به گزارش سایت خبری پرسون، از همان ابتدا ایرادات و اشکالات این طرح برای اعضای کمیسیون مشترک مشخص بود، برای بررسیهای بیشتر، طرح به مرکز پژوهشها رفت و گزارش مرکز حاکی از ایرادات بسیار اساسی و مهم در حوزههای مختلف بود و لذا مجددا ۲۰ روز دیگر به مرکز پژوهشها فرصت داده شد تا طرح بیشتر بررسی شود و مرکز پژوهشها پیشنهادهای خود را ارائه دهد.
آنها گزارش دوم خود را برای کمیسیون فرستادند اما بعد از آن گزارش، هنوز کمیسیون جلسه رسمی نداشته است تا این پیشنهادها را بررسی کند. وی افزود: گزارش حاکی از اشکالات اساسی در طرح صیانت است و کارگروه مرکز پژوهشها یک پیشنهاد ۸ مادهای را ارائه داده که قرار شده گزارش این کارگروه در دو جلسه ارائه شود و ایرادها و مشکلات مطرح و پیشنهادات مرکز و کارگروه شنیده شود؛ با این اوضاع به نظر میآید طرح صیانتی که به کمیسیون ارجاع داده شده قابلدفاع نیست و مورد تأیید کمیسیون نخواهد بود و به احتمال بالای ۹۰ درصد طرح صیانت رد خواهد شد.
نوریقزلجه یادآور شد: طبق آییننامه داخلی کمیسیون، اگر طرحی مطرح و رد شود، نمایندگان بهصورت انفرادی یا دستهجمعی میتوانند پیشنهادهای جایگزین خود را برای طرح ارائه بدهند. میتوان از پیشنهادهای مرکز پژوهشها که کار کارشناسی روی آن صورت گرفته استفاده کرد و بعد از آن مطابق با آییننامه مجلس برای پیشنهاداتی که جامعتر است، رأیگیری شود. پیشنهادی که رأی بیاورد آنوقت کلیات و جزئیاتش بررسی میشود. وی در پاسخ به این سؤال که پس با وجود این طرح را قابل اجرا نمیدانید، گفت: با در دستور کار قرارگرفتن لایحه بودجه ۱۴۰۱، بررسی طرح صیانت امسال منتفی و به سال دیگر موکول میشود.
با توجه به کاهش سرعت اینترنت در هفتههای اخیر بهطوریکه عباس عبدی معتقد است احتمالا طرح صیانت قبل از تصویب در مجلس در حال اجراست، نگرانیها از تبعات اجرای قانونی شتابزده و به دور از کار کارشناسی افزایش یافته و زندگی عادی مردم بهخصوص صاحبان کسبوکار در فضای مجازی را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است. در همین رابطه نوریقزلجه در پاسخ به اینکه آیا سرعت اینترنت به طرح صیانت مربوط است، آن را رد نکرده و اظهار کرده است: امیدواریم که اینگونه نباشد.
اگر چنین باشد کار خیلی بد و قابلتأملی است. او درباره تأثیر این طرح بر کسبوکارها هم گفته است: این موضوع مطرح است که طرح صیانت درباره خیلی از کسبوکارها فعال و مثبت نیست؛ یعنی همانهایی که میخواهیم در طرح صیانت از آنها حمایت کنیم، خودشان همه یکصدا گفتهاند ما این طرح را به صلاح نمیدانیم و مخالفیم اما ما میخواهیم به زور از آنها حمایت کنیم! متأسفانه این طرح صیانت اشکالات اساسی زیادی دارد. البته حوزه فضای مجازی یک حوزه مهم است و امروزه یک فضای فانتزی و غیرضروری نیست، هرچند اسمش مجازی است اما جزئی از زندگی حقیقی جامعه شده است. هرچند این نماینده مجلس جزء مخالفان طرح فعلی است اما سروساماندادن به فضای مجازی را یک ضرورت میداند و گفته است: مباحث مربوط به فضای مجازی امروز با موضوعاتی همچون گردش آزاد اطلاعات، حقوق اساسی مردم، مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و کسبوکارهای خرد و کلان بسیار زیادی که ارتباط مستقیم با معیشت مردم دارند مرتبط است، اینکه این فضا ساماندهی، تقویت و کمک شود، جزء ضروریات است. این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه امروز برخی مسئولان در توییتر فعال هستند، با وجود اینکه این برنامه فیلتر است، آیا این نشان از تضاد در حرف و عمل آنها نیست؟ پاسخ داده است: بله، بعضیها استفاده میکنند.
امیدواریم انشاءالله کسانی آنچه را برای خودشان حلال میدانند، برای دیگران حرام نکنند. قانون حمایت از کاربران در فضای مجازی یا همان طرح صیانت یکی از موضوعاتی است که اولین بار توسط مجلس یازدهم بعد از انتشار فیلم برخورد یک نماینده مجلس با سرباز مشغول به خدمت در پلیس راهور نوشته شد. طرحی که حتی برای ضبط چنین صحنههایی هم جرمانگاری کرده بود و انتشار فیلمهایی از تخلفات مدیران و مسئولان را مشمول مجازات میدانست، اما بعد از اعتراضات بسیار اصلاح و بازنویسی آن در دستور کار قرار گرفت تا رسید به متن نهایی؛ متنی که تغییراتی اساسی در آن رخ نداده است.
منبع: شرق