اقدامات فوری و مهم هنگام سرقت خودرو

به سرقت رفتن خودرو کابوس بی‌پایان صاحبان اتومبیل است. امکان ندارد کسی این کابوس بی‌تکرار را نادیده بگیرد چرا که مسئله امنیت خودرو و خطر همیشگی سرقت آن، مشکلات زیادی را برای صاحبان اتومبیل به وجود آورده است.
تصویر اقدامات فوری و مهم هنگام سرقت خودرو

ما در این مطلب قرار است شما را با اقدامات فوری و مهم هنگام سرقت خودرو آشنا کنیم. اگر شما نیز نگران به سرقت رفتن اتومبیل خود هستید یا به دنبال اتومبیل سرقت شده می‌گردید، در ادامه با ما همراه باشید.

اولین قدم، تماس با پلیس آگاهی یا ثبت اینترنتی سرقت خودرو

از اولین اقدامات فوری و مهم هنگام سرقت خودرو که می‌توان انجام داد، اطلاع دادن به پلیس آگاهی است. همچنین در صورت سرقت وسیله نقلیه، مالک خودرو می‌تواند به نرم‌افزار موبایلی “پلیس من” به آدرس epolice.ir وارد شود.

در این نرم‌افزار از طریق شماره تلفن متعلق به خود، نسبت به ثبت اطلاعات خودروی سرقتی در کم‌ترین زمان ممکن اقدام و برای انجام تشریفات انتظامی و قضائی پرونده، به کلانتری اعلامی از سوی نرم‌افزار مراجعه کنید. به محض ثبت شکایت شما، فرایند جستجو برای خودرو سرقت شده آغاز می‌شود.

اقدامات بعدی

  • مراجعه مالک خودروی به سرقت رفته به نزدیک‌ترین کلانتری محل وقوع حادثه جهت اعلام شکایت.
  • بعد از تماس شما مامور پلیس، اطلاعاتی که شما در اختیارش قرار می‌دهید را کامل ثبت می‌کند و به همکاران خود در واحد گشت اطلاع‌رسانی می‌کند.
  • تهیه گزارش توسط مامور: با مراجعه پلیس به صحنه سرقت و رسیدن ماموران، گزارش کاملی از وضعیت رخ داده تهیه می‌شود.
  • ارسال پرونده خودروی به سرقت رفته به مرکز سرقت پلیس ۱۱۰
  • ارائه یک برگ از گزارش به مال باخته، یک نسخه از گزارش به مال باخته داده می‌شود که برای مراجعه به کلانتری هست.
  • تقاضای ثبت شماره پلاک خودرو در لیست سیاه پلیس آگاهی برای جلوگیری از ثبت تخلفات
  • ارجاع به بخش تجسس کلانتری: در این مرحله پرونده شما به بخش تجسس کلانتری ارجاع داده می‌شود و در آن‌جا است که باید مدارک ماشین، مدارک شناسایی خود و اطلاعاتی که از سرقت دارید را به مامور تجسس پلیس آگاهی ارائه دهید.
  • از آن‌جایی که کشف این پرونده به عهده آگاهی است، مالک خودروی به سرقت رفته به همراه مامور کلانتری و همچنین مدارک به آگاهی می‌روند.
  • اطلاع خسارت به شرکت بیمه و تشکیل پرونده در شرکت بیمه
    با تکمیل روند تشکیل پرونده در پلیس آگاهی شما می‌توانید به همراه گزارش سرقت خودرو به شرکت بیمه مراجعه کنید تا پرونده خسارت‌ خود را تشکیل دهید.

چک کردن جریمه‌های راهنمایی و رانندگی، تله‌ای برای سارقین

بیشتر سارقان اتومبیل هیچ ترسی از جریمه دوربین‌های پلیس ندارند. به همین دلیل با سرعت غیر مجاز و همچنین عبور از چراغ قرمز جریمه می‌شوند.

با دریافت پیامک این جریمه‌ها، می‌توانید از محدوده و موقعیت مکانی اتومبیل اطلاع کافی پیدا کنید و با گزارش این مورد به پلیس، به پیدا کردن هر چه سریع‌تر ماشین خود کمک کنید.

مجازات جرم سرقت خودرو در ایران

مطابق قانون مجازات اسلامی، چنانچه دزدی ماشین منطبق با مقررات سرقت حدی نباشد، از جمله جرایم سرقت تعزیری تلقی شده و مجازات آن از ۶ ماه تا دو سال حبس و استرداد مال مسروقه به صاحبش خواهد بود. ولی طبق قانون جدید کاهش مجازات حبس برای برخی از جرایم تعزیری، مقررات تازه‌ای وضع شده است. مطابق ماده ۱۱ قانون کاهش زندان مجازات سرقت ساده تعزیری به نصف میزان حداقل و حداکثر کاهش یافته است.

نکته: مال‌باخته می‌تواند جبران ضرر و زیان ناشی از جرم را از رباینده یا سارق بخواهد.

384667

سازمان آگهی های پرسون