به گزارش سایت خبری پرسون، دیروز ۲۹ شهریورماه اعلام شد برای نخستین بار در تاریخ سینمای کوتاه ایران، یک فیلم کوتاه ایرانی از مسیر جشنواره فیلم کوتاه تهران به اسکار راه پیدا کرده است؛ چراکه این جشنواره پس از ۳۷ دوره برگزاری به عنوان یکی از جشنوارههای مورد تایید آکادمی اسکار برگزیده شده است بنابراین فیلم کوتاه «سفیدپوش» ساخته رضا فهیمی از فیلمسازان باسابقه سینمای کوتاه، در نود و چهارمین دوره جوایز آکادمی هنرها و علوم سینمایی اسکار حضور خواهد داشت.
رضا فهیمی نویسنده، تهیهکننده و کارگردان فیلم «سفیدپوش» در گفتگو با صبا در این باره گفت: بیش از ۶-۷ هزار جشنواره در دنیا وجود دارد که به الف، ب، ج ردهبندی میشوند. حدود ۱۷۰ مورد از جشنوارههای الف اصطلاحا «اسکار کوالیفاید» یا مورد تایید اسکار شمرده میشوند یعنی از نظر جنبه کیفی و سابقه برگزاری، استاندارد جهانی خیلی بالایی دارند. امسال برای اولین بار، جشنواره فیلم کوتاه تهران هم با تلاش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و همکاران ایشان وارد این لیست شد.
او افزود: در سال ۲۰۱۶ هم فیلم «کودکان ابری» که در جشنواره توکیو جایزه بهترین فیلم آسیایی و جایزه بزرگ جشنواره را گرفت، به اسکار رفت زیرا در آن جشنواره هم هر فیلمی جایزه بزرگ را میگرفت، به اسکار معرفی میشد و ما از طرف ژاپن معرفی شدیم.
فهیمی با اشاره به سابقه سینمای کوتاه ایران در اسکار اظهار کرد: بعد از «کودکان ابری»، فکر میکنم این اتفاق برای ۳ یا ۴ فیلم دیگر هم افتاد که به اسکار معرفی شدند و در حال حاضر هم فیلم «سفیدپوش» به عنوان تنها فیلم نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۲ حضور دارد.
با ایمیل اسکار، مطلع شدیم
این فیلمساز سینمای کوتاه توضیح داد: جشنواره فیلم کوتاه تهران در بهمن ماه ۹۹ برگزار شد و فکر میکنم در فروردین ماه بود که اسکار، جشنواره تهران را به فهرست جشنوارههای مورد تایید اضافه کرد، ولی ما خبر نداشتیم که فیلم ما هم شامل آن میشود. ایمیلی از اسکار برای ما آمد که گفته بود هر فیلمی از اول اکتبر سال ۲۰۲۰ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۱ در جشنوارههای مورد تایید آکادمی جایزه بگیرد، در اسکار ۲۰۲۲ حضور خواهد داشت که شامل فیلم ما شد چون در آن بازه زمانی جایزه گرفتیم.
فهیمی اضافه کرد: حدود ۲۰ روز دیگر دوره جدید جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزار میشود و هر فیلمی جایزه بزرگ جشنواره را بگیرد، برای دوره بعدی اسکار در سال ۲۰۲۳ معرفی میشود.
من اسکارم را گرفتهام
سازنده فیلم «سفیدپوش» درباره نحوه نمایش این فیلم برای اعضای آکادمی اسکار بیان کرد: یک ثبتنام اولیه دارد که این روزها در حال انجام آن هستیم. بعد از ثبتنام، باید در سایت اسکار دو فایل سنگین را آپلود کنیم. وقتی آپلود انجام میشود، آنها فیلم را برای اعضای آکادمی نمایش میدهند.
او افزود: خدا را شکر شیوه ارسال فیلم آنلاین است و با وجودی که به علت محدودیتهای اینترنتی سخت است، اما قرار است که در محل خود انجمن فیلم را آپلود کنیم. در ایمیل اسکار هم گفته شده که هرچه فیلم را سریعتر بفرستیم، زودتر به دست اعضا میرسانند.
فهیمی خاطرنشان کرد: قرار است از میان این ۱۷۰ اثر، ۱۰ فیلم انتخاب شود و در نهایت یک فیلم برنده خواهد شد.
رضا فهیمی درباره احتمال نامزدی «سفیدپوش» در اسکار تاکید کرد: در همه دوران ۱۵ سالهای که در عرصه فیلم کوتاه کار کردهام، همیشه واقعی نگاه کردهام و نگاهی رویایی و متوهمانه نداشتم. قطعا اگر فیلم به ۱۰ فیلم فهرست کوتاه برسد، اتفاق خیلی مهمی برای سینمای کوتاه ایران میافتد، اما برای من، همین که نماینده ایران در اسکار است، جایزه است. من اسکارم را با همین اتفاق گرفتهام.
او اضافه کرد: پیشبینی خیلی سخت است؛ چراکه اتفاقات مهم سال در سلیقه این جوایز تاثیر دارد، مثلا وقتی حرف از نژادپرستی میشود یا شخصی توسط پلیس آمریکا کشته میشود، میبینیم که در اسکار مثل سال قبل، ۲ یا ۳ فیلم با همین موضوع نامزد بهترین فیلم میشوند.
برای هزینههای فیلم، ماشینم را فروختم
نویسنده، تهیهکننده و کارگردان فیلم کوتاه «سفیدپوش»، در بخشی دیگر از این گفتگو، با اشاره به مراحل ساخت این اثر در خارج از تهران گفت: لوکیشن قصه فیلم، شهر رفسنجان است، اما با توجه به بافت و جنسی که میخواستم لوکیشن داشته باشد و کاملا بکر باشد، تصمیم گرفتم فیلم را در استان کردستان بسازم، ولی با لهجه کرمانی.
او افزود: بخشی از عوامل تهرانی بودند، بخشی از کردستان و همه بازیگران غیر از آقای بهزاد دورانی، از رفسنجان بودند. فیلم «سفیدپوش» در حیطه فیلم کوتاه، بیگپروداکشن بود و هماهنگیهای سختی از جنوب و شمال غرب لازم داشت.
رضا فهیمی درباره هزینههای فیلم توضیح داد: در نهایت حدود ۱۴۰ میلیون تومان برای فیلم هزینه شد که بخشی را انجمن سینمای جوانان و بخشی را روابط عمومی شرکت مس سرچشمه حمایت کرد، اما هزینهها آنقدر سنگین بود که من مجبور شدم ماشینم را برای تامین هزینههای فیلم بفروشم.
او ادامه داد: از نظر خودم ارزشش را داشت. اگرچه تا مدتها بابت فیلم مقروض بودم و حتی گاهی فکر کردم که کار اشتباهی کردم، اما با اتفاقاتی که الان برای فیلم میافتد، فکر میکنم ارزشش را داشت.
سازنده فیلم کوتاه نماینده ایران در اسکار در پایان گفت: امیدوارم این اتفاقات باعث شود که فیلم بلند سینماییام را شروع کنم. یک فیلمنامه بلند سینمایی با موضوع خانوادگی و روانشناختی، با محوریت تحکیم خانواده دارم که منتظرم سرمایهاش تامین شود و یک تهیهکننده پای کار بیاید.
منبع: خبرگزاری صبا