به گزارش سایت خبری پرسون به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای یزد، محمدمهدی جوادیان زاده در دومین نشست جلسه شورای حفاظت شهرستان اشکذرکه در قالب رویداد آبی با حضور فرماندار اشکذر، نماینده مدیریت بحران و دیگر مسئولین ذیربط برگزار شد با ابراز نگرانی از افت آب های زیرزمینی بویژه دشت چرخاب و شهرستان اشکذر که بخش بزرگی از دشت یزد-اردکان را شامل می شود بر مدیریت مصرف به عنوان یک ضرورت مهم برای آینده استان تاکید کرد.
وی با بیان اینکه شهرستان اشکذر نقطه بسیار حساسی برای استان یزد و مهمترین منبع آب شرب استان می باشد گفت: وضعیت سطح آب های زیرزمینی استان بخصوص منطقه چرخاب اشکذر مطلوب نیست و با افت 45 سانتی متر در سال روبروست و اگر مدیریت نشود هرساله به این افت افزوده شده و فرونشست ها و فروچاله های زیادی را موجب خواهد شد.
جوادیان زاده ابراز امیدواری کرد در راستای برنامه های رویداد آبی و سازگاری با کم آبی استان که به طور جد با همکاری و هماهنگی مسئولان ذیربط در حال برگزاری و برنامه ریزی است با نصب کنتورهای هوشمند و طرح تحویل حجمی آب در پایان سال 1405 افت آب های زیرزمینی و کسری مخزن را به صفر رسانده تا از نشست زمین و ایجاد بیشتر این فروچاله ها جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان اشکذر قطب گلخانه و صنعت استان می باشد از مدیران ذیربط خواست تا در مورد چاههای غیرمجازی که ممکن است در رابطه با این دو موضوع حفر شود پیگیری و اقدامات لازم و ضروری را انجام دهند.
فرماندار اشکذر نیز در این جلسه با بیان اینکه برنامه رویداد آبی میتواند منشاء خیر و برکاتی برای استان باشد گفت: همه مسئولان و مدیران شهرستان در راس کار خواهیم بود و برای مطلوب نکهداشتن منابع آب زیرزمینی و در دسترس بودن این منبع حیات برای آیندگان از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
هادی هادی نسب با بیان اینکه ما مفتخریم که قطب گلخانه و صنعت استان و اولین شهرستان تامین کننده گوشت مرغ استان هستیم با ابراز نگرانی از وضعیت افت آبخوان های شهرستان اشکذر گفت: افت آبخوان ها برای استمرار و آینده این واحدها مضر و این فروچاله ها و فرونشستهایی که در اثر برداشت بی رویه آب و در راس آنها حفر چاههای غیرمجاز در گلخانه ها و واحدهای صنعتی بوجود آمده بسیار وحشتناک و نگران کننده می باشد.
وی از همه مدیران ذیربط خواست تا با هماهنگی وعزم جدی از حفر چاههای غیرمجاز جلوگیری و در شناسایی و پر و مسلوب المنفعه کردن این چاهها تلاش مضاعف نمایند چرا که با شناسایی و جلوگیری از برداشت آب یک چاه غیرمجاز می توان آب مجاز بیشتری در اختیار شهروندان چه از لحاظ شرب و چه کشاورزی و صنعت قرار داد.
وی به مشکلات کشتارگاه دام ، مجتمع دامداری و صنایع غذایی اشاره کرد و همچنین با بیان اینکه مسیر خط اصلی راه آهن در اشکذر می باشد و فروکش کردن زمین می تواند بسیار حادثه ساز باشد خواستار برطرف کردن مشکلات این واحدها شد.
کارشناس مدیریت بحران استان نیز در این نشست با تقدیر و تشکر از مجموعه آبی استان جهت گذراندن بحران کم آبی با هماهنگی ها و همکاری های لازم گفت: برای مدیریت مصرف و جلوگیری از برداشت های بی رویه ،هر واحد صنعتی، دامی یا گلخانه ای برای اخذ مجوز و استمرار آن باید الزاما با آب منطقه ای هماهنگ باشد و برای حفظ و حراست از منابع آب در مناطق پرخطر آمادگی لازم وجود داشته باشد که اگر بارندگی شدت گرفت منابع آبی دچار تهدید نشود.
محمدجواد دهقانی با بیان اینکه فروکش کردن زمین، ریزش و سرطان پوسته زمین در آینده نه چندان دور تهدیدی برای شهرستان اشکذر است خواستار مطرح شدن این موضوع در مدیریت بحران استان در اسرع وقت شد.
در ابتدای این جلسه مدیر اداره آب شهرستان های یزد و اشکذر گزارشی از اقدامات این اداره در مورد شناسایی چاههای غیرمجاز، پر و مسلوب المنفعه کردن آنها و میزان صرفه جویی آب و همچنین شناسایی نقاط حادثه خیز در سیلاب و مهمترین اهداف و اولویت های این اداره جهت مدیریت منابع آب ارائه نمود.
در پایان، مجید زارع بیدکی بعنوان رییس جدید اداره منابع آب شهرستان های یزد و اشکذر معرفی و از خدمات محمدعلی حکیمی تقدیرو تشکر بعمل آمد.
مدیر عامل آب منطقه ای یزد در ابتدای ورود به شهرستان اشکذر در قالب رویداد آبی با رییس دادگستری و فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان دیدار و خواستار تعامل و همکاری با این شرکت جهت حفظ و حراست از منابع آبی شهرستان شد و قول هرگونه همکاری و مساعدت از طرف این مسئولین داده شد.
لازم به ذکر است که در پایان این رویداد، مدیرعامل آب منطقه ای با چند نفر از مردم شهرستان اشکذر به صورت چهره به چهره و رعایت پروتکل های بهداشتی دیدار و از نزدیک در جریان مشکلات آنها قرار گرفت و مقرر شد به درخواست های آنها رسیدگی شود.
طرح رویداد آبی از سال گذشته برای اولین بار در کشور و در استان با هدف حفاظت از منابع آبی استان آغاز و مسئولین ذیربط با حضور در شهرستان های مختلف استان به صورت دوره ای از نزدیک با مشکلات منابع آبی آن شهرستان آشنا شده و برای رفع آنها در سریعترین زمان ممکن اقدام می نمایند.