به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در این گزارش بیان شده: احکام لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در بخش برق تغییراتی نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۰ دارد، اما موضوعاتی از قبیل عوارض برق، بیمه مشترکان خانگی و تجاری، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف برق مشابه قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در لایحه تکرار شده است.
در ادامه این گزارش تصریح شده: البته دو جزء مهم از تبصرههای قانون بودجه سال ۱۴۰۰ با موضوع تسویه بدهی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای بخش برق با مابه التفاوت قیمت تکلیفی و قیمت تمام شده و تعرفه مشترکان پرمصرف خانگی در بخش برق از لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ حذف شده است.
در این گزارش آمده: با توجه به اهمیت و اینکه هیچ سازوکار دیگری برای این موضوع وجود ندارد پیشنهاد میشود احکام متناظر آنها در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ همراه با تغییراتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ ابقا شود. همچنین طرح تأمین مالی نوسازی شبکههای فرسوده از محل واگذاری بخشی از اموال و داراییها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ حذف شده که به دلیل نوع مالکیت که کمترین آن خرید بوده است، لزومی به ابقای آن دیده نمیشود.
در بخش دیگری از این گزارش میخوانیم: در مورد سوخت صرفه جویی شده نیروگاهها که پیش تر در تبصره «۱۵» وجود داشت، ردیف جدیدی در تبصره «۱۴» اضافه شده که فقط برای تعهدات سوخت صرفه جویی شده در نیروگاهها با استناد به ماده (۶۱) قانون اصلاح الگوی مصرف به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال، امکان استفاده از آن برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را فراهم کرده است.
در ادامه ابتدا وضعیت فعلی صنعت برق مرتبط با احکام بودجهای تبیین شده، سپس پیشنهادهایی ارائه میشود.
منبع: ایسنا