به گزارش سایت خبری پرسون از استان زنجان، سیدسعید موسوی رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان طارم، در رابطه با ورود پساب حاصل از فرآوری زیتون به محیطزیست در شهرستان طارم، اظهار کرد: نمک و سود موادی هستند که در واحدهای فرآوری زیتون، برای گرفتن تلخی زیتون به آن اضافه میشود و این مواد طی شستوشوی چند مرحلهای زیتون وارد پساب آن میشود که در صورت نبود تصفیه اصولی نیز به محیطزیست راه خواهد یافت.
وی در رابطه با تاثیرات پساب تصفیه نشده به محیطزیست، افزود: پسابی که وارد محیطزیست میشود در آلودگی خاک، هوا و ایجاد بوی بد در محیط تاثیرگذار است. همچنین با نفوذ در آبهای زیرزمینی و سطحی وارد زنجیره غذایی افراد نیز میشود که این امر در سلامتی آنها نیز تاثیرگذار است.
این مسئول تصریح کرد: واحدهای صنعتی فرآوری زیتون دارای مجوز، در شهرک صنعتی آببر، گیلوان و سهراهی هندیکندی مستقر بوده و بازدیدهای لازم از این واحدها انجام میشود که در مرحله اول واحدهایی که آلودگی پسابی دارند، اخطار دریافت میکنند و بعد نسبت به میزان آلودگی به آنها برای ایجاد زیرساخت لازم در راستای از بین بردن آلودگی، مهلت میدهیم که اگر اقدامات لازم را انجام ندهند بعد از آن به دادگاه معرفی میشوند تا سایر مراحل قانونی انجام شود.
موسوی با بیان اینکه واحدهای فرآوری که تجمیع نیستند نیز باید در محوطه خود برای مدیریت پساب استخرهای بتنی ایجاد کنند، ادامه داد: علاوه بر احداث تصفیهخانه مرکزی در شهرک صنعتی شهر آببر که عملیات اجرایی آن آغاز و قرار شده تا سال آینده این واحد تحویل داده شود، واحدهای مجوزدار فرآوری زیتون در این مکان نیز باید در محوطه خود استخرهای بتنی را ایجاد کنند تا مواد قبل از ورود به تصفیهخانه در آنجا تهنشین شده و آب زلال وارد تصفیهخانه شود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان طارم با بیان اینکه واحدهای فرآوری در شهرک صنعتی باید میزان پساب را تا حدی که شهرک صنعتی تعهد دارد، کاهش داده و آن را مدیریت کنند، عنوان کرد: واحدهای خانگی که فرآوری زیتون را انجام میدهند نیز باعث نفوذ پساب به محیطزیست میشود و این مسئله یکی از مشکلات موجود در رابطه با ورود پساب زیتون به محیطزیست به شمار میرود.
موسوی خاطرنشان کرد: در رابطه با مدیریت پساب واحدهای خانگی، ابتدا باید زیرساخت لازم مانند ایجاد شهرک صنعتی، تجمیع واحدهای صنعتی و ایجاد واحدهایی که به صورت روزمزد کار میکنند، ایجاد شود تا فرآوری بدون ایجاد آلودگی برای کشاورزان انجام شود که این کار به نظارت و همکاری بین دستگاهی نیاز دارد.
منبع: ایسنا