به گزارش سایت خبری پرسون، کرونا حتی سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی را که معمولاً همزمان با روز بیستم خردادماه یعنی ۱۰ ژوئن، روز جهانی صنایع دستی برگزار میشد لغو کرد و تاریخ بعدی آن را هم که از سوی معاونت صنایع دستی، 27 تا 30 مهرماه تعیین شده بود، به تعویق انداخت.
چرا نمایشگاه صنایع دستی به تعویق افتاد؟
پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، دلیل این تعویق را برگزاری نمایشگاه با همان کیفیت و استانداردهای قبل از شیوع بیماری کرونا عنوان کرده و چنین گفته بود: «با توجه به اینکه امسال نیز محدودیتهای کرونا به قوت خود باقی است و بحث تردد صنعتگران و هنرمندان از ۳۱ استان به جهت مستقر شدن در تهران و شرکت در این نمایشگاه، با مشکلات متعددی روبروست و همچنین مسئله سلامتی این عزیزان در درجه اول برای ما مهم است، این نمایشگاه به تعویق افتاد.
البته با توجه به زمان کمی که برای تبلیغات گسترده این نمایشگاه باقی بود و از طرف دیگر به خاطر محدودیتهای ناشی از کرونا، تبلیغات گسترده برای مخاطب حداکثری به منظور فروش کالاهای صنایع دستی در نمایشگاه صنایع دستی انجام نشده بود.»
اجاره غرفه با بهای 454 هزار تومان به ازای هر متر مربع
حالا قرار است سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی از 9 تا 12 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شود، نمایشگاهی که شرط حضور در آن اجاره غرفه با بهای 454 هزار تومان به ازای هر متر مربع آنهم برای 4 روز تعیین و در اطلاعیه چنین عنوان شده که سهمیهای برای استانها در نظر گرفته نشده و به ترتیب ثبت در سامانه، جانمایی توسط شرکت مجری صورت میگیرد.
این در حالی است که عزتالله ضرغامی در حاشیه مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص مشکلات هنرمندان صنایع دستی چنین گفته بود: «صنایع دستی یکی از مهمترین موضوعات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در کشور است و ما در تمام جلسات اداری سطح بالا بحث صنایع دستی را به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی مطرح میکنیم.
در حوزه صنایع دستی۷۰ درصد خانم ها فعال هستند و ۲۰ درصد از این افراد خود سرپرست محسوب می شوند. ۱۲۰ هزار نفر ثبت رسمی و ۱.۵ میلیون نفر شاغل در این حوزه داریم، اما مشکلاتی وجود دارد که ما در صدد رفع آنها هستیم.
چرا توضیحات آقای وزیر اثربخش نبود؟
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس در خصوص اعتراض هنرمندان صنایع دستی به اجاره بهای غرفه های نمایشگاه صنایع دستی نیز چنین گفته بود: «من هرجا رفتم اجاره بهای محل ها را بخشیدم، در خصوص نمایشگاه صنایع دستی تهران امکان مهمی است که در اختیار بخش صنایع دستی قرار گرفته و من در مورد حضور فعالان صنایع دستی تمام توضیحات لازم را ارائه کردم اما از آخرین تصمیمات اطلاع ندارم، البته همچنان زمان داریم و اطلاع رسانی می کنیم.»
حالا پس از دو سال تعطیلی و نیمه تعطیلی کارگاههای صنایع دستی و مشکلات اقتصادی هنرمندان در این عرصه، انتظار میرفت ماحصل جلسات و تصمیمات نهایی در این حوزه، اجاره غرفه با متری 454 هزار تومان نباشد.
اعتراض هنرمندان صنایع دستی به قیمت غرفهها
بسیاری از هنرمندان صنایع دستی پس از شنیدن این خبر اعلام کردهاند که در چنین نمایشگاههایی که تحت مدیریت معاونت صنایع دستی و با هزینههای بالا و نامعقول برگزار میشود، شرکت نخواهند کرد.
ای کاش وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که حمایت همه جانبه از هنرمندان این حوزه را اولویت خود میداند و عنوان کرده که باید کارهای بزرگتری برای رفع مشکلات هنرمندان صنایع دستی انجام داد، در مدت زمان باقی مانده تا شروع این رویداد، بررسی مجدد موضوع اجاره بهای غرفهها را در دستور کار خود قرار دهد تا هنرمندان این حوزه که معاونت صنایع دستی نگران سلامتیشان است، دچار مشکلات جدیتری نشوند.
منبع: فارس