پارلمان بخش خصوصی، فاطمی‌امین را شایسته وزارت صنعت دانست

پارلمان بخش خصوصی، فاطمی‌امین را شایسته وزارت صنعت دانست. در دیدار فاطمی امین با هیات رئیسه اتاق ایران، دیدگاه مشترکی بین وزیر پیشنهادی و نمایندگان بخش خصوصی ایجاد شد و راهبردهای همکاری نیز مورد توافق قرار گرفت.
تصویر پارلمان بخش خصوصی، فاطمی‌امین را شایسته وزارت صنعت دانست

به گزارش سایت خبری پرسون، پارلمان بخش خصوصی، فاطمی‌امین را شایسته وزارت صنعت دانست. در دیدار فاطمی امین با هیات رئیسه اتاق ایران، دیدگاه مشترکی بین وزیر پیشنهادی و نمایندگان بخش خصوصی ایجاد شد و راهبردهای همکاری نیز مورد توافق قرار گرفت.

به گزارش تجارت آوا، «سیدرضا فاطمی‌امین» وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور در اتاق ایران با هیات رئیسه پارلمان بخش خصوصی دیدار و نظر نمایندگان بخش خصوصی را برای حضور در وزارت‌خانه بزرگ صنعت، معدن و تجارت جلب کرد. با این حساب نمایندگان پارلمان بخش خصوصی به این وزیر پیشنهادی رای اعتماد دادند.

در این دیدار دبیرکل، معاونان و رییس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران نیز حضور داشتند و دیدگاه‌هایشان را در حوزه‌های تخصصی زیرمجموعه خود با وزیر پیشنهادی مطرح ساختند.

«غلامحسین شافعی» رییس اتاق ایران در این دیدار اظهار داشت: معرفی فاطمی‌امین برای این وزارتخانه کلیدی را باید به فال نیک گرفت زیرا وی پیش‌تر عضویت هیات نمایندگان اتاق ایران را داشته است و به‌طور کامل با دیدگاه‌ها و دغدغه‌های فعالان اقتصادی در سه حوزه صنایع، معادن و بازرگانی آشنایی دارد.

رییس اتاق ایران خطاب به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: عضویت در هیات نمایندگان اتاق ایران و حضور در سازمان بزرگ اقتصادی مثل آستان قدس رضوی به معنای قرابت با بنگاه‌داری و شناخت از بخش خصوصی است که می تواند در تصمیم گیری‌ها و سیاستگذاری‌ها تاثیر مثبت داشته باشد.

وی با اشاره به شرایط استثنایی و خاص اقتصادی کشور و مواجهه دولت با چالش‌ها، افزود: شاید این فرصت اقتصادی ما باشد که بخش خصوصی و مردم، دولت و حاکمیت برای نجات و توسعه اقتصاد کشور امکان آزمون و خطا ندارند و باید برای مناسب‌تر کردن شرایط اقتصاد کشور پای کار بیایند.

شافعی تاکید کرد: خواست اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور پشتیبانی، همراهی و همکاری با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است.

وی بیان‌داشت: معرفی فاطمی‌امین به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت در بین فعالان بخش خصوصی خبری امیدوارکننده بوده است و در شرایط موجود با توجه به حساسیت زمان، بخش خصوصی همه توان خود را به کار خواهد گرفت تا اقتصاد کشور در مسیر درستی قرار بگیرد.

رییس اتاق ایران خاطرنشان‌کرد: با وجود همه مشکلات، اگر تعامل سازنده بین دولت و بخش خصوصی باشد، می‌توان مسائل اقتصادی را به نحو مطلوب‌تری اداره کرد.

به‌گفته وی، باید علم و عمل در هم درآمیخته شود و این همراهی در تدوین و پیاده کردن برنامه‌های اقتصادی و توسعه‌ای اثربخش‌تر خواهد بود.

شافعی تصریح‌کرد: اگر برنامه‌های این وزارتخانه در کمیسیون‌های تخصصی بخش خصوصی هم بررسی شود، به طور حتم در مرحله عمل مشکلات کمتری خواهد داشت و دولت هم می‌تواند به اهداف خود برسد.

«محمد امیرزاده» نایب رییس اتاق ایران در این نشست با اشاره به اینکه دسترسی به وزرا بعد از آغاز به کار آن‌ها برای فعالان اقتصادی بسیار دشوار است، خواستار آن شد تا وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پس از رسیدن به وزارت، وقت مستمر و منظمی را برای دیدار با کمیسیون‌ها و بخش‌های مختلف اتاق داشته باشد.

وی تاکید کرد: یکی از موانع اصلی در وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیریت ساخت داخل در این وزارتخانه است که به اصلاحات اساسی نیاز دارد.

