خواص باورنکردنی گریپ فروت

گریپ فروت میوه‌ای از خانواده مرکبات است که از پیوند پرتقال و دارابی به دست آمده است.
تصویر خواص باورنکردنی گریپ فروت

گریپ فروت میوه ای است از خانواده مرکبات که برای اولین بار در باربادوس کشف شد. امروزه این میوه دارای طرفداران زیادی می باشد که برای درمان بیماری ها استفاده می شود. این میوه دارای طعم ترش و تلخ می باشد که آبدار است؛ این میوه در کشورهای مختلف نظیر چین، ایالات متحده به‌ویژه فلوریدا، کالیفرنیا کاشته می شود. گریپ فروت میوه ای است ترش و اسیدی که در رنگ های مختلف وجود دارد. برخی از انواع این میوه بدون دانه هستند.

گریپ‌ فروت سرشار از ویتامین C است. همان‌طور که می‌دانید ویتامین C سیستم ایمنی بدن را به طور قابل ملاحظه‌ای تقویت می‌کند، به‌ همین خاطر اگر مثلا سرما بخورید، مصرف گریپ‌ فروت کمک می‌کند سرماخوردگی‌تان زیاد شدید نباشد و در کوتاه‌مدت آن را از سر بگذرانید. گریپ‌فروت را از وسط نصف کنید یا پوست بکنید، از خیر قشر سفیدی که دور تا دور گوشت آن را پوشانده است بگذرید و به سراغ ماده‌ی مغذی داخل آن بروید.

با ما همراه باشید تا درباره‌ی خواص گریپ فروت بیشتر بدانید.

لاغری و کاهش وزن

گریپ فروت به عنوان یک چربی سوز و مهار کننده اشتهای بسیار قوی شناخته شده است. گفته می شود که بوی گریپ فروت احساس گرسنگی را کاهش می دهد و به همین دلیل برای لاغری و کاهش وزن بسیار مفید می باشد.
مقدار فیبر موجود در گریپ فروت می تواند گرسنگی را کاهش داده و از ریزه خواری جلوگیری کند و باعث تحریک کلستی سکتوکینین، هورمونی که عمل گوارش را تنظیم می کند، شود.
بهترین زمان مصرف گریپ فروت برای لاغری نیم ساعت قبل از هر وعده ی غذایی می باشد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر قابل توجه ویتامین C به پیشگیری از سرماخوردگی و مبارزه با آن کمک می‌کند. برخی شاخص‌ها نیز بیانگر این حقیقت است که ویتامین C از بدن در برابر سرطان دهان و معده محافظت می‌کند. به علاوه گریپ‌ فروت با رادیکال‌های آزادی که باعث بوی بد دهان می‌شوند مقابله می‌کند و باید بدانید که سرطان، سکته‌ی مغزی و حملات قلبی نیز با این رادیکال‌های آزاد مرتبط هستند.

از سنگ کلیه پیشگیری می‌کند

سنگ کلیه معمولا حاصل تجمع ذخایر کلسیم است. سنگ کلیه، یا خود به خود از طریق ادرار از بدن خارج می‌شود یا توسط پزشک عمل سنگ‌شکن صورت می‌گیرد و سنگ‌‌های خُرد شده از طریق ادرار دفع می‌شوند. سنگ کلیه قطعا بیماری دردناکی است؛ یکی از بزرگ‌ترین فوایدِ نوشیدن یک لیتر آب‌ گریپ‌ فروت در روز، تأثیر آن روی دفع سنگ کلیه از طریق مجاری ادرار است.

کمک به بهبود هضم و راحتی سیستم گوارش

فیبر عملکرد سیستم گوارش را نیز آسان می کند. این فرایند گوارش، در تبدیل غذا به انرژی و دفع مواد مغذی بی اهمیت نقش بسزایی دارد. بنابراین، مصرف روزانه آن به هضم آسان و سیستم گوارشی مناسب کمک می کند.

پوست صورت

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

گریپ فروت حاوی مقادیر بالایی از ویتامین های A و C، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست که از چروک پوست و لک های پوستی جلوگیری کرده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در گریپ فروت می تواند آثار ناشی از آفتاب سوختگی و تغییر رنگ پوست را درمان کند.
اسید آمینه های موجود در گریپ فروت پوست را نرم می کند.
روغن گریپ فروت برای جوش صورت، آکنه و جای جوش مفید می باشد.

