیوانات مبتلا به سرطان تخمدان و در هفت حیوان از هشت حیوان مبتلا به سرطان روده بزرگ ریشه کن کنیم.

این پوسته محافظ نقش مهمی نه تنها در عملکرد کارخانه‌های دارو بلکه در ایمن نگه داشتن محتویات آنها نیز ایفا می‌کند. دانشمندان هنگام طراحی این کارخانه های دارو، مراقب بودند که فقط از اجزایی استفاده کنند که برای استفاده در بدن انسان بی خطر هستند. اینترلوکین-۲ همچنین یک درمان مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا برای سرطان است و تیم تحقیقاتی می‌گوید این فناوری جدید به دلیل توانایی در رساندن غلظت‌های بالا دارو به طور مستقیم به محل‌های تومور، قادر است پاسخ ایمنی قوی‌تری نسبت به درمان‌های موجود ایجاد کند.

منبع: ایسنا

387065

سازمان آگهی های پرسون