تدارک فرصت برای یک تصمیم عاقلانه ؛

آیا چالش خوزستان در انتظار مازندران است؟

از دشت‌های سمنان در کویر مرکزی گرفته تا تهران پایتخت نشین و استان‌های همجوار بالادست و کناره، نشاندن عطش تشنگی شأن را در مازندرانی جستجو می‌کنند که با شتاب به سمت کم آبی و خشکسالی در حرکت است.
تصویر آیا چالش خوزستان در انتظار مازندران است؟

به گزارش سایت خبری پرسون از مازندران، طرح‌های موسوم به انتقال آب خزر، ساخت سدهای کوچک و بزرگ در بالادست منابع آبی نظیر فینسک و غیره حمایت از برنامه همسایگانی حکایت دارد که برای خزر و آب‌های منتهی به آن برنامه می‌ریزند.

فیسنک، کسلیان، پاشم و طرح انتقال آب دریای کاسپین به سمنان و اصلاح نشتی سد لار توسط تهران، در نگاه کارشناسان استانی، همه بهانه‌هایی است که خشکی منابع آبی مازندران را در پی دارند.

بلوا و کابوس دوباره در مازندران با انتشار نامه‌ای مبنی بر تخصیص اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی برای سد فینسک شروع شد، هرچند گفته می‌شود این اعتبار کان لم یکن شده اما این گونه سندها چندمین بار است که لرزه بر اندام خزر می‌اندازد.

خوش خدمتی به هم محلی‌ها

حسین اسلامی استاد دانشگاه در مازندران با اشاره به اینکه رئیس جمهور قبلی در روزهای آخر دولت با عجله دستور داده بودند که ۲۰ میلیارد تومان برای ادامه کار ساخت سد فینسک اعتبار داده شود تا به نوعی به هم استانی‌هایش خدمت کند، افزود: وزیر وقت نیرو نیز اطاعت امر کرد و این اعتبار ابلاغ شده است.

وی با اظهار اینکه با اعتراض نمایندگان و تشکل‌های مختلف جلوی تخصیص و ابلاغ اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی جدید گرفته شد، افزود: اما این لغو، مشکل سد فینسک را حل نمی‌کند زیرا ساخت این سد چند هزار میلیارد تومان هزینه دارد و متولیان استان سمنان گام به گام در حال حرکت هستند.

اسلامی یادآور شد: ساخت سد فینسک اگر ۲۰ سال هم طول بکشد، انجام می‌شود و اکنون نباید به لغو اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی دلخوش باشیم و مجوزهایی که با رابطه در وزارت نیرو و محیط زیست گرفته شد را باید زیر سوال بریم.

فرجام خوزستان در انتظار مازندران؛ هیولای آب در کمین خزر

وی تاکید کرد: سد فینسک از ابتدا نباید احداث می‌شد و کسانی که این کار را کردند باید پای میز محاکمه پاسخگو باشند و پول‌های هزینه شده را به بیت المال بازگردانند.

اسلامی یادآور شد: مشکل سد فینسک به این سادگی حل نمی‌شود همانگونه به پایتخت نشینان به این بهانه که سد لار نشت کرده، در تلاش برای ساخت تونل و انتقال آب هراز مازندران هستند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: داستان مافیا و هیولای آب به این سادگی نیست زیرا خطر بیخ گوش ما است.

داستان مافیا و هیولای آب به این سادگی نیست زیرا خطر بیخ گوش ما است

وی از نمایندگان استان خواست تا پیگیری لازم برای جلوگیری از شبیخون به منابع آبی استان داشته باشند.

تجاوز به منابع آبی فاجعه خوزستان را تکرار می‌کند

در عین حال منصورعلی زارعی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس نیز با بیان اینکه تجاوز به منابع آبی استان فاجعه خوزستان را در استان تکرار می‌کند، اظهار داشت: انتقال آب سرشاخه‌های استان نظیر تجن و هراز، آینده کشاورزی و اقتصاد استان را در دشت‌های پهنار هراز و تجن با چالش جدی مواجه می‌کند.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار اینکه ساخت سد فینسک بر روی سرشاخه‌های آبی تجن سبب از بین رفتن منابع آبی استان می‌شود، افزود: نمایندگان استان با انتقال منابع آبی استان از جمله انتقال آب دریای خزر مخالف هستند و خواستار توجه متولیان ملی و مسئول به این مهم هستند.

زارعی یادآور شد: اراضی حاشیه اجرای سد ساخت فینسک نیز تاب آوری لازم را ندارد و مجمع نمایندگان استان پیگیر قانون شکنی آشکار دولت در این بخش خواهد بود.

پروژه ساخت سد ۱۳.۳ میلیون مترمکعبی فینسک که برای انتقال آب به سمنان طراحی شده، نگرانی شمال نشینان را در پی داشته است.

لغو تخصیص اعتبار جدید به سد فینسک

علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندرود نیز در مجلس در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تخصیص اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی برای احداث سد فینسک گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته توسط نمایندگان مردم ساری و میاندرود در مجلس، معاون حقوقی و پشتیبانی و مجلس در نامه‌ای به نماینده مردم سمنان در مجلس، تخصیص اعتبار این سد را لغو کرده است.

وی افزود: پس از تخصیص اعتبار جدید برای سد فینسک با وزیر نیرو مکاتبه و لغو این اعتبار را خواستار شدیم، همچنین توقف کامل عملیات اجرایی سد را خواستار شدیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه وزیر جدید نیرو، دستور داد تمامی اقدامات مربوط به سد فینسک ملغی شود، ادامه داد: احداث این سد تبعاتی را برای سرشاخه‌های آبی استان ایجاد می‌کند.

بابایی کارنامی یادآور شد: متأسفانه در روزهای پایانی دولت قبلی علی رغم گزارش رسمی بازرسان و نمایندگان مجلس، وزیر وقت نسبت به ابلاغ اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی برای ساخت سد فینسک اقدام کرد که با پیگیری نمایندگان مرکز استان این دستور و ابلاغ لغو شده است.

وی ادامه داد: وزیر جدید نیرو نیز در پاسخ به پیگیری‌های نمایندگان مردم در ساری و میاندرود، تمامی اقدامات و دستورات مبنی بر عملیات اجرایی سد فینسک را صادر کرد.

منطقه جنگلی فینسک در دامنه‌های جنوبی البرز تنها سرشاخه رودخانه تجن بوده که روزنه‌ای کورسور برای منطقه کویری سمنان به شمار می‌رود. این در حالی است که این موضوع نباید باعث وارد شدن خسارت به یک استان دیگر شود.

از سوی برخیها سد فینسک به عنوان طرحی غیرفنی و اصولی یاد می‌شود که کارشناسان آن را کابوس دشت‌های سبز مازندران می‌خوانند و این درحالی است که هنوز پروژه بزرگ شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر فراموش نشده است. و البته همواره برای چنین تصمیماتی، باید تدبیری عاقلانه که نهایتا به نفع همه استانها و همگرایی آنها باشد اتخاذ کرد.

منبع: شمال نیوز

336169

سازمان آگهی های پرسون