به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از روابط عمومی منطقه دو شهرداری حامد جلیلوند مدیر منطقه دو شهرداری همدان اظهار کرد: سرآغاز عدالت اجتماعی ریشه در عدالت فضایی و محیطی دارد و با توجه به اینکه خدمات شهری به مثابه نوعی کالای عمومی محاسبه می شود برآورد و مکانیابی صحیح آنها در حوزه مدیریت شهری است؛ بنابراین نمی توان بخشی از جامعه شهری را از آن محروم کرد.
وی افزود: عدالت فضایی به منزله توزیع عادلانه خدمات و امکانات شهری به منظور رسیدن به یک جامعه متوازن و یکی از رهیافت های عدالت اجتماعی است. نبود توزیع مناسب خدمات باعث از میان رفتن عدالت و افزایش نارضایتی شهروندان از محل سکونت خود و مدیران شهری خواهد شد. از این رو شهرداری منطقه دو توسعه متوازن را سرلوحه فعالیت های عمرانی خود قرار داده و در جهت تحقق عدالت اجتماعی کوشش می کند.
مدیر منطقه دو شهرداری همدان ضمن اعلام اینکه معتقد هستیم تا عملکرد ما مورد نقد قرار نگیرد قابل ارائه نخواهد بود تصریح کرد: مشارکت انسان ها در تعیین سرنوشت جامعه خویش و تصمیم گیری برای اموری که به زندگی آنان مربوط می شود همواره از نگاه کارشناسان و مسئولان شهری مورد توجه و امری پسندیده بوده است و اکنون نیز در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه ضرورت مشارکت فعال و وفاق اجتماعی موثر افراد جامعه، مورد تاکید مدیران شهری است اما برای نیل به این هدف یکی از ابزارهای تحقق مشارکت شهروندان در عرصه مدیریت شهری، آگاهی بخشی، بستر سازی و فرهنگ سازی و بالطبع آن آموزش جامعه است و به لطف خدا تاکنون تعاملات خوبی با جمیع رسانه ها داشته ایم.
وی سال 1400 شهرداری منطقه دو را از لحاظ بودجه ریزی سال خوبی دانست و گفت: سال 1400 بودجه دقیق و حساب شده بسته شده و با نهایت سلیقه و با در نظر گرفتن کارهای اساسی و اولویت بندی پیش رفته ایم.
جلیلوند بودجه سالجاری شهرداری منطقه دو را بالغ بر 283 میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: این میزان بودجه در مقایسه با سال های گذشته افزایش چشمگیری داشته است در منطقه دو اقدامات خوبی در زمینه های مختلف انجام شده و آماده تحولات بزرگی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در مقام مقایسه در بحث بودجه یک افزایش صد میلیارد تومانی نسبت به سال گذشته با زحمات همکاران در حوزه در آمد و املاک و حوزه مالی داشتیم که عمده این بودجه به مباحث عمرانی تخصیص یافته است.
مدیر شهرداری منطقه دو همدان با اشاره به اینکه هزینه های جاری را پایین نگه داشته ایم، یادآور شد: با کاهش هزینه های جاری، هزینه های عمرانی را افزایش داده ایم و امسال 120 میلیارد تومان هزینه عمرانی داشته ایم و ۵۰ الی ۶۰ میلیارد نیز هزینه املاک و بازگشایی معابر شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه بیشترین نارضایتی را در خصوص آسفالت ریزی در سطح معابر داشته ایم، بیان کرد: با برنامه ریزی و لطف خداوند توانستیم در دو سال گذشته بالغ بر 140 هزار تن آسفالت با کیفیت در سطح معابر استفاده کنیم و مشکلات تا حد زیادی حل شده است.
