به گزارش سایت خبری پرسون، خودرو دو حالته "ایرکار"(AirCar) که میتواند در کمتر از سه دقیقه از خودرو به هواپیما تبدیل شود اکنون پس از گذراندن آزمایشهای ایمنی در اسلوواکی به طور رسمی گواهی پرواز دریافت کرده است.
این هواپیما پس از ۲۰۰ بار برخاستن و فرود طی یک آزمایش پرواز دقیق ۷۰ ساعته براساس استانداردهای آژانس ایمنی هوانوردی اروپا موفق به دریافت گواهی پرواز شد.
سازندگان "ایرکار" میگویند که آزمایشهای آن شامل طیف کاملی از مانورهای پروازی و عملکردی است و همچنین افزودند که این هواپیما پایداری استاتیک و دینامیک شگفتانگیز در حالت هواپیما از خود نشان داد.
آنها میگویند که فرآیند برخاستن و فرود این خودرو پرنده بدون نیاز به هدایت خلبان انجام شده است.
اکنون که این هواپیما گواهی پرواز خود را از سازمان حمل و نقل اسلوواکی دریافت کرده است، سازندگان آن میگویند که انتظار میرود مدل تولیدی جدید آن ۱۲ ماه دیگر گواهی دریافت کند.
هنوز قیمت فروش این خودرو پرنده اعلام نشده است اما حداکثر تا سال آینده میتوان شاهد پرواز آن در آسمانها و حرکت آن در جادهها بود.
پروفسور "استفان کلین"(Stefan Klein)، مخترع "ایرکار" و سرپرست تیم توسعه و آزمایش آن میگوید: مجوز "ایرکار" درهای جدیدی به روی تولید انبوه این خودرو پرنده بسیار کارآمد باز میکند.
"آنتون زاجاک"(Anton Zajac) از بنیانگذاران این پروژه میگوید: ۵۰ سال قبل، خودرو مظهر آزادی بود و "ایرکار" بار دیگر باعث آزادی ما میشود.
"رنه مولنار"(René Molnár)، مدیر سازمان حمل و نقل اسلوواکی میگوید: سازمان حمل و نقل به دقت بر همهی مراحل توسعه "ایرکار" از آغاز در سال ۲۰۱۷ تاکنون نظارت کرده است.
ایمنی حمل و نقل اولویت اول ماست. "ایرکار" نوآوریهای برتر را با معیارهای ایمنی و استانداردهای آژانس ایمنی هوانوردی اروپا ادغام میکند.
این خودرو دسته جدیدی از خودروهای اسپرت و هواپیماهای قابل اعتماد را ایجاد میکند.
گواهی پرواز آن شش ماه پس از اولین پرواز درون شهریاش در اسلوواکی صادر شد.
نسخه اولیه "ایرکار" که دارای موتور ملخ ثابت با ۱۶۰ اسب بخار است ساخته ذهن پروفسور کلین بوده و توسط شرکت "کلین ویژن"(KleinVision) در اسلوواکی ساخته شده است.
بنابر گفته این شرکت این خودروی پرنده دو نفره که این هفته در اسلواکی آزمایش شد، وزنی معادل ۱۰۰۰ کیلوگرم دارد و میتواند بار اضافی تا ۱۹۹.۵ کیلوگرم را در هر پرواز حمل کند. این خودروی مجهز به یک موتور ۱.۶ لیتری بی ام و است و قدرت موثر خروجی آن ۱۴۰ اسب بخار است و میتواند هر بار حدود ۶۲۰ مایل (۹۹۷ کیلومتر) طی کند.
به گفته کلین، این وسیله برای رسیدن از زمین به آسمان به باند فرودگاهی حداقل ۲۸۶ متر نیاز دارد و میتواند تا ۱۹۹.۵ کیلومتر در ساعت نیز سرعت داشته باشد. ایرکار بالهایی دارد که باز میشود و در عقب نیز یک پیشران دارد.
سازندگان آن میگویند که این خودروی پرنده به گونهای طراحی شده که استفاده از آن برای همهی خلبانها بدون نیاز به آموزش خاص امکانپذیر باشد.
هنگامی که تمام آزمایشات پروازی مورد نیاز قانونی تکمیل شود، آنها قصد دارند این هواپیما را با موتور قدرتمندتری تجهیز کنند و امیدوارند ظرف ۱۲ ماه آینده آن را برای فروش آماده کنند.
نسخه اولیه ۲ "ایرکار" که مدل پیش تولید آن است مجهز به موتوری با ۳۰۰ اسب بخار خواهد شد و انتظار میرود سرعت پرواز آن به ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.