نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

کاهش ۸۰۵ هزار تنی تولیدات در کرمانشاه

خشکسالی امسال سبب شده زیربخش‌های مختلف کشاورزی در استان کرمانشاه با کاهش شدید تولید مواجه شوند.
تصویر کاهش ۸۰۵ هزار تنی تولیدات در کرمانشاه

به گزارش پرسون از کرمانشاه، کاهش تولید در زیربخش‌های مختلف کشاورزی و کاهش منابع آبی تنها یکی از آفت‌های ناشی از خشکسالی است. براساس ارزیابی‌های انجام شده خسارت‌های ناشی از خشکسالی سبب شده تا تولیدات زیربخش‌های مختلف کشاورزی همچون زراعی، باغی، دامی، آبزی‌پروری و علوفه مراتع در استان کرمانشاه بیش از 805 هزار تن افت داشته باشد.

به گفته نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، 5000 هکتار از باغات کرمانشاه در وضعیت حاد تنش آبی قرار دارند که عمده آن‌ها مربوط به منطقه اورامانات است.

وی با اشاره به اینکه در بخش اراضی پایاب سدها مشکل جدی وجود ندارد و تا میزانی که ظرفیت وجود دارد از آب سدها استفاده می‌شود عنوان کرد: مشکل اصلی مربوط به باغات استان است که 15 هزار هکتار از باغات استان در معرض تنش آبی قرار دارند که 5000 هکتار در وضعیت حاد هستند.

حاتمی با بیان اینکه کم‌ آبی سبب از دست رفتن 20 تا 30 هزار تن از تولیدات باغی استان کرمانشاه شده است گفت: از تمام تجهیزات و امکاناتی که وجود دارد برای کمک به آبرسانی باغات استفاده شده است.

چاله‌چاله معاون برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز گفت: برای جبران این مقدار خسارت در مجموع 4395 میلیارد تومان کمک بلاعوض، تسهیلات و اعتبارات عمرانی پیش‌بینی شده که در حال پیگیری است.

ظهرابی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، اظهار داشت: کاهش 39 درصدی بارندگی‌ها نسبت به میانگین بلندمدت در استان در 50 سال گذشه بی‌سابقه بوده است و این موضوع سبب کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و ذخیره آب پشت سدها شده است.

وی عنوان کرد: به همین منظور ستاد مدیریت بحران استان از ماه‌های گذشته اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده از جمله اینکه با اعطای مجوز اضطراری به اداره کل جهاد کشاورزی زمینه تأمین آب و تجهیزات آبرسانی به باغات را فراهم کرده است.

ظهرابی گفت: باغداران نمی‌توان منتظر ابلاغ اعتبار باشد به همین دلیل اقدامات فوریتی و اورزانسی از مدت‌ها قبل آغاز شده و هیئت وزیرانی نیز مبالغی را در نظر گرفته‌اند که ابلاغ شده است.

وی افزود: مبلغ 11 میلیارد تومان به استان کرمانشاه تخصیص یافته که به عنوان هزینه امهال تسهیلات گیرندگان و بهره‌برداران واحدهای کشاورزی که از ابتدای سال 94 تسهیلات دریافت کرده‌اند، در نظر گرفته شده است.

ظهرابی گفت: مبلغ 22 میلیارد و 500 میلیون تومان به منظور تدمین تجهیزات آب کشاورزی به صورت اضطراری در قالب ایستگاه‌های پمپاژ، تجهیزات آبی و شبکه‌های آبیاری وانتقال خطوط لوله در نظر گرفته شده که در حال اجرا است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: به زودی تسهیلات قرض‌الحسنه‌ای که با مصوبه هیئت وزیران ابلاغ می‌شود با کارمزد چهار درصد و ضمانت زنجیره‌ای برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی پرداخت خواهد شد.

منبع:تسنیم

327054

سازمان آگهی های پرسون