جلیلوند با اشاره به برخی مشکلات در منطقه دو شهرداری همدان، اظهار کرد: مشکل اساسی دفع آب های سطحی بود و همواره باعث از بین رفتن سرمایه مردم و خسارت های مختلف می شد که خوشبختانه مطالعات و تا حدودی بحث عمرانی آن از قبل انجام شده بود و ما توانستیم بیش ازسه و نیم کیلو متر لوله گذاری و یک نقب و تونل برای جمع آوری و هدایت آب های سطحی داشته باشیم که می توان گفت در حد یک کار ملی و بی نظیر بود.
جلیلوند با بیان اینکه افزایش سرانه فضای سبز شهری با هدف توسعه پایدار از اصلی ترین اهداف منطقه در کنار توزیع متوازن پروژه های عمرانی در سال جاری به شمار میرود ، افزود: توسعه فضای سبز شهری و توزیع عادلانه آن در محله ها به خصوص در مراکز شهرها به گونه ای که متناسب با ساخت و ساز شهری باشد یکی از راهبرد های توسعه پایدار شهر تلقی می شود که از نظر ابعاد زیست محیطی، فضای سبز شهری در کاهش آلودگی هوا و آلاینده ها، تعدیل پدیده جزیره گرمای شهری، کاهش آلودگی صوتی، کنترل سیلاب و در یک کلام بهبود کیفیت محیط زیست نقش تعیین کننده ای دارند.
وی در زمینه توسعه فضای سبز نیز بیان کرد: بر اساس بودجه اختصاص یافته امسال توانستیم توسعه فضای سبز داشته باشیم و دو برابر شدن فضای سبز را امسال در دستور کار داریم.
جلیلوند ایجاد پارک فرامنطقه ای اکباتان را یک پروژه قابل افتخار معرفی کرد و افزود: پارک فرا منطقه ای اکباتان یک پروژه قابل افتخار برای استان است.
وی خاطر نشان کرد: پارک اکباتان می تواند پایلوت برگزاری جشنواره های تابستانی و زمستانی و برخی برنامه های تفریحی باشد و با توجه به ظرفیت سد اکباتان، ایجاد پارک ساحلی و پارک کوهستانی و جنگلی برای استانی که ادعای توسعه یافتگی دارد احساس می شد و با یک طراحی که همکاران خود شهرداری ارائه داده اند این امر میسر شد.
مدیر منطقه دو شهرداری همدان با اشاره به سرانه فضای سبز در این منطقه نیز گفت: قبل از ایجاد پارک کوهستانی و ساحلی، سرانه فضای سبز 7 متر مربع بود که در حال حاضر به 15و نیم تا 16 متر رسیده است.
جلیلوند در ادامه گریزی هم به احداث پروژه پارکینگ آقاجانی بیک زد و گفت: پارکینگ آقا جانی بیک سوابق اجرایی آن مشخص و مستند است و این پروژه سابق بر این یک پروژه ستادی بود و زمانی که ما این پروژه را تحویل گرفتیم سه تا بلوک زیر بنا بیشتر نداشت و زمانی که مسائل مالی و اجرایی به منطقه دو محول شد نظم بهتری یافت به طوری که در عرض دو سال گذشته سفت کاری پروژه به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه این پارکینگ گنجایش 600 خودرو در نقشه و چیزی که قابل ارائه باشد حدود هزار خودرو است، افزود: این پارگینگ در 7 طبقه فضای اداری و در سه بلوک برنامه ریزی شده و مباحث اجرایی آن نیز 70 درصد به پایان رسیده است.
جلیلوند اظهار کرد: این پارکینگ نازک کاری و رو کاری خاصی ندارد و صرفا وقتی نما زده شود پروژه به اتمام خواهد رسید و یک سری اختلاف با پیمانکار این پروژه شرکت نصر اصفهان داریم و در مباحث حقوقی و در رسیدگی به صورت وضعیت آن یک سری ابهامات وجود دارد که باید رفع شود و این اختلاف به کمیسیون ماده 38 ارجاع شده که محل رسیدگی به دعاوی بین پیمانکار و کار فرماست و خوشبختانه رای صادر شده به نفع ماست و به پیمانکار بدهی نداریم و لازم به ذکر است طبق قرار داد 80 درصد بدهی ها به صورت ملک و 20 درصد نقدی باید پرداخت شود که بابت نقدی یک ریال بدهی هم نداریم و از بابت ملک که زمین واگذار شده ولی سند نزدیم تا موانع حقوقی رفع شود.
