به گزارش سایت خبری پرسون، نگاهی به تازهترین وضعیت استانها نشان میدهد باید برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی در بین عادیانگاران قوانین سختگیرانهتری اعمال شود تا کشور به سمت پیک بعدی حرکت نکند. خیزش موجهای متعدد کرونا در کشور نتیجه عادیانگاری بود؛ خطری که با وجود نگرانیهای نظام سلامت، باز هم کشور بعد از یک پیک سنگین کرونا در موج پنجم ایران را تهدید میکند و با وجود کاهش تعداد فوتیهای کرونایی اما طبق اعلام وزارت بهداشت شاهد افزایش شهرهای قرمز کرونایی هستیم.
در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به آمارهای منتشر شده تاکید میکنند عوامل متعددی در شکلگیری احتمالی پیک ششم کرونا هم اکنون وجود دارد که نباید ساده از کنار آنها گذشت و بهتر است از همین امروز برای آن برنامهریزی کنیم.
به گفته این گروه عواملی چون افزایش نرخ ابتلای روزانه، کاهش توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی، کمشدن مشارکت هموطنان در طرح ملی واکسیناسیون و البته سوغاتی نا مبارک مسافران از مرزهای غربی کشور میتوانند احتمال شکلگیری پیک ششم را تقویت کرده و زمینه بروز مشکلاتی عمده را در کشور مهیا کند.
این روزها باز هم بیماری کرونا بر کل نقشه کشور سایه انداخته و بیشتر شهرهای یکی پس از دیگری به رنگ نارنجی و قرمز کرونایی درمیآیند، اما با این حال هنوز برخی مرگ را برای همسایه میدانند و با عادیانگاری جان خود و دیگران را با رعایت نکردن شیوهنامههای بهداشتی به خطر میاندازند.
از دیگر سو با وجود اخطارها و هشدارهای جدی متخصصان حوزه بهداشت، برخی از افراد جامعه قانونگریزی میکنند و پروتکلها و محدودیتها را نادیده میگیرند، این مسئله هم از سوی مردم و هم از طرف مسئولان دائماً مورد انتقاد است و معتقدند که برای عبور از بحران ملی کرونا نیاز به مشارکت همگانی است اما قدم خاصی در این زمینه برداشته نمیشود.
اما با وجود استقبال زیاد از واکسیناسیون، در این شرایط علاوه بر رعایت هرچه بیشتر شیوهنامههای بهداشتی راهی نداریم جز ایجاد محدودیت برای کسانی که قصد زدن واکسن را ندارند چراکه روند ابتلا به کرونا وارد شیب افزایشی شده و براساس تجارب قبلی به دلیل تغییر وضعیت و رنگبندی، شاهد عادیانگاری در جامعه هستیم که همین امر افزایش آمارها را به دنبال خواهد داشت.
متولیان سلامت اذعان دارند برخی بازگشاییها بسیار نگرانکننده و عواقب جبرانناپذیری را در پی خواهد داشت، چراکه کادر درمان بهشدت خسته و فرسوده شده و مطمئناً آغاز پیک دیگر عواقب خوبی را نخواهد داشت و نباید برخی تصمیمات منجر به ایجاد پیکهای دیگر و خستگی مضاعف کادر بهداشت و درمان شود.
استان اصفهان/ 506 بیمار جدید کرونایی در استان شناسایی شد
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا 1196278 نفر بوده که از این تعداد 119500 نفر بهبود، 178007 بستری و 16624 نفر هم فوت کردند.
وی افزود: در 24 ساعت گذشته 506 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی و 225 نفر در مراکز درمانی بستری و 198 نفر ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1080 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 196 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
عقدک تصریح کرد: 16 بیمار مشکوک و قطعی به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان در اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان، با اشاره به پوشش بیمه تامیناجتماعی جمعیت بیش از 3 میلیون و 500 هزار نفری استان اصفهان، اظهار داشت: برای پاسخگویی به نیازهای درمانی بیمهشدگان و بهویژه در شرایط کرونا، کمبودهای اساسی وسایل و تجهیزات مورد نیاز بیمارستانها و درمانگاههای تامیناجتماعی برطرف شده است و در این زمینه کموکسری وجود ندارد.
