جلال‌زاده:

دولت روحانی مسبب کاهش اعتماد همسایگان به ایران شد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان این که مهمترین اصول سیاست خارجی دولت سیزدهم ارتقا روابط با کشورهای همسایه است ،گفت : این موضوع در دولت قبلی مفغول مانده بود و اعتماد همسایگان را به جمهوری اسلامی کاهش داده بود.
تصویر دولت روحانی مسبب کاهش اعتماد همسایگان به ایران شد

به گزارش سایت خبری پرسون، حسین جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دیدار الکاظمی نخست وزیر عراق با قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نخست وزیر عراق اولین مقام سیاسی بود که بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم و جلسه تنفیذ به ایران سفر کرد که این امر نشان دهنده عمق و وسعت روابط ایران و عراق است.

وی با بیان اینکه نخست وزیر عراق برای تبریک ریاست جمهوری حجت الاسلام رئیسی و پیگیری پروژه‌های اقتصادی و سیاسی بین ایران و عراق به جمهوری اسلامی سفر کرد، افزود: الکاظمی اعلام کرد در دولتم تلاش کردم پروژه‌هایی که بین ایران و عراق در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی وجود داشت، اجرایی کنم و رضایت جمهوری اسلامی را جلب نمایم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به عزم سیاسی عراق برای اجرای پروژه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی دوجانبه گفت: «الکاظمی» دنبال جلب رضایت ایران است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس اظهار داشت: الکاظمی با اشاره به فشارهای اقتصادی سیاسی و امنیتی که در سالهای اخیر روی ملت عراق وجود داشت، تاکید کرد؛ تلاش‌ها و مجاهدت‌های ملت ایران برای حمایت از ملت عراق را فراموش نمی‌کنیم.

گلایه قالیباف از الکاظمی

وی گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد مردم از ما سوال می‌کنند که ما به عراق کمک کردیم و جوانان ما جان خود را فدای امنیت مشترک دو کشور کردند چرا در حوزه‌های اقتصادی، ایران و عراق روابط قابل دفاعی ندارند و در تحریم‌ها، عراق به ایران کمک نمی‌کند؟

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: الکاظمی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد؛ حق با شماست. عراق بعد از تحریم‌های دهه ۹۰ همچنان ارز مورد نیاز خود را از بانک‌های فدرال آمریکا دریافت می‌کند و در مباحث مالی و بانکی دچار تحریم‌هایی هستیم که نتوانستیم از آن رها شویم، اما تلاش می‌کنیم در کنار مردم و دولت ایران بایستیم.

جلال‌زاده اظهار داشت: بنده این سفر را مثبت ارزیابی می‌کنم. اگر دو ملت ایران و عراق در کنار هم قرار بگیرند قطعاً بسیاری از مشکلات منطقه حل خواهد شد. عراق می‌تواند در شکستن تحریم‌های آمریکا علیه سوریه قدم‌های مهمی بردارد. علاوه بر این دولت عراق می‌تواند به ملت لبنان نیز برای دور زدن تحریم‌ها کمک کند.

اراده سیاسی عراق بر ارتقای روابط اقتصادی با ایران است

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه روابط اقتصادی با عراق است، تیمی که نخست وزیر عراق را در سفر به ایران همراهی می‌کردند بسیار قابل توجه بودند. کمتر اتفاق می‌افتد که نخست وزیر یک کشور این تعداد مقامات را به همراه خود به سفر بیاورد. وزرای امورخارجه، نیرو، حمل و نقل، مسکن، دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر مالی در این سفر الکاظمی را همراهی می‌کردند که نشان دهنده اراده سیاسی عراق برای ارتقای روابط اقتصادی با ایران است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به بررسی برخی مسائل مرزی و اقتصادی در دیدار دوجانبه، افزود: امیدارم این سفر مقدمه‌ای برای ارتقای روابط ایران و عراق در دولت سیزدهم باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا نخست وزیرعراق پیغامی از سوی عربستان برای مذاکرات با ایران داشت یا خیر؟ گفت: عراق تا امروز محل مذاکرات هیئت‌های ایرانی و عربستانی بود. این پرونده مسیر خودش را طی می‌کند. جهوری اسلامی به دنبال تنش زدایی و برقراری روابط حسنه با کشورهای همسایه است. تجربه افغانستان پیش روی ما است. اگر از کشورهای خارجی برای اقدام در منطقه نیابت بگیریم هیچ ارتباطی بین کشورهای همسایه برقرار نخواهد شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آماده هستیم با کشورهای منطقه، روابطی متقابل و سازنده داشته باشیم. امیدواریم که عربستان و کشورهای حوزه خلیچ فارس این مفهوم را درک کنند و در یک رابط سازنده و دو طرفه که منافع هر دو کشور تأمین شود به برقراری ارتباطات کمک کند.

دولت تدبیر اعتماد همسایگان به ایران را کاهش داد

جلال زاده گفت: یکی از اصول مهم سیاست خارجی دولت سیزدهم همانطور که رئیس جمهور و وزیرامورخارجه مورد تاکید قرار دادند ارتقا روابط با کشورهای همسایه است. این موضوع در دولت قبلی مفغول مانده بود و اعتماد همسایگان را به جمهوری اسلامی کاهش داده بود.

وی تاکید کرد: این گونه رفت و آمدها با کشورهای همسایه می‌تواند نگاه به همسایگان را در سیاست خارجی جمهورری اسلامی ارتقا ببخشد. اولویت جمهوری اسلامی، دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه است.

نماینده مردم ارومیه در مورد رایزنی‌های قالیباف و الکاظمی پیرامون پیاده روی اربعین گفت: قالیباف از الکاظمی خواست سهمیه ایران را افزایش داده و اجازه دهد موکب ها به صورت زمینی امکانات خود را در این کشور مستقر کنند و طبق پروتکل‌های سازمان بهداشت جهانی افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده و تست «پی سی آر» آنها منفی است در راهپیمایی شرکت کنند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: نخست وزیر عراق اعلام کرد نمی‌خواهم در مقابل امام حسین شرمسار باشم که زائران را پشت مرزها نگه دارم. لذا تمام تلاش خود را مصروف خواهم داشت تا امکانات حضور بیشتر زائران در مراسم پیاده روی اربعین فراهم سازم.

منبع : مهر

339340

سازمان آگهی های پرسون