جلیلوند از احداث پارک مصلی همدان در مراحل پایانی خبر داد و افزود : تپه مصلی همدان که در قلب شهر همدان قرار گرفته در سالیان گذشته مغفول از ساماندهی بود که با عزم جدی شهرداری منطقه دو حالا شاهد دگرگون شدن ویترین آن هستیم و اهم اقدامات عمرانی از قبیل جداره سازی، کف سازی، پردازش محوطه، پله سازی، ایجاد آبشار مصنوعی ، توسعه فضای سبز و همچنین در آتیه نه چندان دور ایجاد پل عابر وسیع؛ همه و همه اقداماتی است که برای گام اول توسعه و ساماندهی تپه مصلی همدان در حال انجام است.
مدیر منطقه دو شهرداری همدان خاطرنشان کرد: اوضاع دسترسی برای نمازگزاران عید فطر در شأن مردم دارالمؤمنین همدان نبود و این اقدامات به عنوان حداقل خدمات برای شهروندان مد نظر قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه مسیر دسترسی علاقه مندان به کتابخوانی از راه تپه مصلی امکان پذیر است گفت: شیب تند و وضعیت نامناسب مسیر مصلی کمی این علاقه مندی به مراجعه به کتابخانه مرکزی را با دشواریهایی مواجه کرده بود که تصمیم ما را برای تحرک و اقدام جدیتر کرده بود.
وی سپس به ایجاد آبشار مصنوعی این پارک اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در همدان آبنمای گردشی و مخزنی در محوطه تپه مصلی ایجاد میشود که با ساخت مخزن بتنی در بالادست تپه و ایجاد حوضچه آبگیر در پایین دست به طور گردشی شاهد جاری شدن نعمت الهی باشیم.
جلیلوند با بیان اینکه جای یک پارک سنگی در همدان خالی بود، خاطر نشان کرد: با راه اندازی این پارک سنگی تغییرات اساسی را در این منطقه شاهد خواهیم بود.
وی مهمترین عامل در خصوص گسترش و حفظ فضای سبز در تپه مصلی را داشتن آب کافی، شرایط اقلیمی و خاکی مناسب دانست و افزود: در این زمینه با اقدامات عمرانی و برنامه ریزی مناسبی که انجام شده است می توان دید و منظری بسیار مناسبی را در مصلی ایجاد کرد.
جلیلوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازگشایی معابر، یادآور شد: در بازگشایی معابر نیز مشکل اصلی خیابان طالقانی بود که حل شد و کوی محمدیه که هر ساله تعدادی کشته داشت که با تعریض این معبر سرنوشت این منطقه تغییر کرد و خوشبختانه در منطقه دو شهرداری همدان گره ترافیکی خاصی وجود ندارد.
وی افزود: در حفظ میراث فرهنگی نیز اقداماتی داشتیم که مهمترین آن بحث جداره سازی پیاده راه بوعلی است که توانسته ایم شکل و شمایل خوبی به این پیاده راه بدهیم.
جلیلوند با بیان اینکه معابر، بلوارها و خیابانها از مهمترین فضاهای شهری هستند که مورد استفاده روزمره شهروندان قرار دارد و آسفالت معابر و مناسبسازی مسیرها میتواند نقش مهم و ارزندهای در ارتقای رضایتمندی شهروندان داشته باشد، افزود: شهرداری منطقه دو سال گذشته بیش از 60 هزار تن آسفالت در معابر سطح منطقه توزیع کرده و در سال جاری نیز نهضت آسفالت منطقه دو با برنامه ریزی و جدیت کار خود را ادامه خواهو داد.