  • ماسک ضد چروک خانگی: نصف یک گریپ فروت را با نصف فنجان ماست مخلوط کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
  • ماسک صورت برای پوست خشک: نصف یک گریپ فروت را با یک قاشق غذاخوری شکر و 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید و از آن به عنوان اسکراب برای پوست خشک استفاده کنید.
  • ماسک صورت برای پوست چرب: نصف یک گریپ فروت را با یک قاشق غذاخوری عسل و نصف فنجان آرد ذرت ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

کبد را پاک‌سازی می‌کند

گریپ‌ فروت با پاک‌سازی سموم بدن به سلامت کبد کمک می‌کند و نوشیدن آب گریپ‌ فروت یا خوردن آن باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشیم. تحقیقات نشان داده است سم‌زدایی از کبد در بهبود و کاهش علائم بیماری‌های مزمن مثل: افسردگی، گرفتگی عضلات و سردرد‌های مزمن مؤثر است. سموم خطرناکی اطراف ما وجود دارد که برای سلامتی مضر هستند؛ یک تصفیه‌کننده‌ی خوب مثل گریپ‌ فروت می‌تواند به از بین بردن برخی از این سموم کشنده کمک کند.

از بدن در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کند

این میوه‌‌ی سرشار از آنتی‌اکسیدان در برابر حمله‌ی عوامل سرطان‌زا که در کمین پروستات هستند از بدن محافظت می‌کند. تحقیقات نشان داده است که این میوه حتی قادر است سلول‌های آسیب دیده در سطح DNA را بازسازی ‌کند. سرطان پروستات، سرطانی شایع در مردان است و طبق آمار دومین علت اصلی مرگ‌ومیر مردان بعد از سرطان ریه به شمار می‌آید. قطعا، پیروی منظم از یک رژیم غذایی سالم در مبارزه و پیشگیری از این بیماری مؤثر خواهد بود.

در پیشگیری از سرطان ریه مؤثر است

تحقیقات نشان می‌دهد گریپ‌ فروت از ابتلا به سرطان ریه پیشگیری و با آن مبارزه می‌کند. مصرف روزانه ۳ لیوان آب گریپ فروت اثرات سوءِ مصرف دخانیات را کاهش می‌دهد. این میوه آنزیم‌هایی را در بدن فعال می‌کند که با این بیماری مرگبار مبارزه می‌کنند. آنچه گریپ‌ فروت صورتی نامیده می‌شود (گریپ‌ فروت بر حسب رنگ گوشت آن به سه دسته‌ی سفید، صورتی و سرخ تقسیم‌بندی می‌شود) در پیشگیری از سرطان ریه نقش مؤثرتری دارد.

موی سر

گریپ فروت و آب گریپ فروت منبع خوبی از ویتامین C هستند که برای سلامتی و افزایش رشد مو ضروری می باشد.
روغن گریپ فروت برای درمان شوره سر و پوسته پوسته شدن سر مناسب می باشد.

دیابت و قند خون

گریپ فروت شاخص گلیسمی پایینی دارد و برای کنترل قند خون و کاهش حساسیت نسبت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید می باشد.

اما این نکته را فراموش نکنید که واکنش های افراد مبتلا به دیابت پس از خوردن گریپ فروت متفاوت می باشد، بنابراین اگر شما دیابت نوع 2 دارید بهتر است که پس از غذا گریپ فروت بخورید و سپس قند خون خود را آزمایش کنید تا اطمینان حاصل کنید که می توانید از گریپ فروت در رژیم غذایی خود استفاده کنید یا نه.

کلسترول بد را کاهش می‌دهد

مطالعات نشان می‌دهند که LDL یا کلسترول بد، با مصرف منظم گریپ‌ فروت تا ۱۵ درصد کاهش می‌یابد و از این لحاظ گریپ‌ فروت سفید از نوع توسرخ آن مفیدتر است. تری گلیسیرید که شکل دیگری از کلسترول بد محسوب می‌شود نیز، با مصرف گریپ‌ فروت تا ۱۷درصد کاهش می‌یابد. خواص گریپ‌ فروت در بیماران مبتلا به کلسترول بالا تنها پس از یک ماه گنجاندن آن در رژیم غذایی مشاهده می‌شود.

به پیشگیری از بیماری‌های لثه کمک می‌کند

دانشمندان دریافته‌اند که مصرف روزانه دو عدد گریپ‌ فروت می‌تواند از بروز آسیب‌های ناشی از بیماری‌های لثه جلوگیری یا روند گسترش بیماری را طولانی کند. علاوه بر این هنگامی ‌که گریپ‌ فروت را به رژیم غذایی‌مان اضافه می‌کنیم، رادیکال‌های آزاد که در بروز بیماری‌های مختلف دخالت دارند، تشکیل نمی‌شوند؛ این موضوع اهمیت زیادی دارد چون لثه‌های تحلیل‌رفته یا بیماری‌های لثه که تشخیص داده ‌نشوند ممکن است به سرطان دهان منجر شوند. همچنین بیماری‌های لثه می‌توانند باعث آسیب‌های قلبی شوند.

367795