امیرزاده ادامه‌داد: نکته دیگر لزوم توجه به کارهای علمی و تحقیقاتی در این وزارتخانه است که تجربه نشان داده در بعضی موارد در این وزارتخانه برای سوله و زمین بیشتر از انجام کارهای پژوهشی و علمی اهمیت قائل می‌شوند و این رویکرد نیازمند اصلاح است.

ضرورت ایجاد ارتباط نزدیک بین دولت و بخش خصوصی

در ادامه نشست، «علاء میرمحمدصادقی» عضو با سابقه اتاق ایران گفت: موجب خوشنودی است که وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت حوزه صنعت و اقتصاد را از نزدیک می‌شناسد.

وی بیان‌داشت: ما از همان ابتدا که با فرمان حضرت امام (ره) به اتاق بازرگانی آمده‌ایم، همواره به ارتباط نزدیک دولت با بخش خصوصی در حل مشکلات اقتصادی کشور تاکید کرده‌ایم و اگر خلاف این رویه اتفاق بیفتد، دود ناهماهنگی‌ها و مشکلات اقتصادی به چشم مردم خواهد رفت.

میرمحمدصادقی ادامه‌ داد: زمان مرحوم مصدق، دکتر اردلان وزیر دارایی بود و وقتی در اتاق بازرگانی اعلام کرد که خزانه دولت خالی است، بخش خصوصی از هیچ کمکی به دولت دریغ نکرد. بخش خصوصی در هر موقعیت سختی در کنار مردم، جامعه و دولت بوده است و امیدواریم این دوستی‌ها و ارتباط‌ها در جهت حل مشکلات اقتصادی ادامه داشته باشد.

وی تاکید کرد: حضور مستمر وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع فعالان بخش خصوصی باعث می‌شود وزیر از مشکلات جامعه، مردم و معیشت و البته کسب‌ وکار آن‌ها آگاه شود و برای حل این مشکلات با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی راهکار ارائه کند.

اجرای برنامه نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها دارد

«حسین سلاح‌ورزی» نایب رییس اتاق ایران هم در سخنان خود نکاتی درباره برنامه پیشنهادی فاطمی امین بیان کرد.

وی گفت: اگرچه به نظر می‌رسد برنامه مدون و خوبی برای اداره وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفته‌اید اما مهمترین تهدیدی که متوجه این برنامه است، مقاومت‌ها یا عدم همراهی‌های بین بخشی است.

سلاح‌ورزی ادامه‌ داد: در حالی که در این برنامه تاکید زیادی بر موضوع افزایش توان تولید شده، اما به نظر می‌رسد هم فضای کسب و کار و هم موضوع مجوزها به‌خصوص در خود وزارت صنعت با چالش‌های جدی مواجه است.

وی اضافه‌کرد: همین‌طور در بحث تامین مالی به‌ویژه در بخش‌هایی از برنامه که بر بنگاه‌های توسعه‌گر اشاره شده، به نظر می‌رسد لازم است برنامه جدی وجود داشته باشد تا این سرمایه از بورس تامین شود، همچنین نکته دیگر هم به موضوع زنجیره ارزش و راه‌اندازی این زنجیره باز می‌گردد که بتوان از ظرفیت آن استفاده کرد.

ضربه به تولید با ورود به موضوع قیمت‌گذاری

«مسعود خوانساری» نایب‌رییس اتاق ایران نیز در این نشست گفت: نخستین مشکل وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که از به‌ هم چسبیدن چندین وزارتخانه تشکیل شده ولی هنوز این وزارتخانه‌ها به معنای واقعی با هم ادغام نشده‌اند، درحالی که هدف اصلی از ادغام، رفع هم‌پوشانی این حوزه‌ها با همدیگر بود.

وی افزود: موضوع بعدی بروکراسی‌هایی اداری است، اگر هدف‌گذاری مشخصی وجود نداشته باشد، این بروکراسی‌ها مانع اصلی خواهد بود.

خوانساری گفت: به‌طور قطع مجموعه دولت به دنبال حل مساله تورم است و برای همین به موضوع قیمت‌گذاری ورود می‌کند و تولید از این منظر ضربه می‌خورد.

وی بیان‌داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشترین ارتباط را با اقتصاد دارد، خواست ما این است که قبل از تصمیم درباره حوزه‌های مختلف با اتاق بازرگانی هم مشورت شود اما در نهایت هر تصمیمی خواستید، گرفته شود، زیرا اگر مشورت با تشکل‌ها و متخصص‌های هر حوزه تبدیل به رویه شود، به‌طور حتم اثرگذار خواهد بود.

332484

سازمان آگهی های پرسون