علی اعتصامپور افزود: با حمایت ستاد مرکزی سازمان بسیاری از تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای درمان بیماران کرونا، تامین شده است؛ اما برخی از تجهیزات به دلیل فرسودگی و استفاده طولانیمدت، نیازمند بهروز رسانی شدن است.
وی بیان کرد: در این زمینه، جایگزینی سی تی اسکن بیمارستان دکتر غرضی و تهیه اکسیژنساز، تعدادی بایپپ، ونتیلاتور، دستگاه دیالیز اورژانسی و مانیتور بیمار در این مرکز درمانی ضروری است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه درحال حاضر با تلاشهای انجام شده و رعایت محدودیتها و پروتکلهای ابلاغی و تلاش کادر درمان استان، میزان شیوع بیماری ناشی از موج پنجم کرونا، کاهش یافته است، تصریح کرد: اما همچنان در بیمارستان دکتر غرضی اصفهان، بخش عمدهای از ظرفیت 123 تختخوابی این مرکز درمانی و نیز در بیمارستان، دکتر شریعتی حدود 35 تخت به بخش ویژه بیماران کرونا اختصاص دارد.
اعتصامپور اظهار کرد از ابتدا کرونا تا دهم آبان 1400 بیش از 21 هزار بیمار در بیمارستانهای تامین اجتماعی اصفهان بستری شده اند و این در حالی است که کمترین مرگ و میر را در این مدت شاهد بودیم.
وی در ادامه روند اجرای طرح نسخه الکترونیک در مراکز طرف قرارداد را چشمگیر عنوان کرد و افزود: نسخه الکترونیک به عنوان یکی از اقدامات ماندگار و زیربنایی سازمان تامیناجتماعی در سطح کشور درحال استقرار و توسعه است. مدیریت درمان استان اصفهان نیز به عنوان یکی از قطبهای بهداشت و درمان کشور با برقراری تعامل و پیگیریهای انجام شده، از طریق استانداری، دانشگاه علومپزشکی، سازمان نظامپزشکی، انجمنها و... در راستای توسعه استقرار طرح نسخه الکترونیک و نسخهپیچی الکترونیک در تلاش است.
استان بوشهر/ بیماران بستری بخش کرونایی بیمارستانها به 102 نفر رسید
سعید کشمیری با اشاره به کاهش مبتلایان به کرونا در فصل پاییز اظهار داشت: تعداد مبتلایان از 90 درصد در افراد مشکوک به بیماری کرونا اکنون به کمتر از 9 درصد رسیده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان را 102 نفر اعلام کرد و گفت: روز گذشته 34 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بستری شدهاند که 20 درصد آنان ابتلا به کرونا، قطعی است.
وی با اشاره به اینکه اکنون 10 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بوشهر بستری هستند، افزود: 3 نفر از این تعداد در وضعیت حاد بیماری قرار دارند و با دستگاه تنفس میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از فوت یک نفر دیگر به سبب ابتلا به کرونا خبر داد و بیان کرد: با ثبت این فوتی، 2 هزار و 4 نفر از ابتدا شیوع بیماری کرونا تاکنون در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
کشمیری عنوان کرد: روز گذشته 33 بیمار کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند که از این تعداد 11 نفر به کرونا دچار بودند.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر گفت: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 88 هزار و 200 مبتلا به این ویروس شناسایی شدهاند.
وی از تزریق بیش از 1.3 میلیون واکسن کرونا در استان خبر داد و بیان کرد: تاکنون از افراد بالای 12 سال 78 درصد یک نوبت و 59 درصد نیز 2 نوبت واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
استان کرمان/ بستریهای قطعی کرونا به مرز 300 بیمار رسید
از 23 شهرستان استان کرمان یک شهرستان در وضعیت قرمز، چهار شهرستان در وضعیت نارنجی، 14 شهرستان در وضعیت زرد و چهار شهرستان در وضعیت آبی قرار دارد با این وجود آمارها در استان افزایش بوده و تعداد بستریهای قطعی کرونا در بزرگترین استان کشور به مرز 300 بیمار رسیده است.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر امروز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 295 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 148 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 37 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 13 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 16 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 81 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 87 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 41 هزار و 848 مورد رسیده است.
وی به فوت 10 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 916 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 953 هزار و 198 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 280 هزار و 587 مورد است.
منبع: تسنیم